KENAPA TAK TULIS?

Assalamualaikum...



lepas ni nak tidur kejap la..
sementara Mikhail tidur ..
aku pun nak tumpang sekaki la..

nak citer pasal tulis blog ni...
tip dapatkan idea menulis blog salah satunya
ialah blogwalking .dari situ kita boleh dapat idea..

Selalunya macam tu la..
bila kita baca entry orang teringat pulak 
kisah yang lebih kurang sama kita alami..
lepas tu terniat nak tulis..

Bila sampai masa nak menulis,fikir2 balik tak jadi pulak..
sebab ..macam-macam la..
kalau cerita tu cerita yang lucu 
seronok la untuk dikongsi.
tapi bila citer sedih dan pahit
mula la berkira2 nak tulis ke tidak.

sebab pertama nak menjaga nama baik orang lain..
selalunya yang tu aku tak pikir sangt.
kau buat aku marah nak je aku canang nama kau.hehe..



tapi sebab yang utama sekali ialah
kita malas nak kenang balik.
buat sakit hati je..
silap2 satu hari mood kita kelaut gara2 terkenang citer pahit dulu kan??

kan???

sekian..




Post a comment

20 Comments

  1. kdang2 cm tu la, dh ada apa yg nk dtulis..last2 xjd bila consider beberapa faktor

    ReplyDelete
  2. yup...sama la..sy pnah tulis entri psl luahan hati sndri..dan xmention nama sesape..tp kne sound sbb cite psl kesedihan diri..adeh...serba slh pulak...tp kdg tu tulis jugak la yg sedih ckit tp cmpur ngn hepy2 ckit...dan pling pnting sy xkn mention nama sesape untuk mngaibkn sesape..moga sy akn sntiasa igt bnde tu wlu time mrh :)

    ReplyDelete
  3. penah xjadi tulis delete tulis delete last2 xjadi pun entry.logout gitu je..hihi

    ReplyDelete
  4. aah. sbb blog ni kn cam diari maya yg akan kite/anak2/cucu-cicit kite baca 1 hari nnti. mungkin.. so, klu buleh nk baca yg happy2 je. tp, ssh nk lawan amarah tu kdg2. laju je nk menulis psl ketakpuasan hati bagai.. hu3..

    ReplyDelete
  5. selamat berpuasa...jangan lupa bersahur

    ReplyDelete
  6. 1st day puasa ni memang rasa nak tido je. Padahal sebelum ni puasa jugak tapi tak adalah teruk beno rasanya.

    ReplyDelete
  7. aah kak.betul tu.dgn BW kita ada idea buat entry.hehehe.akk,apa cite maisara semalam.

    ReplyDelete
  8. Ermm...kdg2 lebihbaik kita tulis apa yg kita alami setiap hari...itu lebih segar dan lain dari yg lain rsnya. Just cadangan jerk yer. Hopefully kita akan dpt lebih byk idea.

    ReplyDelete
  9. mmg kkdg tu cam blank jer kan nak dpt ilham tu....

    selamat menyambut ramadhan sis...

    ReplyDelete
  10. Same le. Tak suke nak kenang. baru2 ni ade je cite yg tak best nak dikenang tp rs mcm nak tulis. last2 tak jdk sbb tak nak mood ke laut. Heheheh~

    ReplyDelete
  11. yelah..sbnrnya byk nak tulis. tapi tak semua benda boleh tulis, ada halangan tersendiri.

    ReplyDelete
  12. betul tu...kalu BW ke blog berinforasi, pasti akn dpt idea pastu utk up entry...tp x selalu la heheehe

    ReplyDelete
  13. akak jangan tidur over-over dari Mikhail lak yer...hehe

    ReplyDelete
  14. ada kebenarannya.. terima kasih bagi tips ni kak..

    ReplyDelete
  15. Bestnyer boleh tdoq... ;) Myra tdoq jap time lunch hour td :)


    Tp betul tu kak, bila kita blogwalking, kadang idea tu akan mai.. dan kadang kita tak jadi nak mencoret :)

    ReplyDelete
  16. kdg2 ada idea nak tulis.. tp time nak tulisa dah ilang ke mana entah idae tu.. hihi

    ReplyDelete
  17. si maisarah ni mmg selalu jd inspirasi saya

    ReplyDelete
  18. tulis yg happy2 jer ........yg tak happy...kita simpan sendiri......

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)