Skip to main content

SUAMI TAK BOLEH......

Assalamualaikum....

Semalam sebelum tidur baru teringat yang
domain blog ni belum renew lagi..
tinggal berapa hari je lagi..
bangun 2terus tengok duit dalam beg nak suruh suami bayar pagi ni,..
tengok2 ada 23 ringgit je..
tak cukup..
haih!!terlupa nak cocok kemarin.
nanti la suruh suami cocok2 kan..heheh..


Ada kawan aku dia tak pernah bagi kad bank
pada suami dia untuk keluarkan duit.
yang aku kenal dia bukan la orang yang kedekut
atau tak percayakan orang lain..
Lagi pun tu kan suami dia..

Tengok diaorang berdua tak de la
macam pasangan yang bermasalah..
tapi bila ada orang kata.."ala..suruh la laki ko keluarkan.."
mesti dia jawab..
"ha..baik tak payah .."

Aku syak dia ada duit berkoyan2 la dalam akaun tu
sampai laki dia pun tak tau..kan??hahahah..

Tak tahu la apa sebab dia tak bagi suami dia yang keluarkan duit dia.
mungkin takj nak menyusahkan suami dia la..kot!!
hehehe..

Tapi kalau aku ok je..tak kisah..
lagipun duit dalam akaun aku tu
laki aku jugak yang masuk kan..

bulan2 memang dia tak bagi terus kat tangan..
sebab??hahah..takut habis la..
ekekek..

sekian..

Comments

  1. laki sy bg kat tgn je..die masuk dlm acc sy duit umh je..suh transfer kat tuan umh.hihi..tp sll je suh laki sy cucuk kan duit.

    ReplyDelete
  2. maybe dia takut laki dia cocok lebih2, buat tukar sport rim kereta kot...hahaha

    ReplyDelete
  3. ok jer kalau suruh laki tolong cucukkan duit...terpulang pada masing2kann..

    ReplyDelete
  4. saya memang accountant dalam umah saya. hahahaha.. saya yg tukang kira akaun.. separate duit nak bayar tu ni.. laki cari duit jer. Tp saya bukan queen control. asben yang suruh saya buat.. Maybe dia rasa better sy yg urus semua tu kot.Takde rahsia soal duit antara kami. yelah laki bini kan. lagipun dia sorang jer keja..

    ReplyDelete
  5. Mungkin betui kot kak, duit dia bnyak dalam bank, takut laki tau :)

    Myra pun kalau malas nak ke banak, suruh laki je cucuk ha ;D

    ReplyDelete
  6. macam2 kan ...
    bila dgr D cakap pasal bayar domain , setahun D bayar berapa ye ??

    biasa dia ada remindar tak ?

    ReplyDelete
  7. Kalau saya dah berlaki, susah saya nak bagi.. Tak taulah kenapa.. Bagi ngan kawan tak kisah pulak. Kalau nak dihitung, hampir sekelas tau nomo pin ATM saya.. Tapi kalau bf nak tengok, macam kena kejar perompak jer sorok kad ATM.. Hahaha..

    ReplyDelete
  8. tak kisah kot uruh suami cucukkan duit tu. maybe duit banyak sgt tu yg .dia tak bagi laki dia amikkan tu,

    ReplyDelete
  9. hehehehe ada kan yg mcm tu kak.kalau rara,malas je mmg suh laki keluarkan.ehehe

    ReplyDelete
  10. Owhh ieda pkai dataKL suggest dari adik fariq, setahun 45.00, dia ckp service sama mcm netKL, dia prefer tu, ieda nie ikut je org lebih arif ;)

    ReplyDelete
  11. Mintak tolong x pe kot...tp kalau bg pegang terus maybe elakkan la..bkn x pcy but elok pgg sendiri...

    ReplyDelete
  12. kalau sy...bg je kad utk mtk tlg somi cucuk..tp pastu cek jugak on9...sama tak pd resit...ekekeke

    ReplyDelete
  13. Laki die pnh songlap duit die kot? Hahahahah!

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …