Advertisement

ADIK DAN KAKAK

Assalamualaikum....

malam tadi adik tak boleh tidur..
terjaga je menangis.
tak tahu nk buat apa..ingatkan kembung.tapi tak..
hilang punca,aku ubah tempat tidur.
terus tidur lena sampai pagi nih..
kesian adik..

bila ubah tempat tidur kakaknya
pun sibuk la nk ikut ubah jugak..
sejak ada adik ni
dia memang tak nak dah tidur sendiri.
nak tidur dengan adik.

Adik sekarang ni kerja nk rebut barang mainan kakak je.
bila dia tengok kakak melukis ke,
main masak2 ke mula la menyulur kejar apa kakak pegang.
yang kakak pulak memang silap sikit nangis..
memang tak de tolak ansur la.
barang mainan dia semua adik tak boleh pegang.
alasan:"besar nanti beli sendiri"
padahal mainan dia tu pun orang belikan.


tapi kalau datang mood baik dia
bila adik nak apa yang dia pegang,dia akan kata..
"nanti kakak dah keja kakak
belikan mainan beng 10(ben 10) untuk adik ye.."
mainan dia tetap dia tak bagi..haha...

sekian....

Catat Komen

26 Ulasan

  1. salam
    singgah pagi isnin
    semoga bulan 4 memberi banyak kecerian dalam idup

    BalasPadam
  2. laa..ingatkan bila mood baik dia nak bagi. rupanya cuma ckp gitu je. ^____^

    BalasPadam
  3. Amboiii baiknya dah kerja nk belikan mainan.

    Ooo tq diana, x terpk saya utk ibah tempat tido klu meragam mlm2 tu.

    BalasPadam
  4. Tgu kakak kje,adek da x maen beng 10.haha....

    mlm td c kecik tu meragam..hm..dkt 3 jam jgk..bg nenen br diam..die da ttdo tu,trus ltk dlm buai..perut kembung ckit..byk ari x berak.sian tgk..:( ada petua??

    BalasPadam
  5. amboiii kemain berkira hehehe

    BalasPadam
  6. amboi.. sian adik yer.. biasa eks bg anak no 2 kena mengalah ngan kakak.. hehehe

    BalasPadam
  7. Sama la cam Zarif n Zara..Makanan adik (Zara), Zarif suka mintak, tapi makanan abang (Zarif) sungguhlah kedekut, kalau mintak sikit punyalah marah...

    BalasPadam
  8. cian adik...tp nampaknya si kakak amik kesempatan tanak tido sendiri ni..

    BalasPadam
  9. hahaha...maisara maisara...tetaplah si adik tak dpt pegang mainan awak ye...

    bijak betul...

    BalasPadam
  10. singgah pagi..adik beradik mesti ada kes rebut merebut

    BalasPadam
  11. jadi mari ramai ramai kita doa supaya maisara dapat kerja yang bagus,nnti bole belikan adik dia beng 10. ^^

    BalasPadam
  12. EKEKEK AYAT
    NANTI DAH KERJA TUU X MENAHAN TUU
    EKEKE
    MAISARA NIE ;)

    BalasPadam
  13. kalau bab2 rebut merebut nie si kakak kena lah banyak mengalah ek..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  14. tu lah adik beradik...bila baik, mmg baikkkk..bila bergaduh, macam kucing bercakaran...ekekekeke

    BalasPadam
  15. Kesian adik...kena tunggu hampir 18 tahun lagi sebelum kakak dapat kerja....

    BalasPadam
  16. gaduh2 manja tu.. sama cam anak saya 2 orang tu.. dah besar pun selalu berebut pastu gaduh

    BalasPadam
  17. nasib lepas ubah tidur lena.

    BalasPadam
  18. ingatkan bila mood baik nak pinjamkan mainan dia utk adik... rupa2nya kena tunggu kakak keje dulu la plak.

    BalasPadam
  19. hehe. saya dulu time dengan kakak say apun macam tu. asyiklah rebut mainan. hehe. tapi saya kedekut. hiih. comel Maisara:D

    BalasPadam
  20. Hheheee :)
    Masa tu Maisara dah keje, adik pun takmau main Ben 10 dah :D

    BalasPadam
  21. hu3.... tak elok berkira maisara.... nanti adik dah tak sayang kat akak....

    BalasPadam
  22. dasat maisara..kemutt jugak dia heheee :D

    BalasPadam

sila tinggalkan komen anda...:)