Skip to main content

GOOGLE JE...

Assalamaulaikum...



Semua benda yang kita tak tahu
semuanya boleh kita cari kat Google..

sampai satu tahap
aku terpaksa
juga guna google untuk cari
"cara-cara menjadi orang yang ramah dan mesra"

aduhai..
kak Diana...itu pun hang nak google ke??
parah dah ni..

Raya tak lama je lagi..
sedara mara ramai nak tunjuk muka..
sebab tu kena latih jadi ramah tamah ni..

Tiap kali raya mesti ada yang tanya kat mak..
"Lah..yang ni anak hang yang mana pulak ni..
tak pernah tengok pun.."

padahal bukan dia tak pernah tengok..
cuma depa susah nak ingat sebab
mulut aku ni berat sikit nak berbual..
jadi susah orang nak inagt..
hehehe


sekian..

Comments

  1. lain kali kena la jadi friendly eh kak diana. =D

    ReplyDelete
  2. sometimes terlalu malas nak pikir, sy sendiri pun kekadang google utk segala-galanya. haha

    ReplyDelete
  3. haha..bole plak jadi cmtuhh..haiyaaakk!

    ReplyDelete
  4. sama la kita jenis senyap. tak pun sedara mai rumah just salam2 then masuk bilik :p

    ReplyDelete
  5. Saya pernah buat, tutorial menjadi kawan yang baik.. Hahaha..

    ReplyDelete
  6. tp nampak blog mcm ramah je diana ni .. hehe

    ReplyDelete
  7. Ramah tak ramah perangai semulajadi, bukan mudah nak menjadi org lain, takut ter'over' susah pulak....

    ReplyDelete
  8. Ramah tak ramah perangai semulajadi, bukan mudah nak menjadi org lain, takut ter'over' susah pulak....

    ReplyDelete
  9. pendiam rupanya kak ni :)

    ReplyDelete
  10. kadang2 kita takde ideakan.. jadi google la penyelesaiannya..

    ReplyDelete
  11. Lagi senang google2 ni. tak payah nak pening2 fikir...hehehhe..

    ReplyDelete
  12. pelan pelan kayuh, laju sangat kang tejatuh :)

    ReplyDelete
  13. amboi kak.. sampai google tu.. dunia semakin moden, segala benda kita nak google.. :) jom sertai..
    http://zafarah.blogspot.com/2013/07/slot-blog-review.html

    ReplyDelete
  14. hehe , nak jadi peramah senang jer , pkir baik2, buat baik2,

    ReplyDelete
  15. lain orang lain caranya kan diana...huhu tp bab google tu mmg tol...skngni nak tahu apa2 search je kat google..krole slalu search resepi masakan~ bule praktik masak tuk wife tersayang hahaha...amboi ko krole ngeee

    ReplyDelete
  16. google memang terbaik.. taip"cara-cara membaiki komputer" tiba-tiba dah jadi macam komputer hackers le pulak

    ReplyDelete
  17. kak diana dah sedia friendly la... :)

    ReplyDelete
  18. Hehehe...siap google tu ☺☺

    ReplyDelete
  19. Hehehehe...pas ni kena selalu le lawat sanak saudara tu...kasi diorang igt je selalu. Heeeeee~

    ReplyDelete
  20. senang mcm ni kak.akk buat kad.tulis nama blog.suh dorg baca blog akk.mst dorg kenal akk punya lah.sbb dlm blog akk ramah sgt.kikiki

    ReplyDelete
  21. boleh geng dgn remy....sebab kalau balik kampung...remy jadi penyengap...... malu2 kucing gitu kak...he3

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …