Skip to main content

MASA MENGANDUNG DULU...

Assalamualaikum...




sebenarnya dah 2 hari tak bagi tumpuan pada blog..
tak sihat..tapi malas nak citer pasal tak sihat ni..
hilang je,tak sihat,nanti boring je orang baca asyik citer tak sihat je..
hahahah...

citer pasal ngandung la..
bukan aku ngandung..orang lain...
bila tengok orang lain ngandung pernah tak korang rasa
rindunya nak mengandung lagi..
teringat2 masa mengandung dulu,
wakltu pertama kali rasa gerakan dan denyut jantung dia.

Waktu tu jugak kita dilayan macam puteri ..
walaupun masa tu muka tak la cantik macam puteri
tapi bila suami dan orang sekeliling layan kita dengan
baik terasa la macam puteri..kan??

walaupun waktu tu kita selalau rasa stress tapi
pengalaman yang kita lalui tu sangt lah berharga..

macam aku,aku paling suka masa mengandungkan
Maisara dulu..
Dia suka bergerak bila dalam kereta..
lepas tu masa tu kan anak pertama,
jadi banyak rehat je.suami gi kerja aku tidur .heheh..

kalau masa mengandung Mikhail pulak yang best waktu
pergi pasar malam..
entah kenapa kalau beli buah selalu dapat buah free.
beli ikan dapat ikan free..
beli ayam,dapat ayam free,beli kuih dapat kuih freee
selalu jadi gitu..
Mak aku kata Murah rezeki ngandung kat adik..

korang pulak apa peristiwa best yang
korang paling suka masa mengandung??

sekian..

Comments

  1. entah la apa yang best.. layanan macam biasa je. rutin harian pun macam biasa jugak. yg best cuma bila rasa baby gerak2 dalam perut kot. saya memang tak manjakan diri masa mengandung. sebab tahu saya cuma ada asben saya je masa tu. family semua jauh. asben pun bkn 24 jam ngadap kerenah kita kat rumah. dia kena keja. balik keja penat. jadi.. rutin masa mengandung tu tak banyak beza dengan masa tak ngandung.makan pun takde nak macam orang lain ngidam tu ngidam ni cuma awal2 mengandung tak lalu masakan sendiri. jadi hari2 asben saya beli jer..

    ReplyDelete
  2. insha Allah nk experience best macam ni juga nanti..

    ReplyDelete
  3. oppss. jangankan mengandung. kahwin ppun belum. jadi tak de pengalaman yg dapat dikongsi. heee

    ReplyDelete
  4. masa saya mengandung dulu takde sape nak layan saya.mencik!!

    P/s : haah la kak,saya treat wife saya macam menatang minyak yang penuh.lagi2 parents saya.mungkin menantu 1st then bakal cucu sulung :)

    ReplyDelete
  5. lom ada pelangaman lg..hehehe

    ReplyDelete
  6. wahhh..suka sy bca kisah akak ni =) cm2 eh upenya..sy laki, tp mgkin semua 2 bkal isteri sy yg akan rsa nnti..

    ReplyDelete
  7. nak sangat rasa pengalaman mengandung,,melahirkan dan mendidik anak..suatu saat nanti..moga Allah perkenankan impian kami..amin..doa-doakan ye..

    ReplyDelete
  8. err...belum ada pengalaman lagi..hehe tersenyum baca pengalaman akak..:)

    ReplyDelete
  9. alamak nad belum kawin..tak dapat rasa lagi..hehee...tunggu tahun depan In Shaa Allah..nak merasa gak..mesti seronok kan

    ReplyDelete
  10. alamak.. belum ada pengalaman :)

    ReplyDelete
  11. aiza pun takde pengalaman lagi.. hehe..

    ReplyDelete
  12. tak ada pengalaman lagi. tapi mmg murah rezeki la. byk dapat free yea..hehe

    ReplyDelete
  13. dapat free? hehe best nya.sy lak masa preggy dulu.kalu g pasar malam.even dh habis pon.makcik tu bg jugak kat sy,sbb risau sy teringin.hehehe

    ReplyDelete
  14. tok ketuat tu bila mengandung.... mencik2...... jeles weyy.....\remy layan jer apa yg wife nak....

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …