Thursday, 21 March 2013

DENGAN T2T TAK PERLU LAGI MEMBERUS GIGI DENGAN TANGAN

 


2 sahabat dari kanada menemui cara baru untuk memberus gigi..produk yang dicipta mereka mempunyai lapisan ubat gigi yang boleh mencuci gigi sama seperti berus gigi.
Adel Elseri dan Said Fayad, baik 26, mengatakan bahawa penemuan mereka jauh lebih higienis daripada berus  gigi konvensional.




Gadget pakai buang , yang disebut T2T, yang merupakan singkatan dari Tongue To Teeth.
"Anda tidak perlu menggunakan tangan Anda, kebersihan adalah kuncinya, "
kata Elseri Montreal Gazette.



Elseri, mengatakan dia sedang dalam perjalanan pulang dari shift kerja  12-jam  di Fort McMurray ketika datangnya  idea untuk menghasilkan berus gigi tersebut.

Pasangan itu telah menyiapkan sebuah halaman Facebook dan akaun Twitter untuk penemuan mereka, dan sedang audition rancangan Dragon Den untuk versi Kanada , di mana mereka berharap untuk memperolehi $ 100.000 dolar Kanada untuk memula pengeluaran produk tersebut.



sekian..



12 comments:

  1. huhu..kna pasang kat lidah ye?

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum :) Jom jom visit blog Dibah, nak introduce satu produk best punya. Hihihi.

    http://dibahspa.blogspot.com/2013/03/natural-aqua-cure-gel-best-exfoliater.html


    Thank you Cik Diana :)

    ReplyDelete
  3. Kalau tertelan benda tu, sempat mengucap tak???

    ReplyDelete
  4. ni untuk buang taik gigi boleh la ni.. kekeke

    p/s: fuyoo.. lawo blog.. :P

    ReplyDelete
  5. satu revolusi...pembuat berus gigi akan carik depa dan tembak....ahakz

    ReplyDelete
  6. wah... idea yg menraik juga.. tapi betul ke bersih ? mushkil

    ReplyDelete
  7. he3...nyeri pun ada bila nak guna...tajam2......tapi nampak menarik

    ReplyDelete
  8. geli ah...jgn pulak dia cakap lepas gosok boleh telan

    ReplyDelete
  9. Saya rela pki berus gigi biasa

    ReplyDelete
  10. pratikal gak bende ni.dorang kan jenis malas nak berus gigi..hehe

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();