Skip to main content

KAMPUNG GIRL EPISOD 1

Assalamualaikum..

Best drama ni..
Episod satu pun dah best..
yang belum tengok jom kita tonton
Episod 1drama Kampung Girl.





sekian..


Comments

  1. yg jadi ash masa remaja tu tak comel langsung...macam kampung boy aje.

    ReplyDelete
  2. tak tengok lagi..
    satgi lah :)

    ReplyDelete
  3. yup.. betul2.. episod satu pun dah best! :)

    ReplyDelete
  4. Saya pun tengok cerita ni semalam. Memang best! Kelakar. Hehe~

    ReplyDelete
  5. Tunggu kawan-kawan habis download baru saya tengok. Senang sikit. Hihi..

    ReplyDelete
  6. asyik blogging je
    jrg tgk tv haha

    ReplyDelete
  7. x tgk punnn ..
    x sedar ada citer nie huhuh

    ReplyDelete
  8. Kak Azie ada novel ni dasn dah baca novel ni sebanyak 2 kali. Memang best! Tak sangka pula jadi drama. Ntah best ke idah drama tu nanti, susah nak agak.

    Apapun memang elok tengok drama ni, sebab kelakar.

    Tak sabar tengok si lelaki sombong yg angkuh tu terkedu sbb bininya si Kampung Girl tu sebenarnya guru berijazah luar negara. Ajar English lak lagi. Hahahaha next depa saling jatuh chenta, lagi best!

    ReplyDelete
  9. kena tgk nanti nie... akak rajin2 lag buat camnie ye..... kalau terlepas leh dtg sini.....

    ReplyDelete
  10. tgk iklan je belum tengok ceritanya

    ReplyDelete
  11. Tak tau pulak ada cerita ni, mlm atau siang siarannya? Kalau mlm susah sikitlah, kecuali lepas pukul 11 mlm....

    ReplyDelete
  12. Episod pertama haritu tak dapat pulak nak tengok sebab solat terawih habis pukul 10:30 lebih . Huuu ...

    ReplyDelete
  13. tak tengok lg. tggu adik dload dlu.

    ReplyDelete
  14. cerita best!! tapi tak gemar sangat hero ngan heroin tu. alahaii.

    ReplyDelete
  15. smpt tgk jgk..mcm best..lwk2 skt.hihi

    ReplyDelete
  16. best ek Diana..kak alin tak bkesempatan nak tgk lagi...

    ReplyDelete
  17. kat channel apa ni kak.nk tgk lah jap g.

    ReplyDelete
  18. Myra tengok sekerat, lakonan Nad mmg best.. tp Akim mcm xsesuai je pegang Hero.. huhuu

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …