Skip to main content

TANDA-TANDA SIDIA MEMPERMAINKAN PERASAAN KITA

Assalamualaikum...




Cinta bertepuk sebelah tangan memang menyakitkan..
tapi jika dari awal kita dapat
mengesan hanya kita sahaja yang punya rasa cinta
tapi tidak sidia,mungkin kesakitan itu dapat kita elak kan..
ada 3 tanda untuk kita tahu adakah sidia
mendampingi kita hanya untuk mempermainkan perasaan kita..

1. Jarang bertanya Khabar berita
Jika si dia memberi atau bertanya khabar hanya pada
waktu dia memerlukan bantuan anda, itu merupakan salah
satu pertanda bahwa dia tidak serius.
Biasanya ini dilakukan hanya sekadar mencari kepuasan dari Anda.
Dan kalau sudah tak diperlukan lagi,dia akan pergi dan
menyepi tanpa mempedulikan kan anda.


2. Anda saje yang Berusaha
Adakah selama ini hanya Anda saja yang
berusaha untuk bertemu dengan nya tapi si dia tidak?
Bila si dia jarang menelefon dan bertemu dengan Anda
 itu bermakna dia  tidak memerlukan anda disisinya.

3. Tiada perhatian
Jika si dia juga tidak memberikan Anda
perhatian yang lebih, misalnya dalam majlis2 dia tak mau
memperkenalkan anda dengan kawan2 nya yang lain,
atau dia tidak pernah menyebut tentang anda di depan kawan2
dan ahli keluarganya, ini juga boleh menjadi tanda dia tak memerlukan anda.
Dia tak mahu siapapun fikir bahawa Anda istimewa untuknya.


sekian..

Comments

  1. ni tips untuk orang yang bercinta. nk tanya iklan banner yg RM5 tu per month ke week ke days ker.. lepas tu kalau nak sewa banner kena buat sendiri ker?

    ReplyDelete
  2. alamak, macam terkena je kat muka sendiri haha nampaknya kena tabahkan diri :)

    ReplyDelete
  3. baik lupakan kalau camni kan.usah diteruskan lagi..cewahh terkeluar ayat jiwang memalam ni

    ReplyDelete
  4. Memang kenalah dengan situasi saya sekarang. Jap g nak mintak breaklah. Malas nak layan lelaki macam tu.

    ReplyDelete
  5. wah ada yang nak terus mintak break lepas baca entry akak nih...hehe

    ReplyDelete
  6. xsemua mcm tu..kdg2 lelaki ni kebanyakannya ego tu dy jarang buat perkara2 yg perempuan nak mereka buat :)

    ReplyDelete
  7. Pasni hrp ramai yg buka mata pas baca entri ni.

    ReplyDelete
  8. demmm, pnah alami pkara cmni beberapa tahun lepas :p

    ReplyDelete
  9. belum ada pengalaman bercinta, jadi tips ni boleh dijadikan panduan bila bercinta

    ReplyDelete
  10. belum ada pengalaman bercinta, jadi tips ni boleh dijadikan panduan bila bercinta

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …