Skip to main content

NAK PARKING KERETA TAK RETI.SUAMI PULAK MATI.

Assalamualaikum..

ramai yang setuju kalau aku kata
sesetengah orang perempuan ni kalau bawak kereta terlalu
berhati2 sampai menyusahkan pemandu lain..
Bagi orang perempuan pulak 
orang lelaki ni suka tunjuk teror bila memandu
sampai menyusahkan pemandu lain..heheheh

Ada satu kejadian berlaku kat China semalam..
seorang wanita yang baru dapt lesen 2,3 minggu lepas
cuba untuk parking kereta kat ruang letak kereta..

Dengan dibantu suami dia 
kat belakang kereta dia
pun cuba lah nak parking kat dalam ruang parking tu..

entah macam mana dia undur2
sekali terlajak undur terus dia hentam suami 
dia kat belakang kereta tu.
mati tersepit la suami dia diantara kereta dan dinding konkrit tersebut,.

tempat kejadian

Dia dengar jeritan suami dia,
dia pun jenguk la keluar cermin kereta.
terlupa pulak nak tukar gear reverse
dengan dia2 sekali terlanggar dinding konkrit tu dan mati.

lebih malang bila anak dia yang umur 6 tahun 
duduk kat tempat duduk belakang 
menyaksikan kejadian yang tragis tu..
sedih kan??


sekian..


Comments

  1. Aduh! Nape mcm ni skali?

    Aduhhhh!

    ReplyDelete
  2. Isk..seram lah citer nie...cian eh

    ReplyDelete
  3. huhuhu >.< jgn kalut sgt bawa kereta tu.. >.<

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. salam diana..

    MasyaALLAH.. sungguh tragis.. nak membayangkan pun tak smp hati..

    ReplyDelete
  6. Hish, Final Destination ke apa. Seram pulak baca..

    ReplyDelete
  7. da macam jalan cerita dalam movie pulak bila baca entri akak ni...

    ReplyDelete
  8. Allahhu Akhbar... nampak gaya parking macam depa tu agak susah... kan sebab tu berisiko...

    ReplyDelete
  9. cina xpe la. tp mmg malang kejadian ni

    ReplyDelete
  10. alahai... kat china ni macam2!!

    ReplyDelete
  11. tragis nya...... kasihan kat depa tu.....

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …