Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2013

MAISARA::ANAK MAKCIK RARA

Assalamualaikum..

Selamat tengahari semua..
hari ni Maisara nak balik kampung...
tapi petang2 nanti la..
baju2 pun tak kemas lagi..

Maisara seronok la nak balik kampung hari ni
sebab nak jumpa ramai sedara mara yang dah lama tak jumpa.
dari kemarin lagi dah tanya..

Maisara: ibu..Arisya ada tak nanti??

Ibu: ada..

Maisara: maksu pikah??

Ibu: ada..

sampai naik letih la aku jawab..

yang tak tahan tu bila dia tanya...

Maisara: Anak makcik Raraada tak??

hahah..adoi..
apasai pulak Princess nak mai menyelit dalam salasilah keluarga dia pulak.?
dia selalu tengok gambar princess.
kadang2 saja je dia tanya
"hari ni makcik Rara ada letak gambar anak dia tak?"



tau2 je la kan..
Maisara dulu kan nak sangt adik perempuan..
tu yang jadi gitu tu..
tambah lak princess ni gayanya tu memang
kepoerempuanan betul..hahah..
memag citarasa Maisara la..

pernah sekali tu dia cakap..

"ibu..cemana la kalau Mikhail ni
jumpa dengan Anak makcik Rara..
mesti dia geram...
lepas tu mata mereka bertemu dan…

GAMBAR NEELOFA DALAM KETUK-KETUK RAMADHAN 2013

Assalamualaikum..

Tak lama je lagi kita akan menyambut bulan ramadhan.
Antara rancangan tv yang paling mendapat sambutan
pada bulan Ramadhan ialah Ketuk-ketuk Ramadhan.
rancangan yang menampilkan artis-artis tempatan
menunjuk kan kehebatan mereka memasak.

Antara artis yang dijemput dalam Rancangan tersebut ialah Neelofa.
jom kita tengok bebrapa aksi
Neelofa memasak di dapur Ketuk-ketuk Ramadahan bersama Sheila Rusly.




sekian..

GAMBAR TERKINI BAYI YANG DIBUANG MELALUI PAIP

Assalamualaikum...
Ramai jugak yang dah tengok video dan kisah sedih yang berlaku semalam.. Alhamdulillah..baby tu berjaya diselamatkan..kan?? cuma ada luka dekat kaki dan kepala dia. jom yengok gambar terkini dia yang sedang dirawat dan  dalam keadaan stabil






sekian...

ANAK ANGKAT JE..

Assalamualaikum..



Selamat petang... semalam dalam entry anak Juliana Aziz tu ada yang  tanya  bila masa dia dah kawen?? tetiba je ada anak..kan??
Sebenarnya tu anak angkat dia.. macam trend pulak sekarang ni bila artis ambik anak angkat.. harap2 bukan pasal trend la ye..
Saja tak sebut pun kat dalam entry tu yang anak tu anak angkat. sebab ada setengah orang tak suka  bila kita dok heboh2 kan tu anak angkat dia.. jadi aku pun tak nak la sebut kan.. Biar orang je yang menilai. yang penting anak tu terdidik dengan baik..
Ramai jugak sebenarnya artis yang ambik anak angkat.. antaranya Ogy Ahmad daud,Umie Aida..Stacy. yang lelaki pun ada..kan?? Siapa entah..tak ingat dah...

sekian...

%Modem percuma??siapa la yang tak mau.kan??

%yang mana  satu Band paling owesome.jom tengok

IBU BAPA YANG TAK BERAPA NAK CERDIK

Assalamualaikum...

malam tadi punye la bengang tak dapat tengok bola..
Rasanya bukan aku sorang je yang bengang..
ramai lagi kan..terutamanya
penyokong2 Pahang dan Johor lagi bengang kan....

Ye la..kita dah plan tak nak pi mana2 sebab
nak tengok bola tetiba jadi gini pulak..
mau tak marah..kan.?

Rasanya yang kat stadium lagi la bengang kan..
dah beli tiket,bersesak2 sekali tak de game..
bukan senang nak bawak dengan anak kecik lagi
anak besor lagi..

Yang tu lagi aku geram..
buat apa la bawak budak kecik.
aku tengok ada yang bawak anak yang baru boleh berjalan..
adoi..tak pernah pi tengok bola ke sebelum ni.

Jangan la kata tak tahu..
sepatutnya kena tahu bila game besar macam ni
stadium memang padat,ketat..
dan dalam tu memang macam2 jenis orang ada..

bahaya untuk anak2 kecik..
tak payah la bawak depa tu..
tengok kat rumah sudah la..
jadi apa2 nanti nyesal kot..

dari zaman tok kaduk lagi
budaya lempar botol ni dah ada..
jangan la kata tak tahu yang keadaan dalam stadium
rupanya macam t…

5 BUAH-BUAHAN YANG BAIK UNTUK KESIHATAN SEKSUAL

Assalamualaikum...

makan buah memang bagus..
aku paling suka buah tembikai..
rasanya manis dan mengenyangkan..
haus pun boleh hilang..

Selain dari menyihatkan buah juga
boleh membuat kehidupan seks menjadi lebih baik..

Bagi wanita2 berusia tau lelaki yang sudah hilang keghairahan terhadap seks
boleh mencuba mengambil buah2 berikut..

1-buah delima.


kaya dengan vitamin A,C dan E
serta asid Folat.buah delima dapat meningkatkan jumlah
hormon testosteron baik kepada lelaki ataupun wanita

2-Avocado

 mengadung folic acid yang cukup banyak sehingga membantu
metabolisme protein dan membuat tubuh lebih bertenaga .
Ia juga mengandung vitamin B6 yang dapat membantu Anda melawan stres .
 Tingginya kandungan potassium di dalam nya juga baik untuk libido wanita.

3-Pisang

Pisang dipercaya dapat meningkatkan libido lelaki kerana
mengandungan enzim bromelain. Kandungan kalium dan
vitamin B pada pisang pula bagus untuk meningkatkan tenaga.s
angat sesuai mengambil pisang beberapa jam sebelum aktiviti sek…

GAMBAR JULIANA AZIZ DAN ANAK NYA..COMEL SANGAT!

Assalamualikum..


selamat malam semua...
jom kita tengok gambar Juliana Aziz dengan anak nyya..
comel sangt...







Comel kan??geram nya..

sekian..

BEDAK SERBUK

Assalamualaikum..



Masa sekolah dulu selalu korang ada pakai bedak serbuk tak??
kalau yang sekolah zaman 80 an,90 an mesti pernah kan??
siap bawak pi sekolah lagi..
lagi2 kalau hari tu ada pendidikan jasmani..
harusla bawak bedak..
bedak tu la sapu kat muka,
bedak tu la sapu kat ketiak..
bedak tu la sapu kat leher..heheh..
lepas tu masuk je tengahari
bedak kat muka tu jadi tak sekata dah sebab peluh..hahahahah...

zaman sekarang pun ada jugak bedak serbuk tapi tak de le dah warna putih je...
sekarang ada yang ikut tona kulit kita..
kita pilih je nak warna apa yang sesuai dengan kulit kita..
dulu yang ada,bedak follow me,zaitun lagi apa ye??hehehe..



Bedak serbuk ni sebenarnya bagus jugak untuk
mereka yang ada masalah kulit berminyak.
macam aku sekarang ni tak sesuai dah nak pakai
liquid foundation..sebab kulit berminyak...
masa ngandung kering sampai mengelupas.
sekarang bermnyak pulak.
jadi aku memilih untuk guna bedak asas yang serbuk tu..



Bedak serbuk macam bedak follow me ke,johnson …

DAH LA TAK BELI LEPAS TU NAK BURUK KAN ORANG PULAK

Assalamualaikum....

NI nak habaq....
kita ni kan kalau tengok ada la kawan2 ka....
tak kawan2 ka...
yang ada berniaga,
cuba2 la bagi sokongan sikit...

tak payah beli pun orang tak marah..
tapi sekurang2 nya jangan
tabur pasiaq dalam periuk nasik orang..

Dah la kita tak beli pun..
lepas tu dok cerita kat merata orang
dia tu juai mahai la..
barang lama la...
barang tak laku la..
tak baik tau  buat lagu tu..

kalau ada yg tak kena kita
bagi komen yang membina terus
pada orang yang juai tu..
jangan dok cerita buruk kat merata orang..

yang ada blog..
boleh la sokong dengan bagi promosi
dengan buat entry ka..
tak pun kotak iklan percuma untuk sebulan dua..

yang penting  jangan
memburuk2 kan mereka tau..
siapa tau dengan berniaga tu la dia menyara mak ayah dia,
dia bagi sekolah anak2 dia..
lepas tu kita pulak aniaya dia..
kesian oi..

ingat nak mula berniaga ni mudah ka?
tak dak yang guna modal 2,3 ringgit..
jadi jangan jadi manusia tak berhati perut..

sekian.....

MAISARA::lepas demam

Assalamualaikum...

Minggu ni sangt sesak buat aku..
mula dengan Maisara yang demam..
lepas tu adik pulak demam..
hari ni badan aku pulak yang dah rasa lemah semacam..

mana tak nye..
seminggu tidur tak nyenyak..
boleh kata sepuluh minit tidur,terjaga..
check badan anak2..

Jap2 ada yang bangun,menangis..
betul2 mencabar..
cemana aku pun tak sakit..kan..

Walaupun hari ni aku yang rasa tak sihat tapi
lega la sikit sebab Maisara dan Mikhail dah beransur sihat..
maisara pulak bila dah sihat bukan reti dok diam..
sama naik dengan mulut dia.
sampai ayah dia kata..

"lepas demam makin banyak pulak cakap dia.."



sebelum ni dah banyak cakap dah..
lepas demam lagi sakan..

Pi klinik check adik..
aku ni tak payah cakap apa2 kat Nurse tu..
semua dia yang cqakap..
nurse tanya adik minum susu apa??
makan nya cemana??
adik sekarang dah pandai buat apa??
semuanya dia yang jawab..
aku diam je..

Kiranya pi klinik tu aku ni tolong pegang je adik dia tu..
hahahah...

sekian...



GAMBAR FIZO OMAR DUKUNG NELLYDIA SENROSE

Assalamualaikum...

Drama ke filem
tak tahu la pulak..
tapi tajuk nya Cindererlla









wah..mesra petronas betul nih..
sampai berdukung2...
pelakon  ni memang pandai la menghayati watak..
ye la..kalau tak sentuh2
mood tu tak sampai tau..

korang mana tau..
korang bukan pernah belakon pun..kan??

sekian..

GAMBAR PERCUTIAN SAZZY FALAK DAN SUAMI

Assalamualaikum..
korang ada tengok tak ranangan The Apprentice Asia kat AXN? Salah seorang pesertanya adalah suami Sazzy Falak,Nazril. Bila tengok lama2 mula la terfikir rancangan ni betul2 ke tipu2 je.. sebab ada pelakon kan>>hehehe
Baru2 ni pelakon Sazzy Falak ada memuat naik  gambar percutian dia dan suami di Amsterdam. jom kita tengok




Sekian..

LELAKI INI MENGANGKAT RUMAH SEJAUH 270 BATU

Assalamualaikum...



Seorang lelaki Liu Lingchao memulakan perjalanan
sejauh 270 batu dengan mengangkat rumahnya.
dia melakukan hal tersebut kerana ingin berpindah
dari Wuzhou City menuju ke Liuzhou City.
perjalanan yang mengambil masa sebulan itu berakhir kemarin.



Rumahnya yang mempunyai berat kira-kira £ 130,
telah dibina oleh Liu lima tahun yang lalu daripada batang buluh dan kepingan plastik


Lelaki 38 tahun ini hanya mengutip tin dan botol terbuang
di sepanjang perjalanan nya untuk menampung perbelanjaan ...

kesian kan..
Negara depa besaq tapi rakyat ramai yang susah.

sekian..


APA DAH JADI DENGAN PENAPIS BUSUK

Assalamualaikumm,..
Setiap hari bila lepas aku publish satu2 entry  aku akan ping entry aku kat busuk.org. tapi nak ping kat situ tak boleh ada tajuk yang lucah2.. kalau tidak dia akan keluar  tulisan merah kata artikel kita akan di  semak sebelum dipublish..
Memula dulu bengang jugak la sebab  tajuk "bola sepak liga super " pun tak boleh lepas kat busuk.. pelik sangt la.. lama2 aku malas dah nak buat entry pasal liga super ke apa..
banyak traffic aku datangnya dari busuk.. nak tak nak ikut jugak la undang2 depa..kan??
tapi semalam...

Boleh pulak lepas ye artikel guna  tajuk macam ni??tak de pulak nak tapis2 ye??
kemarin aku ada ping satu artikel pasal curang.. aku ping petang,dah tengah malam rasanya aku tengok  masih tak de lagi keluar kat BUSUK.org kekonon nye nak tapis dulu..alahai..
Aku selalu publish entry pada waktu yang aku tau ramai pembaca tengah online. bila entry yang aku ping keluar time orang dah tidur terkilan la jugak,,kan?? sudahnya entry tu dapat 3 hit je.

SOUR POWER:PENYEMBUR LEMON TERUS KE MAKANAN ANDA

Assalamualaikum...



Biasanya bila kita nak kan jus lemon
kita akan potong2 buah tu lepas tu perah..
renyah nye kerja..kan??
tapi sekarang ni tak payah susah2 dah..
ada alat yang boleh memudahkan kerja2 macam tu..


Cuma cucuk je kat buah dan spray....
macam sembur perfume je..


Nak basuh pun senang je...
Paling sesuai digunakan pada lemon..

buah lain mungkin tak berfungsi sangt la alat ni..
cemana??suka tak??



sekian/..

BILA KERING IDEA...

Assalamualaikum...



tetiba bangun2 pagi ni tak tgahu nak update pasal apa..
padahal malam tadi dah siap dah plan benda nak tulis..
Alih2 tak jadi sebab rasa macam topik tu tak best je..hahaha.

Pernah tak korang jadi gitu..
dah ada benda nak tulis alih2 tak jadi
sebab rasa topik tu tak best??

Selalunya bila aku dalam keadaan macam tu
google akan membantu aku..
bukan la aku meng"copy" mana2 entry cuma
dengan sebaris ayat dari post orang lain
mampu memberi aku sedikit idea untuk menulis.

contohnya bila aku baca sebaris ayat dalam post tu pasal kelemumur..
"...orang lelaki lebih berisiko untuk mendapat masalah kelemumur...."
lepas tu dari situ je aku boleh la
buat entry pasal lelaki dan kelemumur..

kan??tip mudah je untuk kengkawan yang kekeringan idea..

sekian.

GOSOK SINI UNTUK NASIB YANG BAIK

Assalamualaikum..

Rakyat Rusia percaya bahawa menggosok beberapa bahagian khas patung di Metro Moscow akan membawa mereka  kepada nasib yang  baik. Berikut adalah gambar-gambar tempat-tempat kegemaran mereka di Dataran Stesen Revolusi..perhatikan bahagian yang berkilat pada patung..








#macam2 la depa nih...
sekian..