Friday, 29 March 2013

WAJAH KITA 20 TAHUN LAGI JIKA TIDAK BERHENTI MEROKOK

Assalamualaikum...

Tadi kan aku ada cakap pasal wajah akan nampak tua bila kita merokok..kan??
zaman sekarang ni perempuan pun ramai yang merokok..
zaman dulu pujn ada tapi tak la ramai..

zaman sekarang ni adik2 sekolah pun nak hisap rokok..'aih...
kesian mak ayah...



Tadi aku ada jumpa satu aplikasi untuk android ni..
nama aplikasi tu smoking time machine.

Melalui aplikasi tu
kita boleh tengok gambar kita 20 tahun
akan datang bila kita tak berhenti merokok.

Korang cuba la install.
lepas tu kalau ada kekasih ke,suami ke,ayah ke,kakak, ke
kawan2 ke,abang ke yang merokok ambik gambar depa
lepas tu tunjuk..
bagi depa insaf sikit..

hehehhe


sekian..



13 comments:

  1. even ada pic penyakit merbahaya kt belakang rokok tu pon diorg x insaf2 jg kak...

    ReplyDelete
  2. Betul kata Khairin. Gambar menakutkan kat kotak rokok tu buat dek je. Nasib baik keluarga saya tak merokok. ;)

    ReplyDelete
  3. xmo tua.. hu3

    done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. agak2 boleh ke depa tu insaf...

    ReplyDelete
  5. nak try download laa app ni, hee, pastu tangkap gambo kawan2 yg merokok then tnjuk kan, kalo xinsaf jugak xtau la..huhu

    ReplyDelete
  6. hahahaha akk ni.adik main sorg2 eh sempat ag buat kajian.hehehe

    ReplyDelete
  7. tapi meka nie leh buat pembedhan plastik kan .. x kesah lah kan ekke ;)

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah, kite tak merokok. heee

    ReplyDelete
  9. merokok mmg bahaya utk kesihatan... tapi perkara itulah yg org suka buat.. ish3

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();