Monday, 15 April 2013

ANTARA POLITIK DAN ARTIS

Assalamualaikum...

Hari2 tengok kat facebook
rakan2 yang cerita pasal artis..
ada je update apa2 cerita pasal artis...

Cerita buruk ada cerita baik pun ada..
cerita sahih ada cerita tak sahih pun ada..

tak pulak kau nak bising2 sampai nak remove kengkawan..kan??



Tapi bila update pasal politik..
dah di carut2 nya kata bosan la..
benci politik la...

Helllo!!!
ni musim pilihan raya tau..
Biasa la kalau sana sini cerita pasal politik..

jangan nak buat buta sampai hati pun buta,,
cer celik sikit.....
tau nak ambik kesah pasal artis je..
pasal tanah air sendiri bosan pulak..

Artis tu ke yang nak
bagi korang senang nanti??

sekian...

14 comments:


  1. بِسْــــــــمِ اٌللَّهِ اٌلرَّحْمَنِ اٌلرَّحِيْـــــــــمِ

    السلم عليكم ورحمة الله

    woahhh...kalu sampai nak delete kawan2...itu dah tak logik. sekarang pon rasa macam share saham fitnah memfitnah, umpat, keji, caci...sampai mencarut pun ada kat FB tu.

    kan undi tu rahsia...simpan sendiri dalam hati sudah.

    ReplyDelete
  2. skg kena tahan telinga dengar cerita politik

    ReplyDelete
  3. Aritu ada kwn tulis dia benci org post psl politik. Pngkah diam2 sudahlah..kata dia.

    Bg saya, mmg perlu post psl politik..utk buka fikiran kita. Politik kn berubah. Kalau tak tau cerita semasa cmne nk pilih yg terbaik. Cuma kalau ada yg keterlaluan tu kita jgn le ikut campur.

    ReplyDelete
  4. kadang2 bosan la jugak bila para fanatik politik ni dok memaki hamun sampai takde sempadan.. Bosan nak baca bila yg kata perjuangkan Islam tapi berkata2 tak nampak Islamik pun.. bila ada yg kata membela nasib rakyat tapi asyik mengungkit jer tak abis2.. cuba berkempen yang boleh buat semua orang rasa tak sakit mata sangat baca hujah2 depa tu.. tu pendapat saya la.. sapa bg makan ke tidak, bagi saya kita yg menyokong ni tak payah obses sgt sampai keluar maki hamun carut marut teruk2 sangat, kan??

    ReplyDelete
  5. Dulu MJ tak ksiah psl politik, tp sekarang 'memang kisah' :)
    Nak yg terbaik buat Malaysia especially Penang :D

    ReplyDelete
  6. tak suka org keluar perkataan teruk2 dlm fb pasal politik ni

    ReplyDelete

  7. bukan semua status politik kat fb tu ada makin hamun..status tak de yang maki hamuhn..maki hamun cuma ada kat komen je..jangan jangan la boring2 baca status kawan2 pasal politik.

    jangan ambil sambil lewa benda nih sebab ini masa depan negara kita..tak suka pun kita kena ambik tahu..jangan sampai nak remove kengksawan.nak maki hamun kawan2 yang post pasal politik.

    kalau dia tak post kita pun tak tahu..kan??bila tak tahu tu yang jadi umno dulu kini selamanya sampai beranak pinak bercucu cicit kena tipu,kena tindas..

    ReplyDelete
  8. bila artis + politik mmg menyampah.

    ReplyDelete
  9. tak nak tau hide je..takyah susah payah maki hamun....

    ReplyDelete
  10. bab2 politik ni munna mmg tak campur..... tapi kewajipan mmg wajip dilaksanakan

    ReplyDelete
  11. kekadang rimas dgn kenkawan yg kutuk satu2 parti...tapi bila bab brim bagai...dia lah yg pertama ke depan tadah tangan.....tak ke hipokrit camtu???

    ReplyDelete
  12. Huhu politik...politik... :)

    Tumpang lalu ye tuan tanah..
    Saya ada menjual set menyusu, bersalin & hamil :)
    http://thevitamomshop.blogspot.com
    http://facebook.com/vitamom

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();