BARU,KERAS,BERSIH,WANGI

Assalamualaikum...

Selamat tengahari semua..
Lagi  seminggu je nak raya kan?
Sekejap je kan..
Duit raya dah siap bubuh dalam sampul ke?




Cerita pasal duit raya..
Biasa nya setiap tahun memang berebut2
orang tukar duit kat bank..
Nak duit baru..

mengamuk anak buah aku kalau dapat duit raya macam ni..hehhe
Memang la tak pe bagi duit lama..
Yang penting niat kita
nak bersedekah tu kan??

Duit baru ke,
Duit comot ke dua2 bernilai..
Kalau pergi kedai tak de pulak tauke
kedai tu kata.

"bayar guna duit baru saja ye.."

Tak de macam tu kan??
Tapi kan...
Setahun sekali..
Apa salahnya kita bersusah2 tukar duit baru..
Untuk gembirakan hati anak2..

Sekurang2 nya bila dia buka sampul
seronok tengok duit keras,cantik lagi..
Ada budak2 bila dapat duit buruk
dia merungut

"ala..duit buruk"

Itu benda biasa la..kan??
Yang luar biasanya bila mak pak yang
merungut,marah2 sebab tak dapat
Tukar duit baru kat bank.

Hehe..

*tak sabar nak dapat sampul raya
dari Anies..aku menang GA dapat sampul comel tu tau..:P

Sekian..

Post a comment

18 Comments

  1. dh tua2 ni msti susah nk dpt duit rayer..:p

    ReplyDelete
  2. aiza dah lama tak dapat duit raya (tak sedar diri dah tua.. hehe)..

    ReplyDelete
  3. Bnk negara kata thn ni kurang cetak duit baru. So, susahla sikit kot nak dpt duit baru nanti ni.

    ReplyDelete
  4. x tukar lagi pun...huhuhu...kalau xde stok g duit d bank...kita shopping hulur duit beso2 dapat la duit kecik banyak hehee...

    ReplyDelete
  5. hahaha. paling best kalau dapat duit yang koyak tampal selotep tu..hahaha

    ReplyDelete
  6. Insya allah akn mula mengepos GA esok...kalu posmen lmbt kasi,nnt akk sekel kepala posmen tu tau :-)

    ReplyDelete
  7. tu la kan..kalau bagi duit buruk...mesti ada yang merungut je..hee

    ReplyDelete
  8. Klu g kmpg hubby mak sedara dia bg duit buruk pd anak2. Budak ni mcm tak semangat je tgk duit lembik tu

    ReplyDelete
  9. duit bru cnti tp rgan skt n kcik.huhu

    ReplyDelete
  10. salam diana,

    mesti dpt duit raya byk kan...
    anak udah 2..hehe

    belum sempat tukar lagi :)

    ReplyDelete
  11. haha.taun ni spend lbih sikit ntuk duit raya. family dh besar.. :(

    ReplyDelete
  12. bukan budak kecik jek suka dpt duit baru..org tua pun suka gak...hehehe

    ReplyDelete
  13. duit raya...! tahun ni niat nak bg ma abah duit raya dgn rezeki bisnes kecik2 deno tu.. hihi^^

    ReplyDelete
  14. sy pon dulu masa kecik suka kalo dpt duet baru/hehehe

    ReplyDelete
  15. nasib baik boss remy wife dia keje kat bank negara... tiap2 tahun dapat duit baru...he3...tapi tahun nie memang bank negara tak keluarkan note baru...kalau ada tu...semua duit baru tahun lepas punya....

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)