Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2013

WARTAWAN NI TAK DE BENDA LAIN KE NAK DI BANGKITKAN..

Assalamualaikum...



Bila tengok je cerita2 macam ni buat aku terfikir
betul la ramai yang kata media boleh jadi  punca
orang berbalah..media  boleh jadi punca
rumahtangga berkecai..

Macam post dari mynewshubprak ni..
elok2 orang tu dah berdamai,dah berbaik2..
kang boleh bergaduh balik disebab kan cerita macam ni..

(sehari entah berapa kali mynewshubprak ni
update post ni kat fb..punye nak suruh orang baca nye..)

cemana kalau si Memey ni
tetiba rasa tergugat pulak dengan kehadiran si Abby??
tetiba depa bergaduh balik..
cermana??

depa2 ni suka la artis bergaduh..
boleh post citer kat blog depa..
boleh naikkan blog depa..

patutnya tak payah bangkitkan la soal nak rujuk ni..
bukan masalah kita pun..

cer jangan la jadi bongok sangt wartawan2 oi..

sekian...


MAISARA: potong rambut ke??

Assalamualaikum...



Selamat petang..
Ramai jugak yang perasan maisara dah potong Rambut..
sedara mara,opah dia pun tanya pasal rambut dia..
sebenarnya maisara ni memang tak suka rambut pendek..
dia nak rambut panjang dilepaskan ..
supaya dia syok sendiri jadi macam princess.

Minggu lepas dia demam teruk jugak la..
kejap badan panas,kejap sejuk sampai naik risau..
jadi aku bawak ke klinik..

esok nya bila badan dah sihat terus aku potong rambut dia..
selain dari sebab panas,selekeh dan kusut,
rambut Maisara dipotong kerana KUTU.



masa mula2 tahu kepala dia ada kutu aku sampai tak tidur malam..
sebab dalam otak ni dok fikir cemana nak selesaikan masalah kutu dia..
sampai goole ubat kutu la..
lepas2  potong rambut dia aku suruh ayah dia
pi kedai beli sikat kutu..
aih..geli geleman oi..
aku sikat jugak sampai habis.

Sebab kutu tu la jugak dia nak rambut dia dipotong..
kalau tidak memang dia tak bagi potong rambut dia..
tau pulak takut bila aku kata kalau
kutu kepala ada,nanti masa kita tidur

MAISARA..IBU SAYANG MAISARA....

Assalamualaikum...

Rasa sedih sangt hari ni ..
Setiap kali marah Maisara memang rasa sedih..
lepas marah mesti rasa menyesal..
lagi2 lepas dia dah ada adik ni
bila marah dia je mesti hati ni rasa sakit dan marah kat diri sendiri..




Dulu masa belum ada mikhail
tak pe lagi kalau nak marah dia..
Dah ada adik ni takut bila marah dia ,
dia akan rasa kecik hati dan tersisih..
padahal tu bukan niat aku pun..

Bila tengok dia menangis sampai tertidur rasa
macam disentap2 jantung aku ni..
sedih la..
Dia mesti nak aku pujuk..kan??
tapi aku pulak bila dah marah tak mau cakap dengan anak..
teruk kan??

#maisara...ibu sayang maisara..
jangan la selalu buat ibu marah ye..

sekian...

PASAR PALING BAHAYA

Assalamualaikum...
kalau pergi ke Thailand dan naik keretapi  Maeklong melalui jalan Talad Rom hop ini lah yang akan kita jumpa... pasar paling bahaya..

Keratapi akan melalui jalan ini sebanyak 8 kali sehari. setiap kali ia akan menghampiri kawasan pasar siren akan dibunyikan  sebagai amaran kepada penjual untuk  memasti kan barang jualan dan payung mereka tidak berada diatas landasan.


sebaik sahaja keretapi melepas landasan tapak pasar, para penjual akan mula membuka semula  payung jualan dan aktiviti perniagaan bermula seperti biasa.


kalau saya memang tak pergi la pasar gini...seram sejuk. lori lalu depan umah pun saya dah seriau.. ni kan pulak keretapi...
sekian..

OK LA..SAYA UNDI..

Assalamualaikum...

Selamat petang...
memang sekarang berkempen untuk mengundi dah lain macam la..
sampai jadi pelik lak..
telefon orang sampai 2 kali sehari..
semata2 nak tau kita undi apa..

Dia; Untuk pilihanraya ke 13 ni puan nak undi parti mana?

Aku: awak nak saya undi mana??

Dia: Barisan Nasinal la puan.

Aku: Ok la..saya undi BN.satgi saya bagi no akaun..

Dia :tak payah no akaun puan..ni cuma survey je..

Aku: awak suruh saya undi BN.awak ingat saya nak undi kosong2 gitu je ke..undi saya harga 15 ribu.kalau awak nak saya pujuk suami saya undi BN pun boleh..semua sekali 30 ribu..boleh??

Dia: minta maaf puan..assalamualaikum...

Ha!!nak sangat kan??dah la aku ni mata duitan..
nak berurusan dengan aku semua hal kaitan duit je..
no money no talk..
muahahh

ni Kali ke dua dia call.
kali pertama punya citer esok aku update..
tapi orang yang lain..tak sama..
ramai rupanya depa nih..

sekian...

BURGER MCDONALD SELEPAS 14 TAHUN

Seorang lelaki .David Whipple ,menemui  Burger Mcdonald yang dibelinya pada tahun 1999.apa yang mengejutkan beliau,burger tersebut masih elok seperti baru dibeli.  


Burger tersebutr dibeli pada tahun 1999 diUtah.pada mula nya dia merancang untuk menyimpan burger tersebut selama sebulan untuk menunjuk kan kepada rakan2 nya ujudnya pengawet dalam makanan segera tersebut.



Namun dia terlupa tentang Burger tersebut dan selepas 2 tahun baru lah dia menjumpai semula burger tersebut yang masih disimpan didalam poket coatnya yang diletak kan dibelakang trak.


dia meneruskan niat untuk menyimpan kembali burger tersebut.dan selepas 14 tahun dia terkejut kerana mendapati burger tersebut masih elok seperti baru dibeli 14 tahun lalu.


Didalam bungkusan burger tersebut masih terselit resit pembelian.apa yang berubah pada burger itu cuma jeruknya sudah hancur.Pada burger tersebut tidak ada tanda2 kulat atau bau pelik.


menerut david."penting untuk anak-anak nya tahu apa yang berlaku jika mengambil…

KANAK-KANAK INI MEREDAH BAHAYA DEMI ILMU

Assalamualaikum,....
Sedihnya tengok budak2 ni .. demi nak dapatkan ilmu mereka beranikan diri menyeberang jambatan yang macam ni..

Jambatan ni musnah ketika  gempa bumi tahun 2008.


tempat ni nama Pariaman..Pantai barat  indonesia. nama je aman..tapi tak selamat.. cemana tu??

Kalau tengok jarak nya tak la luas mana kan.. jadi tak sepatutnya jambatan tu dibiarkan macam tu.. orang dah tak pakai dah jambatan kayu tu.. semua pakai konkrit je sekarang.. kerajaan lepas tangan la nih.. atau pun ketua penempatan tak cuba pun mohon bantuan..kan??


apa pun semoga mereka semua dilindungi Tuhan
dari apa2 kejadian buruk..

sekian...

MAISARA :: buli

Assalamualaikum...
Dulu masa menagndung memang Maisara  nak adik perempuan.. masa tu scan pun tunjuk macam perempuan.. bila keluar je adik lelaki dia macam ok la.. dia tak kisah.. dia sayang adik dia..
masa mengandung dulu kakak aku ada bagi baju baby.. baju gaun kaler pink.. tapi sebab adik lelaki yang keluar jadi aku simpan la gaun tu dalam kotak dan  letak dalam stor.
Tapi semalam entah angin apa pulak yang datang kat maisara nih..
Maisara :ibu..ingat tak baju baby yang maklong bagi tu..
Ibu:kenapa dengan baju tu??
Maisara: jom kita bagi Mikhail pakai..
Ibu:mana boleh..dia kan lelaki..
Maisara:ala..bagi je dia bukan ingat sejarah lama dia nanti..
Ibu: tak boleh kakak...
Maisara:tak pe la..kakak bagi dia pakai tudung je la..


Maisara: ok..siap...sekarang awak boleh keluar jalan2 ye Nora..

kesian kat adik..asyik kena buli je..
sekian...

PATUT LA KAU BERCERAI...

Assalamualaikum...



Agak pelik bila terima panggilan telefon dari seorang kenalan lama..
kenalan masa remaja dulu..
kami bukan rapat..
bukan kawan baik..

Bila terserempak dijalan kami senyum..
bila berselisih bahu kami cuma ..
"nak kemana tu.."

Kami tak pernah duduk semeja berbual..
tak pernah jugak berkongsi apa2 rahsia..

tiba2 je dia telefon..
ingat2 lupa masa dia kenal kan diri..

lepas tinggal kan alam persekolahan dulu
dengar2 cerita dia dah kawen..
tak lama lepas tu dengar dia dah bercerai..
angkara dia tergoda dengan wanita tua..
ramai yang kata di kena guna2..

tak ambik tahu pun la pasal dia..
sebab dia bukan dalam kalangan kawan2 rapat pun..

Masa mula2 dia telefon
aku tak jawab pun..
lepas 3 kali tertera "missed call"
aku telefon semula..
mana la tahu kot2 tu panggilan penting..
kalau tak penting tak kan sampai 3 missed call kan??

bila dah jawab ..-

Aku: Ooo....Na****...ingatkan siapa tadi..tengok ada 3 missed call.sebab tu saya call balik..

Dia: ingatkan ta…

MAJLIS BABY SHOWER COLEEN ROONEY

Assalamualaikum...


Sekarang ni memang trend la bila ibu hamil buat
majlis ..orang kata Baby shower..
Budaya dari barat yang semakin diikuti
oleh orang2 kat negara kita,..
yang pasti benda ni menyeronok kan..heheh




Nak cerita pasal Coleen Rooney ni yang
bakal menimang cahaya mata kedua..
dah disahkan anak yang bakal lahir nanti adalah lelaki..

Yang menarik nya dalam majlis tersebut kawan2
Coleen mengenakan topeng seperti wajah Coleen.


Wah..dua2 orang lelaki..
Majlis kejutan baby shower ni dibuat oleh kawan2 Coleen .
Coleen dijangka melahirkan anak keduanya bulan depan.
November 2009 Coleen Dan Rooney menimang cahaya ,mata pertama
yang diberi nama kai.

sekian..


CPUV: bila dah putus asa....

Assalamulaikum...



yeay....
semalam tengok CPUV semua dah credited..
tinggal Digi je..
lepas tu hari ni tengok2 dapat satu lagi CPUV...

Walaupun slow je naik tapi ok la..kan??
tahun ni slow2 pun
dah boleh cashout sekali..
kalau hujung bulan ni semua credited
kita cash out je lagi..

tapi perasan tak nuff ni
bila kita putus asa dengan dia mesti tetiba je dapat CPUV..kan??

sekain..eh!!! sekian..
BOSAN DAH AKU DENGAN BLOG NIH.,.. BANYAK SANGT LA MASALAH NYA... MENAMBAHKAN TEKANAN JE..

p/s; ada tak masuk kan www.dianarashid.com dalam bloglist??kalau ada tolong remove lepas tu masuk kan balik..boleh tak??boleh kan??kan??kan???tolong ye...;)

SEKIAN...

ANAK-ANAK PUNYA HAL..

Assalamualaikum...


 tak sempat la nak update  blog minggu nih..
anak2 tengah tak sihat..
memula Maisara yang demam..
lepas tu semalam adik pun demama sama,,
Maisara bukan je demam.. batuk ,selsema semua cukup la..
adik pulak deman kejap je..
malam tadi dah ok..
Aku ada bagi maisara  makan ubat batuk.. lepas makan je badan dia naik bengkak2.. jadi gegata..atau kat kampung aku orang  panggil kelopak garam.. 


Aku sapu la garam dengan bedak sejuk.. sekali naiknya lagi banyak.. besar2 pulak tu..
Petang semalam pi la klinik.. ambik ubat,malam nya dah ok.. tak de bengkak2 lagi..


pagi ni tinggal batuk je tak hilang lagi.. demam selsema semua dah sembuh..
agak lama jugak la aku tak update blog..kan?? post terakhir tu pun yang memang dah sedia ada dalam draft..


Hanya mampu online guna tab je.,. boleh la sambil2 bagi ank tidur dapat la aku main candy crush saga dan layan instagram.,. mekasih tab ..
heheheh

sekian...

TAK PAYAH BELI MEJA

Assalamualaikum...
untung la sapa kawen dengan dia..
tak payah beli meja...

hahhah..

sekian...

