TANDA-TANDA SIDIA MEMPERMAINKAN PERASAAN KITA

Assalamualaikum...




Cinta bertepuk sebelah tangan memang menyakitkan..
tapi jika dari awal kita dapat
mengesan hanya kita sahaja yang punya rasa cinta
tapi tidak sidia,mungkin kesakitan itu dapat kita elak kan..
ada 3 tanda untuk kita tahu adakah sidia
mendampingi kita hanya untuk mempermainkan perasaan kita..

1. Jarang bertanya Khabar berita
Jika si dia memberi atau bertanya khabar hanya pada
waktu dia memerlukan bantuan anda, itu merupakan salah
satu pertanda bahwa dia tidak serius.
Biasanya ini dilakukan hanya sekadar mencari kepuasan dari Anda.
Dan kalau sudah tak diperlukan lagi,dia akan pergi dan
menyepi tanpa mempedulikan kan anda.


2. Anda saje yang Berusaha
Adakah selama ini hanya Anda saja yang
berusaha untuk bertemu dengan nya tapi si dia tidak?
Bila si dia jarang menelefon dan bertemu dengan Anda
 itu bermakna dia  tidak memerlukan anda disisinya.

3. Tiada perhatian
Jika si dia juga tidak memberikan Anda
perhatian yang lebih, misalnya dalam majlis2 dia tak mau
memperkenalkan anda dengan kawan2 nya yang lain,
atau dia tidak pernah menyebut tentang anda di depan kawan2
dan ahli keluarganya, ini juga boleh menjadi tanda dia tak memerlukan anda.
Dia tak mahu siapapun fikir bahawa Anda istimewa untuknya.


sekian..
TANDA-TANDA SIDIA MEMPERMAINKAN PERASAAN KITA TANDA-TANDA SIDIA MEMPERMAINKAN PERASAAN KITA Reviewed by Diana Rashid on June 06, 2013 Rating: 5

11 comments:

  1. ni tips untuk orang yang bercinta. nk tanya iklan banner yg RM5 tu per month ke week ke days ker.. lepas tu kalau nak sewa banner kena buat sendiri ker?

    ReplyDelete
  2. alamak, macam terkena je kat muka sendiri haha nampaknya kena tabahkan diri :)

    ReplyDelete
  3. baik lupakan kalau camni kan.usah diteruskan lagi..cewahh terkeluar ayat jiwang memalam ni

    ReplyDelete
  4. Memang kenalah dengan situasi saya sekarang. Jap g nak mintak breaklah. Malas nak layan lelaki macam tu.

    ReplyDelete
  5. wah ada yang nak terus mintak break lepas baca entry akak nih...hehe

    ReplyDelete
  6. xsemua mcm tu..kdg2 lelaki ni kebanyakannya ego tu dy jarang buat perkara2 yg perempuan nak mereka buat :)

    ReplyDelete
  7. Pasni hrp ramai yg buka mata pas baca entri ni.

    ReplyDelete
  8. demmm, pnah alami pkara cmni beberapa tahun lepas :p

    ReplyDelete
  9. belum ada pengalaman bercinta, jadi tips ni boleh dijadikan panduan bila bercinta

    ReplyDelete
  10. belum ada pengalaman bercinta, jadi tips ni boleh dijadikan panduan bila bercinta

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

Powered by Blogger.