Sunday, 24 March 2013

MIKHAIL:Epal

Assalamualaikum...

tadi masa aku tengah makan epal..
Mikhail tengok je..
lepas tu gigih tu dok capai2 
epal kat tangan aku..


awat jadi kelabu asap gambar nih??aih..


 Nak sangt kan??
aku pun bagi la..
dia gigit2 epal tu..
lama jugak la aku bagi dia gigit2...


Lepas aku ambik epal tu dari dia
aku perasan mulut dia jadi merah gini..
apasal ye??
dia tak de la nangis ke apa..

tak lama dalam 5 minit lepas tu
merah2 tu hilang..

kenapa entah..
merah tu macam jadi tompok2 kat keliling mulut dia.
kat mulut saja..tempat lain tak de..
tak mungkin la tu alahan kan..epal je pun..
tak de la jadi bintik2 ke apa..
cuma tompok2 je..

Sebelum ni ada bagi jugak tapi tak de la jadi gitu pun..
atau pun sebab makanan lain..
tengahari tadi bagi dia bubur nasi dengan madu..

sekian..

12 comments:

  1. alahan ngan epal/...comel mikhail.///tp anak omputih mcm2 alahan depa, alahan kepada buah standard bg mereka....mikhail ni ada bau bau london kot...khee

    ReplyDelete
  2. Epal merah kot, sebab tu ada tanda2 merah. Kalau epal hijau mungkin akan keluar tanda hijau...?

    ReplyDelete
  3. Chomell laa mikhail.. :)
    btw maybe mulut mikhail merah sebab die kebam epal tu or tegigit mulut die kot akak...

    ReplyDelete
  4. Die dok gomol epal kuat kot? Comelnya awk!

    ReplyDelete
  5. mungkin die tekan epal tu kuat sgt kat mulut.. biasa la tu.. org takde gigi lagi.. tu je dia mampu buat.. kekeke

    ReplyDelete
  6. selalu je kalau tgk pipi anak merah2 gitu..tanya je ayah dia...ada gomol2 pipi anak dak tadi..? habis merah2 pipi budak bekas misai/janggut. kulit bayi memang sensitif

    ReplyDelete
  7. alamak..nak bg pandangan sy pun xde pengalaman kak..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  8. sebab dia tekan lama kot epal tu kat mulut dia,nak gigit xdpt.comelll la awak nehhh..nak no fon bleh x en epal?

    ReplyDelete
  9. merah tu sebab dia gomol epal tu..... geram nak gigit.....

    ReplyDelete
  10. alah epal lah tu kak.ce akk try bg ag.kalo betul mmg alah lah tu.

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();