Tuesday, 19 March 2013

SUSAH NAK TIDUR??CUBA MAKAN INI

Assalamualaikum...

selamat pagi semua...mengantuk la..
malam tadi susah betul nak tidur..
sampai jam 3 pagi pun tak lelap2 lagi..
bila dah terlelap kejap2 terjaga2..
pagi ni bangun mata merah je..



Masa dok gelisah nak tidur tu terpikir jugak nak kedapur makan sikit
tapi malas pulak nak bangun..

dulu aku selalu jugak susah nak tidur ni..
bila susah nak tidur aku akan bangun dan makan..
bukan la makan nasik sepinggan dengan ayam goreng bagai..heheh

biasanya yang aku makan..
Oatmeal.. ..dengan susu panas...
yang ni ubat tidur paling mujarab bagi aku setakat ni..




lagi satu makan pisang..


yang ni jarang buat sebab jarang2 pisang ada kat umah..
tapi kalau ada memang aku makan sebelum tidur.
tak tahu la kenapa tapi makan pisang sebelum tidur
mesti buat aku tidur nyenyak.
korang pun cubalah tau..

sekian...


15 comments:

  1. sy ni mmg jenis tidur lewat kak..pukul 1,2 br nk tidur walaupun esoknya keja. Dah terbiasa mcm tu dr dl. sy suka peram mata tu smpi betul2 ngantuk..lepas tu masuk bilik terus tidoq tak ingat apa dah laa.

    hehe

    ReplyDelete
  2. dah lama tak makan oat... cam nak carilah nanti.

    semalam baru buat cekodok pisang... hehe

    ReplyDelete
  3. jarang2 tak boleh tido..kalau dapat mmg nak tahan2 mata tu tak kasik tido awal, nak jahit, nak update blog, nak iron baju, nak baca novel...

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Diana

    kalau saya pantang letak kepala ajer...lolap terus

    ReplyDelete
  5. oat? halamakkk yg tuh pulak x lalu nak masuk anak tekak...kalo pisangg laju jerkkk hehhe susah nak tido eh, pk apa tuh?

    ReplyDelete
  6. oatmeal tuh boleh buat cepat tidur sebab kita akan cepat bosan nak habiskannya. dan pisang, setahu aku adalah buah yang melambatkan rasa ngantuk kita. bagi setengah orang, ia menyekat kengantukan.

    ReplyDelete
  7. Salam diana..

    terima kasih atas perkongsian.. Alhamdulillah.. setakat ni takde masalah nak tidur.. masalah akak ialah kuat tidur he..he..

    ReplyDelete
  8. bolehlah cuba nanti..tp skrg asyik tidur awal jer..hehehe

    ReplyDelete
  9. oat..tak suka pulak.

    saya jenis susah nak tido kalau kat rumah org atau travel. seksa..

    ReplyDelete
  10. ena lebih suka nestum.. nesvita pun ena tak suka.. huuuuuuuu tapi ena ni jrg makan breakfast... hukhuk

    ReplyDelete
  11. kak ade 1 lg petua..minum milo panas kak..cnfrm..;)

    ReplyDelete
  12. skrg ni sy susah nak tidur awal balik.. sekejap2 je boleh tidur awal, tapi bangunnya pun awal la, 3 4 pagi dah cergas mata ni.. kekeke..

    ni la salah 1 sebab kepala asek pening je skrg.. :P

    ReplyDelete
  13. boleh cuba ni... btw, deno suka mkn oat!:)

    ReplyDelete
  14. remy pun pernah dengar petua tu..... mkn pisang sebelum tido....

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();