Skip to main content

UNTUK BLOGGER

Aassalamualaikum....


Jujur saya katakan.....
setiap kali saya singgah ke satu2  blog
saya juga mengharapkan kunjungan balik.
berkongsi cerita,visitor,komen,maklumat berguna,
itu semua adalah ANTARA beberapa 
perkara yang perlu dititik beratkan 
oleh seorang blogger.

maaf pada blogger2 yang selama ini saya singgah
 dan komen2 tapi selepas ini 
saya tak datang lagi ke blog anda..

saya punya masa berblog yang singkat,
jadi dengan masa yang singkat tu
saya harap ianya memberikan hasil walaupun
sedikit...

sekian...

Comments

  1. pesanan & peringatan...hidup saling memerlukan.

    *lain mcm lak rasa, diana ber'saya' kat entri. ^_^

    ReplyDelete
  2. saya pun sama.. nak BW sangat2 pun tak boleh. Jadi mana yang sempat je saya jenguk & mana entri yang best jugak. Saya jenis tak kisah sgt la pasal org nak dtg balik ke tidak tapi saya sgt2 berharap bila saya update ada orang baca :D. Alhamdulillah komen tak banyak tapi selalunya views banyak..

    ReplyDelete
  3. memang susah nak kunjung ke semua blog kan...

    ReplyDelete
  4. Bila kita kunjung balas bermakna kita harga pngunjung kita :)

    Mcm Myra dah settle exam study semua baru boleh kembali jadi blogger tegar :)

    ReplyDelete
  5. kalau akak ada masa,singgah la sini:) http://coretanpencariketenangan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. sama lah..skrg dh xde msa ng ngdap blog..haha

    ReplyDelete
  7. yelah kalo untuk orang macam ayu....mengharap la jugak untuk orang singgah n follow....hehehee...hai salam perkenalan... jom la singgah n follow blog ayu yg tidak seberapa nie http://qaysaasupplement.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. sy pon.hehehe.nk jugak sebuk!

    ReplyDelete
  10. lya pon...
    masa sgt2 terhad... kdg2 nmpk entri slalu ade.. tu sbnarnya y dh draft & scheduled... n walau mcmana pon lmbt atau cpt lya ttp akan bkunjung ke blog kwn2.. mgikut keadaan n situasi... lya pon hrp smua kwn2 blogger blh memahaminya...

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum Diana

    terima kasih banyak2 atas kunjungan Diana ke PHD selama ini

    ReplyDelete
  12. 1 lg peringatan, kalu link ke google+ jgn la suruh circle plak..adoyaiiii

    ReplyDelete
  13. yer.. setuju sgt.. hehe.. wlpun mmg tak mampu nak pergi ke semua blog yg sudi terjah mama.. insyaallah satu masa mama smpi gak blog itu.. cepat dan lambat je.. kiki.. :)

    ReplyDelete
  14. terjah takat terdaya je kak. takat mampu. setakat berkeinginan. hee. serius pulak baca entri akak kali ni.

    ReplyDelete
  15. kak diana ... kenapa?

    insyaallah.. biasanya bila dneo ada kelapangan mestti deno balas kunjungan :)

    ReplyDelete
  16. Saya jrang balas ziarah, harap mereka fhm dan x kecik hati. Sy cuma ziarah dr bloglist sy je

    ReplyDelete
  17. Tak pe lah sis.. Jangan tak datang langsung sudah..

    ReplyDelete
  18. skrg sy bW ikut sempat.. still ada byk lagi comment yg blom sy reply, huh...

    *kak diana, arigatou singgah aritu ^^

    ReplyDelete
  19. Suka juga singgah sini tapi baca2 je jarang nak tinggalkan jejak...kali ni rasa nak komen lak!

    ReplyDelete
  20. sori kdg2 ter mis juga singgah blog kwn2 sbb sibuk

    ReplyDelete
  21. INsyaAllah.. buat mane yg terdaye jer.... dan menarek serte ade respon...

    ReplyDelete
  22. izan pun nak minta maaf awal2 kalau kunjungan lambat berbalas ye diana. kita semua ada komitmen masing2 kan. dgn anak2... ada yg dgn kerja... harap2 semua saling memahami.

    ReplyDelete
  23. sama lah dgn remy kak.... sebab kerjaya lebih utama...keluarga pun sama... blog cuma sampingan...selagi mampu bertahan...remy akan cuba seimbangkan....

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…