Advertisement

MAISARA..IBU SAYANG MAISARA....

Assalamualaikum...

Rasa sedih sangt hari ni ..
Setiap kali marah Maisara memang rasa sedih..
lepas marah mesti rasa menyesal..
lagi2 lepas dia dah ada adik ni
bila marah dia je mesti hati ni rasa sakit dan marah kat diri sendiri..




Dulu masa belum ada mikhail
tak pe lagi kalau nak marah dia..
Dah ada adik ni takut bila marah dia ,
dia akan rasa kecik hati dan tersisih..
padahal tu bukan niat aku pun..

Bila tengok dia menangis sampai tertidur rasa
macam disentap2 jantung aku ni..
sedih la..
Dia mesti nak aku pujuk..kan??
tapi aku pulak bila dah marah tak mau cakap dengan anak..
teruk kan??

#maisara...ibu sayang maisara..
jangan la selalu buat ibu marah ye..

sekian...

Catat Komen

22 Ulasan

  1. sy takde anak lg.ehehe4

    tp sy ade adik adik.
    sejak ade adk baru, rse kesian kat kakaknye sebab slalu kne marah dgn saya..takut jugak dia rasa tersisih sbb dah ade adik bru. tp sy syg merekaaa :')

    BalasPadam
  2. mmg kesian kalau anak merajuk sampai tertidur..

    BalasPadam
  3. kesian maisarah. takpelah, marah sebab nak perbetulkan yang tak betul.

    From,

    Nasz

    www.mohdnaser.com

    BalasPadam
  4. Assalamualaikum,
    Tak pa mama,
    Maisara bangun nanti peluk2 dia yaaaaaa

    BalasPadam
  5. PM kalau lepas tinggikan suara kat Mifz pun rasa bersalah sangat...huhu

    BalasPadam
  6. Kesian miasara tp sya pun selalu mcm tue,,

    BalasPadam
  7. Btul kt anyss tu...peluk dia lps bgn nnt...

    BalasPadam
  8. Tengok dia tido gitu, mmg timbul rasa kesian..

    BalasPadam
  9. betul tu...saya rasa kita semua sebagai parents mmg akan rasa macam tu...rasa bersalah...rasa menyesal lepas kita over marah/tengking anak anak kita

    BalasPadam
  10. lain muka maisara..dah potong rmbut kak :)

    BalasPadam
  11. Yup saya jugak pernah rasa macam tu, tapi bila kita marah mesti ada sebab kan..Kita pun selalu hurt bila marah anak sulung dan dia menangis teresak2 tapi niat marah tu sebab nak bagitau dia benda yang salah dan betul.

    BalasPadam
  12. Kesian maisara, ibu marah ye..

    Saya pun selalu jer marahkan anak perempuan saya yang sulung tu.umur 7 tahun. dia anak yang baik tapi kadang2 ada juga kenakalan yang menguji kesabaran.

    Apa saya buat, tiap kali lepas marah dan lepas semuanya dah reda sikit,saya akan panggil dia, duduk depan saya, saya tengok muka dia dan dia juga mesti tengok muka saya.then slow talk dgn dia,justify kenapa kita marah dia.before that, tanya dia dulu,apa dia dah buat.selalu dia akan admit salah dia.then baru kita explain kenapa kita marah dia...

    selalunya anak2 ni dia faham..dan kita pun kadang2 kena juga bersabar..:)

    BalasPadam
  13. TAKPER,MMG MCM TU ADAT JADI IBU..BILA ANAK2 DH BESAR NNT DORANG AKAN FAHAM YG IBU NYA NAK MENDIDIK BUKAN MARAH SUKA2 JER..

    BalasPadam
  14. Siannye...mmg sayu hati bila tgk anak tertido lps kena marah.dulu kan masa saya kecik2 selalu nakal.masa tu mak sedang peknen pulak.kalau mak nak rotan satu dunia saya lari.akibatnya elok2 mak nak rotan sekali kena 5-6 kali berbirat2. Saya merajuk nangis bawah kerusi, meniarap bawah meja sampai tertido. Tapi tersedar juga mak peluk sambil cium pastu mak nangis. Buat2 tido je bila nampak mak nangis. Dalam hati baru tau mak sayang kita rupanya.

    BalasPadam
  15. alaa...kak ati pun dah ikut berair mata tau...

    mmg gitu perasaan ibu diana
    bila dah marah atau terpukul
    rasa bersalah..salahkan diri sendirilah

    haii...sabar sajalah diana

    BalasPadam
  16. ibu tahu yang terbaik utk anak kan..kalau x dimarah anti xtahu silapnye..tapi pastu pujuk balik :)

    BalasPadam
  17. ala maisara.... sampai tertido merajuknya....... jgn nakal2 tau.....

    BalasPadam
  18. alaaa takpe maisara faham kalo kena marah :) buatkan maisara jd lagi besar hehe

    BalasPadam
  19. terharu [ila baca entri akka ni :')

    BalasPadam
  20. sy pulak yg sedih baca entry akk ni.hmmm...

    BalasPadam
  21. Salam diana.Memang kita lepas marah selalu menyesa. Cuba lepas ni rasa nak marah kira sampai 10 -lebih kurang 10 saat .atau istighfar byk2 Insyaalah mesti tak jadi marah.Jemput datang blog yer>salam ukhwah

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)