Skip to main content

KUAT TIDUR

Assalamualaikum...

Pagi ni rajin pulak aku buat cucur udang untuk sarapan..
Selalunya ikut tekak pemalas aku ni sarapan roti je.
Roti dengan kopi ...
Tu pun habis sedap dah tu.hehe

Bila dah makan cucur udang..
Yang berminyak bertepung bagai tu
Mula la mata ni mintak di layan je...

Kang kalau aku tido kang mau pukul 12 baru bangun.
Nak harapkan Mikhail kejut kan memang tak la..
Dia sendiri pun kuat tidur.
Tarik je langsir tu..
Bagi gelap sikit,lena la dia..

Dulu masa kakak dia dulu sampai tak nak tidur.
Sekarang dapat yang suka tidur boleh la rehat sikit.
Syukur la..Allah memberi yang terbaik buat kita..
Dulu muda lagi.mata tahan ngantukk.
Sekarang dah tua .jap2 ngantuk..
Dapat la anak yang kuat tidur..kan?
Hahah...

Anak korang ada tak yang kuat tidur macam korang?
Ataupun korang pun tak suka tidur macam anak korang jugak?

Comments

  1. saya fobia masak cucur. hari tu cuba buat cucur. masa nak goreng tu saya masukkan minyak semangkuk. bila dah siap menggoreng semua minyak dalam kuali tu habis. perghhh seram sejuk saye :/

    ReplyDelete
  2. saya time kecik kuat tidur. mak sy cakap, org dtg kat rumah gelak bergegar pon rilek je tido. jatuh dalam bas mase umur bbrp bulan pon chill je tido.

    sampai la ni kuat tidur. wkwkwkwk.

    ReplyDelete
  3. budak time macam nie ada yg lasak dan ada yg tiduur memanjang .. ok lah kan ..
    kalau tido x ganggu kerja kite ;)

    ReplyDelete
  4. seksi nyer mikhail...

    2-3 bln lps sy payah nk tido...bla da jogging tiap2 mlm...senang je nk tido.letak kepala trus zzzzz

    ReplyDelete
  5. seksi nyer mikhail...

    2-3 bln lps sy payah nk tido...bla da jogging tiap2 mlm...senang je nk tido.letak kepala trus zzzzz

    ReplyDelete
  6. Eh, awak yg bolat tu! Geram lak tgk nye. Sedap geget remote eh?

    Sy mmg spesis tdo mlm. Kul 9, mata dah layu. Siang mmg tak pndi tido. Klu tdo, pening pala smpi nak pecah. Aydin ms baya mikhail ni, mmg jenis berjaga siang. Tp mlm pukul 8 dah tido. Heheheheh....

    ReplyDelete
  7. Anak tidur neyeak siang bila sunyi dan senyap.. kalau ada org bising emm kejap ja lah tiurnya....

    ReplyDelete
  8. saya paling senang nak tidur, dapat bantal dan katil lelap la. kalau xde katil, susah sikit nak lelap

    ReplyDelete
  9. Kalau dah landing atas katil gerenti saya tido. Saya pun jenis yang kuat tido terutama dalam class. Hari2 lect tegur sampai satu tahap lect tu fikir saya tak berminat nak masyk class dye.

    ReplyDelete
  10. kenapa baby suka gigit remote control ye

    ReplyDelete
  11. hehe..kelakar pulak saya baca entry ni. bagus la..senang je dia tido..tak kena dodoikan..mak dia pun dapat rehat yang cukup.

    ReplyDelete
  12. untungla mikhail suka tidur. sng nak buat keje kan kak.

    ReplyDelete
  13. Uit gigit remote. Hahaha

    Adoii terliur dgr cucur udang. Lama x buat

    ReplyDelete
  14. zayyan pun kuat tido. semalam sebelum tengahari je 2 kali dia tido. makanya ummi pun ikut tido sama... haha..

    amboiii.. suka jugak gigit remote cam zayyan ni.

    ReplyDelete
  15. Mikail kesiankan Ibu dia tu, sebab tu bagi can ;)

    ReplyDelete
  16. mak mkn cucur udang...mikail mkn remote pun jadi lah..... he3

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …