Monday, 22 April 2013

PATUT LA KAU BERCERAI...

Assalamualaikum...



Agak pelik bila terima panggilan telefon dari seorang kenalan lama..
kenalan masa remaja dulu..
kami bukan rapat..
bukan kawan baik..

Bila terserempak dijalan kami senyum..
bila berselisih bahu kami cuma ..
"nak kemana tu.."

Kami tak pernah duduk semeja berbual..
tak pernah jugak berkongsi apa2 rahsia..

tiba2 je dia telefon..
ingat2 lupa masa dia kenal kan diri..

lepas tinggal kan alam persekolahan dulu
dengar2 cerita dia dah kawen..
tak lama lepas tu dengar dia dah bercerai..
angkara dia tergoda dengan wanita tua..
ramai yang kata di kena guna2..

tak ambik tahu pun la pasal dia..
sebab dia bukan dalam kalangan kawan2 rapat pun..

Masa mula2 dia telefon
aku tak jawab pun..
lepas 3 kali tertera "missed call"
aku telefon semula..
mana la tahu kot2 tu panggilan penting..
kalau tak penting tak kan sampai 3 missed call kan??

bila dah jawab ..-

Aku: Ooo....Na****...ingatkan siapa tadi..tengok ada 3 missed call.sebab tu saya call balik..

Dia: ingatkan tak jawab sebab suami marah..

Macam bangang je kata2 dia kan??
macam la laki aku tau nombor tu dia punye..
padahal kenal pun tak..
tak pernah2 pun bertukar2 no telefon..
no telefon aku pun entah mana dia dapat..

Bila difikir2 balik
patuit la kau bercerai..

##dia lelaki..

sekian...


15 comments:

  1. x kan nak test laki org kot..cari la yang available...

    ReplyDelete
  2. Nak ngorat bini orang ke pulak..? Jangan monyet..jangannn..cili tu pedas monyeeettt..!

    ReplyDelete
  3. erk... ada ke kata mcm tuh! ish3...

    ReplyDelete
  4. izan pun ada sorang kawan sekolah yg sekampung dah kawen kali ke-2. dulu2 ada dgr cerita bff yg masih single. try call, ajak keluar... bini no 1 masa tu tgh bersalin. hmmm... (patutlah dia bercerai)...

    ReplyDelete
  5. Ishhhh...bahaya lelaki mcm nih.

    ReplyDelete
  6. owhh..agak bahaya kalo dilayan ni

    ReplyDelete
  7. uish...dia tgh test market tu kaka..bahaya...ntah2 semua ex skulmate dia try

    ReplyDelete
  8. salam diana..

    macam ada agenda lain pulak kan.. seram jugak dgn org yg mcm tu..

    ReplyDelete
  9. dia kesunyian ler tu.........
    jgn dilayan kak..... dangerous!

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)