Skip to main content

EH!!DAH JADI NOVEL RUPANYA..

Assalamualaikum...

lepas masak tengahari tadi aku buka fb..
nampak tag dari kak Mimi..


Dah jadi novel rupanya ..hehe..
teringat lagi waktu novel ni 
dalam bentuk e-novel kat blog kak mimi,
ramai blogger yang sama2 mengikuti perjalanan 
Ariana,Izzudin dan Ustaz Fahmi .

Memang seronok la masa tu.
disebabkan "Dia yang Aku Pilih" aku kenal
beberapa blogger lain.

Kalau nak tau watak2 dalam novel ni
sebenarnya menggunakan wajah2 blogger jugak..
yang paling kelakar bila tiap kali sampai babak ada Haji fahmi dan2 la
terbayang muka si Afzal..
hahahh..lepas tu merungut la..
"apa ke hei haji  ni suka sangt potong line nih...?"

best nye la bila teringat zaman itu..best sebab masa tu 
uv blog aku ribu tau..bukan macam sekarang
celah gigi je..hahah

#

sekian...

Comments

  1. Dh ada di pasaran ke..if ada SA nk beli...

    ReplyDelete
  2. Wah, ada duit mesti beli nie.. Hihi..

    ReplyDelete
  3. kalau akak yg dah layan novel nie, mesti tandanya best kan.. huhu nak jugak la cari satu..

    ReplyDelete
  4. Wah, beshnye...sy gak yg tertangguh2 mengarang cite.

    ReplyDelete
  5. pastu diangkat jd drama ...waaahhhh wallaaaaa

    ReplyDelete
  6. hek eleh. celah gigi akak maknanya celah gigi kuman la kite punya uv skang ni eh. hah. rindu zaman ribu riban dulu kannnnn. kagum ngan akak. maintain je update blog dah beranak dua pun.

    ReplyDelete
  7. mesti best kan...nak kena beli nie...terbtan mana ye

    ReplyDelete
  8. wahh mcm best plak bca novel dr hasil muka2 blogger~ hee~

    ReplyDelete
  9. salam kak diana..
    lama sy tak ke sini.. dan mmg sy agak lama tak aktif berblog.. moga kak diana baik2 saje..

    salah satu impian sy ialah mempunyai buku hasil tangan sy sendiri..tp nampaknya, itulah satu2nya impian yg tak mungkin sy capai..

    ReplyDelete
  10. ada lagi ke e novel tu?? nak bace..hehehe...

    ReplyDelete
  11. ooooo..sape yg tulis novel ni? hehehe..tq diana..terkenang semasa doluuuuu..sobsob..sayu je rasa..

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …