Skip to main content

BILA NAK BELI BAJU RAYA?

Assalamualaikum...

Korang dah beli baju raya??
dah tempah??
aku tak beli pun lagi..
baju anak2 je dah beli..
suami aku hari2 cakap..

"bila nak beli..beli time hujung2 posa nanti
mesti tinggal yang tak elok ja.."

selalu la dia cakap gitu..
buat aku takut je..haha..

lepas tu mula la fikir2 macam betul je apa dia kata tu..

tapi nak beli kat mana ye??
bila nak beli nya..

siang suami aku keja..
malam dia nak pi terawih..
aih..Nak suruh dia ponteng terawih ke ponteng keja.heheh..
nampak tak bini dia yang jadi setan bulan2 posa nih..muahahah
tak kan dia nak ambik cuti semata2 sebab
nak pi beli baju raya kan??
Bikin malu saja..:p

Eh.baju melayu untuk Mikhail pun tak beli lagi..
kat fb ada tak orang
jual baju melayu untuk bayi??
cari tak de pun..baju kurung banyak la..

aku rasa tak best langsung entry aku yang ni..

sekian je la...

Comments

  1. kami tak terasa nak beli baju raya la...mungkin tak eksaited lg kot hoho

    ReplyDelete
  2. akk,skrh blh beli on9..try tgk minazboutique..byk baju2 cantik kat situ :) x yah suruh laki ponteng keje or tarawih dh..hehe

    ReplyDelete
  3. p lepas terawih la kak..mesti ada bazar ramadan 24 jam kat area situ..kalu x weekend kn ada...

    ReplyDelete
  4. Kalau ada duit baru beli, kalau tak, pakai yang tahun lepas punya.. Huhu..

    ReplyDelete
  5. Baju rasa sedondon dgn anak dara dah tempah. Baju melayu & baju jln anak2 tak beli lagi...hhuhuhu...

    ReplyDelete
  6. yui pon tak beli lg..cam takde mood..

    kain utk mak temph pun lom beli..harus bli mggu ni gak

    ReplyDelete
  7. Awak, kat KL ni pun mcm tu. Hujung2 posa, tgl yg suram2 je. Hahaha! Sy suke baju kurung kat Jusco. Ctk2.

    ReplyDelete
  8. Salam Ramadhan Diana

    Insyaallah
    ada tu nanti...

    ReplyDelete
  9. Weekend pun husband awk cuti gak ke? Okay apa amik cuti gi shopping. Ramai je yang buat camtu tau. Termasuk la saya.

    ReplyDelete
  10. Salam diana ..
    Td tgk lat fb ben ada byk baju belayu baby. Lawa!!

    Psl baju kita.. Dulu dah kena masa dlm pantang syafiq. Dua minggu dlm pantang masa tu. sbb bersalin awal maka xde la buat baju. Bila nak beli puas ronda cari saiz 38 xde. Rasa nak nanges menapak dlm pantang sbb nak jugak pki baju raya . Konon dah ada baju mgandung lawa utk raya masa tu. haha

    Kat segamat tu susah sket nak cari saiz kecik time akhir puasa sbb ramai pakat beli baju dah siap je kot . Bandar kecik mmg gitu agaknya. Sejak tu sy takut nak beli last minute. Hihi.. Tamak sungguh klu cerita bab baju ni

    ReplyDelete
  11. Baju raya kami anak beranak dah settel, tinggal baju melayu and kurung jer belum lagi...huhu beli siap jer...cantik2 gak...

    ReplyDelete
  12. waaa., amik cuti jer satu ari g cari bju raya dkt tunku abdul rahman pegi time isnin-jumaat x ramai org bez nk g cri baju kalo g weekend mmg penuh r semua kedai kan
    =)

    ReplyDelete
  13. Saya dah beli.... tak shopping Kt luar pun beli pd hari sukaneka ada booth jual baju. Jimat masa... :)

    ReplyDelete
  14. slam kak diana....
    takpe kak...masih ada 26 hari lagi....... boleh google lagi......

    ReplyDelete
  15. salam ramadhan kak diana..insyaAllah nti ada gak masa tu jmpa yg elok lg baju raya nyer..hehe

    ReplyDelete
  16. salam..

    sama la kita..tak membeli lagi baju raya..selalu mmg camtu pon..haha..

    a ah..susah betul nak cari org jual baju melayu budak kan..baju kurung byk la..huhu..

    anyway, thanks sudi singgah blog kita..:)

    selamat berpuasa

    ReplyDelete
  17. Belajar dari kes thn lalu...yg seksa cari baju raya...bulan posa..panas terik...letih...dahaga. So, thn ni saya dah beli sebelum Ramadhan dtg. :)

    ReplyDelete
  18. tahun ni recycle je baju raya pertama..hehehe..

    ReplyDelete
  19. Dah nak beli on9 pula ya...sabar..ada waktunya window shopping :)

    ReplyDelete
  20. boleh je nak pegi lepas tarawih... itupun kalau rajin nak terjah bazar yang jual byk baju2 dah siap tu diana.

    izan pun tak beli apa pun lagi ni. en suami masih bz... kalau takde aral nak balik selangor nnti menyinggah lah mana2 beli apa2 yg patut.

    ReplyDelete
  21. Salam.

    Diana..bab baju, semua dah settle, sebelum posa lagi, awal kan? kih3.

    Betul la kata hubby tu, hujung2 baru nak membeli, salu pilihan tu tak brapa menarik. Tpi tgk tmpt juga..thn2 lepas, pergi jalan TAR, still ada mcm2 dsgn, saiz n wrna.

    ReplyDelete
  22. diana...kita da siap beli n tempah..tinggal tudung je x beli lagi...


    beli siap2 riso jadi mcm encik suami awak kata..yg lewat2 tu dah bekas org plih hehe...lagipun kes tahun lepas jadi pengalaman...2 mgu jaga adik di hosp...pastu minggu terakhir baru nak mencari kelam kabut la...saiz takde..warna yang nak xde...shopping sampi tgh malam..nyaris2 excden...so tahun ni beli siap2 b4 posa

    ReplyDelete
  23. eh akk,kat online banyak lah baju melayu budak kak.nt kalo ada sy tag kat akk eh.

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …