JANGAN BERURUSAN KALAU TAK PASTI .

Assalamualaikum...

janji....
nak cakap pasal janji nih...
kadang2 kita tak sebut pun "janji."
tapi cara kita berurusan macam kita dah berjanji..



contohnya macam iklan berbayar kat blog aku ni..
kalau ada yang kata..
"saya nak sewa iklan kat situ ye..
esok saya bagi benner.."

aku pun dah cop la
iklan tu untuk korang..
bila ada yang tanya ..
"saya nak sewa kotak tu.."

aku kena la jawab..
"yang tu dah ada orang nak..."

lepas tu yang memula tadi buat senyap je.
sedangkan aku dah simpan itu untuk dia..
tengok2 sampai sudah tak de apa2 bunyi pun..

kalau tak nak cakap tak nak ye..
jangan berurusan kalau tak pasti..
ramai lagi yang nak .
ramai yang aku terpaksa tolak
disebabkan janji2 korang..
rasanya dekat 10 orang aku terpaksa tolak tau..

kalau tak pasti buat macam kawan aku sorang tu..
terang2 dia cakap lepas besalin baru dia nak..
mudah kan?/aku pun tak de la
dok biar kosong je..sementara nak tunggu dia habis
pantang bagai boleh sewakan kat orang lain dulu.

Tak marah aih..
cuma nasihat..
jangan ambik mudah pada blogger ni ye..

sekian...

Post a comment

11 Comments

  1. Prinsip saya dlm hidup mudah saja: "Buat sampai selesai atau (jika tak mampu buat) jangan buat langsung..".

    Cuma kdg2 (kdg2 saja..) yg dirancang tak jadi kenyataan atas sbb2 yg tak dpt dielakkan...

    ReplyDelete
  2. ayat cam pedas...tapi nasihat..sy baca cam pedas...bila baca sampai bawah...nasihat rupanya....
    hohoho....

    ReplyDelete
  3. Kesiannya.. Kalau saya, saya buat polisi first paid first serve

    ReplyDelete
  4. Yup betul tu kak, tp kalau betul dia nak book, better amik depo walau tak bnyak at least kita tau dia serius dan kita boleh tunggu khas untuk dia

    ReplyDelete
  5. mungkin akk kena bertegas sket pasni

    ReplyDelete
  6. selalu juga kena..tp fokus yg ok2 ja..kehkeh

    ReplyDelete
  7. kalau sy nk bg org sewa.ada org nk x kak.hehehe

    ReplyDelete
  8. tuan blog tertunggu-tunggu///

    ReplyDelete
  9. Suh bayar. Sape bayar dulu baru dapat

    ReplyDelete
  10. kalau nak cakap nak.kalau xnak bgtau jugak..senang camtu kan..xsusah pun.

    ReplyDelete
  11. ya allah! baru teringat deno ada nak satu tmpat sewa akak tu! akak... sori2, dah lupa terus lepas konvo ari tu..... masyaallah, memang nyanyuk deno ni... nasi baik akak buat entri ni, deno memang dah lupa langsung, tambah2 majlis kawen kakak baru ni... hilang terus! ok kak, tunggu eh :) btw, sori sgt2 kak diana

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)