Tuesday, 19 March 2013

PSY BIMBANG LAGU BARU DISALAH TAFSIR


Bintang sensasi korea ,Psy menegaskan tajuk lagu susulan beliau - yang ditulis dalam Bahasa Inggeris berjudul  "Assarabia" - slanga Korea Selatan bermaksud menyatakan  sesuatu yang memuaskan dan tidak merujuk kepada mana -mana etnik diarab
Menurutnya dia berasa bimbang kemungkinan Arab menyalahtafsirkan tajuk dan mendapati ia menghina.




Pada hari Ahad,  wartawan Voice Of America,Steve Herman dilaman twitter nya menulis :“Not sure how this will go over in Middle East: #ROK's @psy_oppa says next possible released song might be titled ‘Assarabia’.”


Di Korea MeToday tapak rangkaian sosial semalam, Psy menjelaskan bahawa lagu tersebut akan menjalani perubahan tajuk, lirik dan korus.

Untuk single ini tumpuan mendalam diberikan    berikutan kejayaan mega hit Gangnam style  yang memaparkan banyak parody tarian menunggang kuda  dan mendapat lebih  1.4billion hits tontonan  di YouTube.

_thesun_

6 comments:

  1. sepatutnya kalau die nak buat jualan kat internationale, die n krew2 kena la buat research pasal tajuk or lirik dalam tu, so nanti takde la jadi isu hot... kak diana pun takde la nak puji die lelebih sgt dlm blog.. kekeke

    ReplyDelete
  2. tak minat dia ni...xda erti n faedah dgr lagu dia haha wat tension adalah

    - Admins blog 3 dalam 1
    http://blog3dalam1.blogspot.com/

    - Facebook fan page
    https://www.facebook.com/MingHuiRaingerzAwesomeCollections

    - Ping blog artikel @ Facebook
    https://www.facebook.com/groups/kakipingdotcom/

    ReplyDelete
  3. haha aku rse sape yg minat psy ni buta muzik la..kesiaaannn xde pekdah nye~

    ReplyDelete
  4. elok sangat dia tukar...... karang jadi isu pulak....

    ReplyDelete
  5. oh ada juga lagu baru dia ingatkan gangnam jer..haha

    ReplyDelete
  6. oh ada juga lagu baru dia ingatkan gangnam jer..haha

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();