Thursday, 21 March 2013

MAISARA: ayah..dengar la.....

Assalamualaikum...

Selamat pagi..
semalam tak bw pun..sorry le..
semalam sibuk sangt.esok kat sekolah maisara nak 
sambut harijadi.jadi banyak le benda nak kena siapkan..
harijadinya 26hb ni.tapi sebab cuti sekolah
buat esok je la..
tahun ni tahun last Maisara nak sambut hari jadi dengan kawan2 tadika dia.
sebab tu dia nak buat jugak.ikutkan memang malas nak buta.
tapi dah cikgunya pun kata ok..buat la jugak..

semalam dah siapkan hadiah2 untuk kawan2 dia
dan jugak goodies bag.
malam ni tinggal nak pi ambiik kek je.

Nak citer kisah masa beli barang2 nya tu.....


Maisara ni memang dengan ayahnya manja melampau.
mana2 ayah pi mesti dia nak ikut.
lepas keluar dari pasaraya kemarin...
kami pun masuk la dalam keta..
ayah start enjin...

Ayah:eh..lupa la..Abang nak pi beli alas kaki dalam keta ni .tunggu sat na..kunci pintu tau..

Ibu:ok...

Maisara:nak ikut...

Ibu:tak payah..kang jadi lambat..

maisara ye la...

5 minit,10minit..bayang ayah nye tak nampak2 jugak..

Maisara:mana ayah nih..

Ibu:entah2 dia tidur dalam tu..dia kan suka tidur..(saja mengusik)

lepas tu maisara tengok kat pasaraya tu orang dah turunkan pintu kedai..
maknanya dah nak dekat tutup la..

Maisara:ibu..nanti ayah terperangkap kat dalam tu..

Ibu: tu la..nak call pun tak boleh.Maisara bagi rosak ibu punye pengecas tab ibu.kalau ada tab ibu boleh jugak call ayah kat dalam tu..(aku tak de handphone)

Maisara: ayah!!!!!!!dengar la Maisara ni ayah..keluar cepat (masa ni dah meraung2 dah panggil ayah dia..heheh)

Adik yang tengah khusuk hisap jari boleh berenti kejap,tengok kakak dia buat lawak ..agaknya dalam hati adik mesti kata"dah kenapa la kakak aku nih"

tak lama lepas tu dia nampak ayah dia keluar dari pasaraya.terus diam..

ayah masuk kereta terus peluk ayah..

Ayah:ni kenapa ni??

Ibu: biasalah...kakak buat drama air mata tadi..hahahha

citer kat ayah dia..ayah gelak je,,

alahai maisara..
risau sungguh la ayah dia terkurung dalam kedai tu..
macam la ayah tu tak boleh nak jaga diri dia sendiri..


 sekian..


19 comments:

  1. SYG SUNGGUH DGN AYAHNYA YER :)

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum…
    Apa khabar?
    Sihat ke?
    Harap2 sihat + bahagia selalu…

    ReplyDelete
  3. hahaha sama pesen cam kazen sy ms dorg kekecik dulu..syg ayh tahap dewa..riso ayh cedera ke apa2..hihi mmg seronok sakat bebudak gini..kekeke~

    ReplyDelete
  4. Ekekeke...anak manja ayah betul nih. Ibu plak suka menyakat ☺☺.

    ReplyDelete
  5. alaaa...comelnya kisah nie..hehe..mintak2 laa one day sy dapat anak sygkan saya macam maisara sygkan ayah dia..hehehe :D

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  6. sapo lah tak sayang ayah kan....hihihihih

    ReplyDelete
  7. ekekeke... sy rasa die risau kalau ayah die terkurung dalam tu tak dpt la nak balik umah cepat2 main princess2. ahaa

    ReplyDelete
  8. hahha,,sian dia
    ko ni saja kan saiko anak ;)
    aku pun selalu buat mcm tu

    ReplyDelete
  9. drama air mata .. haa budak2 imagine jauh sungguh .. kalau ayah teperangkap pun pekerja semua ada lagi ..

    ReplyDelete
  10. holoh2... dah macam dlm rama pulak bila bayangkan situasi yg maisara lalui tu.

    ReplyDelete
  11. Cutee... selalunya yg girl akan manja dgn ayah... ^_^

    ReplyDelete
  12. drama air mata maisarah ni..sama je dgn drama abang mukhlis. Boleh la jadi drama king & queen

    ReplyDelete
  13. olo sweetnya maisara ni... lawak2 maisara ada terselit sifat penyayang dia... :)

    ReplyDelete
  14. sayang betul maisara kat ayah dia ye.......

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();