ANTARA POLITIK DAN ARTIS

Assalamualaikum...

Hari2 tengok kat facebook
rakan2 yang cerita pasal artis..
ada je update apa2 cerita pasal artis...

Cerita buruk ada cerita baik pun ada..
cerita sahih ada cerita tak sahih pun ada..

tak pulak kau nak bising2 sampai nak remove kengkawan..kan??



Tapi bila update pasal politik..
dah di carut2 nya kata bosan la..
benci politik la...

Helllo!!!
ni musim pilihan raya tau..
Biasa la kalau sana sini cerita pasal politik..

jangan nak buat buta sampai hati pun buta,,
cer celik sikit.....
tau nak ambik kesah pasal artis je..
pasal tanah air sendiri bosan pulak..

Artis tu ke yang nak
bagi korang senang nanti??

sekian...

BILA ANAK-ANAK TAKUT...

Assalamualaikum..



Aku cukup tak suka kalau ada orang yang takut2 kan anak aku..
tambah geram kalau sampai dia menangis..
memang nak makan penampar la..kan??





Bukan anak aku je..
kalau tengok anak orang pun bila diusik
sampai dia takut memang geram je rasa..
Bahaya tau kalau budak2 takut sampai dia terkejut..
boleh demam tau..
budak2 kecik demam boleh melarat2..
kita yang tua ni kalau demam pun tak tahan..kan??
,...



Kalau yang macam gambar bawah ni bukan je boleh buat budak2 demam malah boleh hilang selera makan seumur hidup..



Dalam hati budak ni mesti kata..

"eiii..awat la buruk sangt..."

hahahah


sekian...

YASMIN HANI BUKAN KAT TV

Assalamualaikum....

tengok kat tv kulit dia cantik..kan??
sekian...

GAMBAR-GAMBAR BLACK MENTOR DAN TUNANGNYA

Assalamualaikum..
pernah tengok kan tunang Black mentor ni?? lawa la.. sekali tengok macam Yana Samsudin pun ada jugak.. siap ada lesung pipit lagi..





Tunang dia ni nama Cira Khairi
depa bertunang 26 january lepas..
Untung la dia..kan??
kenapa untung??
tengok la gambar2 dia ni..kan untung nih..
heheheh

sekian..

APA YANG SELEBRITI NI BAWA??

Assalamualaikum...
Biasanya kalau korang pi bercuti atau pergi mana2 la yang jauh sampai kena bawak kain baju berapa  beg yang biasanya korang bawak??
kalau banyak mungkin korang sama macam  salebriti hollywood nih.. banyak giler beg diaorang bawak  kalau nak pergi bercuti atau berjalan jauh..











Entah apa la yang depa bawak.. ini baru beg untuk dibawa pergi.. beg untuk balik pulak cemana la gamaknya..kan?? mungkin selori kot..hehehe

BUKAN NAK TUNJUK BAIK....

Assalamualaikum...

Alahai adik oi..
bukan la orang nasihat tu sebab nak tunjuk baik..
bukan nasihat sebab diri sendiri tu betul..

tapi orang nasihat sebab
orang takut..
kalau Allah turunkan bala bencana
bukan kena kat awak sorang..
paham??

Dah cukup2 la maksiat atas dunia ni
yang buat Allah murka..
jangan ditambah lagi..
akak takut dik oi....

##orang nama syafiq memang gini ke??muahahha

sekian,,


MAISARA:: botol air

Assalamualaikum...
Tiap2 hari bila Maisara balik dari sekolah, Mikhail paling suka ambik botol air kakak dia.. dah la kakak tu kedekut.. Adik pulak memang tak boleh dibawak berbincang.




Entah apa yang dia suka sangt dengan botol air tu
pun tak tahu la..
tapi aku perasan dia suka
betul minumair masak dalam botol kakak tu..
pandai pulak dia sedut..heheh.



Nnati nak belikan satu yang serupa macam tu..
takut kalau beli yang rupa lain'
dia tak nak pulak..kan...


Semalam kakak balik dari sekolah,
laju je dia ke pintu terus ambik
botol air kakak..



Ibu: bagi adik pegang kejap ye..

Maisara: erm..ok..hari ni mood kakak baik..jadi adik boleh ambik apa saja
barang2 kakak..

(lega aku dengar...)

Maisara: Tapi bukan botol air nih..

(aih...sabor je la aku...)




sekian..