Thursday, 18 April 2013

ANAK-ANAK PUNYA HAL..

Assalamualaikum...


 tak sempat la nak update  blog minggu nih..
anak2 tengah tak sihat..
memula Maisara yang demam..
lepas tu semalam adik pun demama sama,,

Maisara bukan je demam..
batuk ,selsema semua cukup la..
adik pulak deman kejap je..
malam tadi dah ok..

Aku ada bagi maisara 
makan ubat batuk..
lepas makan je badan dia naik bengkak2..
jadi gegata..atau kat kampung aku orang 
panggil kelopak garam.. 



Aku sapu la garam dengan bedak sejuk..
sekali naiknya lagi banyak..
besar2 pulak tu..

Petang semalam pi la klinik..
ambik ubat,malam nya dah ok..
tak de bengkak2 lagi..



pagi ni tinggal batuk je tak hilang lagi..
demam selsema semua dah sembuh..

agak lama jugak la aku tak update blog..kan??
post terakhir tu pun
yang memang dah sedia ada dalam draft..



Hanya mampu online guna tab je.,.
boleh la sambil2 bagi ank tidur
dapat la aku main candy crush saga
dan layan instagram.,.
mekasih tab ..

heheheh

sekian...

18 comments:

  1. salam diana,

    ala sian ka long tu
    tapi diana awat letak garam..?
    bukan lagi miang ke nanti..

    ReplyDelete
  2. alahai.. sian bebudak demam yer. Tu la kan.. kalau sorang demam dlm satu rumah mesti berjangkit. Aritu lala jd camtu sy letak jugak bedak sejuk dgn garam.. reda la sekejab merah2 tu.. boleh la dia tido sekejab sementara nak gi klinik

    ReplyDelete
  3. selalu lumur dgn calamine lotion je. ade org kata lumur garam kunyit...kot buat kang nampak cam ayam goreng pulak

    ReplyDelete
  4. Siannye...moga maisara cpt sembuh.saya pun naik gegata ni sbb alah mkn ubt aintibiotik.tak leh tido gatal sgt

    ReplyDelete
  5. Siannya. Mcm tu lah, bila sorang demam memang akan jangkit dgn yg lain.

    ReplyDelete
  6. Harap diaorang cepat sembuh yea..Tapi serius saya pun pernah kena kelopak garam ni tau masa tengah belajar dulu, serius tak tahan..Asik gatal2 je, kecik besar semua ada tau..Macam2 ubat dah cuba masa tu, tapi saya pun dah lupa camana hilang waktu tu..

    ReplyDelete
  7. takde manusia lain paling risau bila anak demam. pastilah ibu kan..

    http://welovesusuibu.blogspot.com/2013/04/pengurusan-ebm-confirm-senang-faham.html

    ReplyDelete
  8. Skrg mmg musim demam..sn sini demam...hope maisara cpt sembuh

    ReplyDelete
  9. Kan...sy gune hp je..dok dang da gune pc..hihi..

    riso jgk kdg pgg bdn qaira pns..

    ReplyDelete
  10. semoga kedua-dua anak akak copek sembuh yer...amin...

    ReplyDelete
  11. kasihannya kak...semoga maisara ngan mikail cepat sembuh........amin

    ReplyDelete
  12. lama x singgah...dh cat baru blog ni

    ReplyDelete
  13. ptt tgk kat bloglist sy nama akk xnaik2.hmm dh tau dh mst anak x sihat punya.heee.moga cpt smbuh adik n kakak,batuk n selsema mmg payah sket nk baik kan kak.

    ReplyDelete
  14. sian anak2 diana..moga sihat2 ye anak2..bestnya maknya layan tab :)

    ReplyDelete
  15. wah template baru nampak :D

    - Admins blog 3 dalam 1
    http://blog3dalam1.blogspot.com/

    - Facebook fan page
    https://www.facebook.com/MingHuiRaingerzAwesomeCollections

    - Ping blog artikel @ Facebook
    https://www.facebook.com/groups/kakipingdotcom/

    ReplyDelete
  16. wahhh akak pun terjebak dengan candy crush ni ye :)

    Kesian Maisara, moga cepat la sembuh batuk tu ;D

    ReplyDelete
  17. alahi siannya maisara... semoga cpt sembuh ya sayang....

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();