Advertisement

WARTAWAN NI TAK DE BENDA LAIN KE NAK DI BANGKITKAN..

Assalamualaikum...




Bila tengok je cerita2 macam ni buat aku terfikir
betul la ramai yang kata media boleh jadi  punca
orang berbalah..media  boleh jadi punca
rumahtangga berkecai..

Macam post dari mynewshubprak ni..
elok2 orang tu dah berdamai,dah berbaik2..
kang boleh bergaduh balik disebab kan cerita macam ni..

(sehari entah berapa kali mynewshubprak ni
update post ni kat fb..punye nak suruh orang baca nye..)

cemana kalau si Memey ni
tetiba rasa tergugat pulak dengan kehadiran si Abby??
tetiba depa bergaduh balik..
cermana??

depa2 ni suka la artis bergaduh..
boleh post citer kat blog depa..
boleh naikkan blog depa..

patutnya tak payah bangkitkan la soal nak rujuk ni..
bukan masalah kita pun..

cer jangan la jadi bongok sangt wartawan2 oi..

sekian...


Catat Komen

27 Ulasan

  1. hurmm, jenis 3suku jugak kut :)

    BalasPadam
  2. dah kata gila trafik (mungkin). Takpelah, kita doakan yang terbaik utk mereka :)

    BalasPadam
  3. hahaha...
    orang Malaysia suka baca gossip2 macam tu

    BalasPadam
  4. sian kan.media yg lebih2 citer hal rumahtangga org.

    BalasPadam
  5. memang lately ni rasa mynewshub ni rasa mcm giler trafik sikit..tu yg unlike diaorang terus di FB..

    admin yg handle kadang2 reply komen di situ mcm 'budak2' jer kekdahnyer..ramai dah orang unlike diaorang..

    BalasPadam
  6. Cerita tentang artis adalah antara cerita yg paling org Melayu paling suka. Media apa lagi, ambil kesempatanlah dari kelemahan minda Melayu ni...

    BalasPadam
  7. betul tu kak...kekadang media yg lebih2 melaga laga kan...... karang meroyan pulak si memey tu.....

    BalasPadam
  8. Apa ke banggang media nie..

    BalasPadam
  9. Jadikan bende benda ni sebagai pengajaran untuk kita supaya tak buat camni kan.

    BalasPadam
  10. kikiki..lawak pulak perkataan tu 'mynewshubprak'.

    gosip2 ni semua memang melampau. itu yang kekadang meluat nak subscribe.

    BalasPadam
  11. agaknye itu kot keja depa haihh..tah la kak..

    BalasPadam
  12. gitu ekk~ sanggup pula memey kalo gitu

    BalasPadam
  13. tula kan kerja dorang bikin panas

    BalasPadam
  14. mana dia dapat citer2 ni kak?norman sendiri ke yang kata cenggitu?

    BalasPadam
  15. dulu pernah dengar, kerjaya sebagai wartawan ni sebelah kaki dalam penjara...silap tulis kena saman, kena penjara...tp rasanya skang ni sebelah kaki dalam neraka. Berita melaga-lagakan orang, berita fitnah, berita mengadu domba, keburukan orang, aib

    BalasPadam
  16. nice day:)
    saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
    yang saya kemarin..


    bagi-bagi motivasi yaa.. :)


    http://wisataoutboundmalang.com/

    BalasPadam
  17. salam,

    bikin panass aje kan

    gitulah cara nak lakukan news depa

    BalasPadam
  18. betul tu kak...macam dah xde isu lain plak dalam industri seni nie smpai hal rumah tangga orang pun nak kecoh..

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  19. hmm tulah kak.mmg kdg2 wartawan ni yg buat semuanya jd worst! ntah pape je.

    BalasPadam
  20. memey , sila tabahkan hati :D

    BalasPadam
  21. Walaupun artis ni dah biasa dgn gosip tetapi manusia mana yg tak ada pasang surutnya...harap mereka terus tabah dgn cerita panas mcm ni...

    BalasPadam
  22. wartawan selalu overrrrrrrrr jaga tepi kain org,pelik nauuuu

    BalasPadam
  23. ahahha kan ..
    tapi kalau memey seorang wanita yg prihatin dia akan terima ..
    jika sebaliknya hanya wanita shja yg tahu kenapa ...

    no komen ;)
    apa2 punn kita kenalah doakan mereka bahagia ..
    semua ini kerja allah
    allah yg gerakkan hati dia utk pakai tudung , jadi x mustahil allah gerakkan hatinya terima abby .. insyaallahhh
    dgn izin allah ;)

    BalasPadam
  24. Tajuk bukan main lagi.mmg boleh giler kalau jadi artis baca tajuk yg ditulis:(

    BalasPadam
  25. biasa la tu diana,kalau pasal artis, gosip, politik, scandal..mesti meletup and dapat sambutan hangat punya..

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)