Skip to main content

Segmen : Siapa blogger bertuah by Anak En.Yusni

Assalamualaikum...

petang ni rasanya nak join GA je la..
dah lama tak join kan??
jadi jom tengok GA spa yang aku nak join nih...





Anak En.Yusni kali nie nak buat segmen yang cukup simple... Segmen nie diberi nama
"SIAPA BLOGGER BERTUAH"
Segmen  yang sangat simple, senang dan mudah akan memberi manfaat kepada semua.. Segmen ini juga menawarkan 15 hadiah kepada blogger bertuah....


Syarat-syarat peryertaan
- Buat entri yang bertajuk "Segmen : Siapa blogger bertuah by Anak En.Yusni"
- Follow blog Anak En.Yusni 
- Tampal banner yang telah disediakan oleh saya di entri tersebut (buat simple2 pOn xper) dan link kan ke salah Anak En. Yusni
 

- Tag kepada 3 orang rakan dan pastikan mereka tahu .
- Siap!!!. 


Tarikh tutup penyertaan
- Penyertaan ini akan berlangsung selama 1 bulan..
- Tarikh tutup penyertaan pada 31.03.2013 jam 11.59 malam
- Pemenang bertuah akan diumumkan pada 02.04.2013




eh!!lupa nak tag..
ok..aku tag eida,ida dan fatin 

sekian

Comments

  1. nape tak tag ahkak..

    gudlak :)

    ReplyDelete
  2. gud luck D

    eh

    eh

    eh

    eh

    sambil2 buat x perasan !

    alamakkkkk ada nama kena TAQ ! huwaaaaaaaaaaaaaaaa ....

    insyaallahhhh ;))

    ReplyDelete
  3. Selamat bersegmen & gudluck..

    ReplyDelete
  4. gd luck!

    nanti mcm nak join gak lah..sbb mcm simple je ni.

    ReplyDelete
  5. hadiah jgn lupa anta kat rumah ya..

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum Diana

    moga berjaya

    ReplyDelete
  7. http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/2013/03/segmen-siapa-blogger-bertuah-by-anak.html

    cik akak dah follow adik..jom singgah cik akak pula...salam kenalan :)

    ReplyDelete
  8. oohhh anak en yusni..apo kabooooo hehe

    - Admins Blog 3 Dalam 1

    http://blog3dalam1.blogspot.com/

    Berita Terkini Pencerobohan Lahad Datu, Perkembangan Militan Di Lahad Datu - Kisah Seluruh Dunia

    ReplyDelete
  9. gudluck kak..wah kak sejak bila join2 GA ni heheeee :p

    ReplyDelete
  10. Dari segmen yang sama & follow sini..

    http://csmaryam.blogspot.com/2013/03/segmen-siapa-blogger-bertuah-by-anak.html

    ReplyDelete
  11. hai...singgah dari segment yang same..^^

    http://secretofshaila.blogspot.com/2013/03/siapa-blogger-bertuah.html

    ReplyDelete
  12. hey dri segmen same blogger bertuah by Anak En.Yusni ^_^ done follow sini..

    http://zafirahzarrae.blogspot.com

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …