WANITA MATA DUITAN

Assalamualaikum...



Selamat pagi semua...
wanita mata duitan..ada tak wanita yang tak suka duit???
ok..kalau ada sila pergi tampar nyamuk kat hujung sana ye..
heheh..

Wanita mana la yang tak suka duit kan??
jangan kan wanita,lelaki pun suka duit jugak..
tapi bila wanita kata suka ada banyak duit ,mula la dia
kata wanita tu mata duitan ..
padahal lelaki tu  pun suka duitt jugak..heheh

Bila wanita bersikap mata duitan,
ada ada dua benda kat sini yang boleh terjadi..
pertama,dia mengambil kesempatan
dan yang kedua,orang ambil kesempatan keatas dia.

Yang pertama tu..
biasala mata duitan ni..kikis je kerja nye..
kikis sampai laki tu kering habis..tinggal tulang dengan kulit je..heheh
mentang2 lelaki tu cinta dia,
boleh dia bersikap mata duitan.
keluar shopping nak itu nak ini..
lelaki tu pun demi cinta,beli je la..
belum masuk bab duit poket lagi..kan??

Yang kedua,diambil kesempatan..
orang tau dah kita ni memang mata duitan..
jadi labur je duit,kita pun melenggang datang..
tergadai le semua body dan budi..
demi duit,demi nak shopping sakan,demi nak merasa apa yang
selama ni tak mampu nak dapat..ha..habis la semua.kan??

kesan nya..
memang tak bagus la..
untuk diri sendiri pun tak bagus...
untuk orang lain pun tak bagus..
kalau kita mata duitan,nak duit banyak2,
kerja la..cari sendiri..
jangan suka ambik hak orang lain..

sekian..

Post a comment

16 Comments

  1. paling nyampah yg suke kikis2 ni la.. kalo dpt mmg aku tumbuk2 muke die.. hahaha.. geram pulak..

    ReplyDelete
  2. betul tu kak... nak apa pun usaha sendiri...lagi puas rasanya.....

    ReplyDelete
  3. hee...sapa yg x suke duit kan...i looiiikeee money..tp x sukela kalau kikis2 ni kan =)

    ReplyDelete
  4. bersederhana sudah... sy pun sukakan duit tapi tak materialistik la.. huuuu

    ReplyDelete
  5. Mata duitan ni tak bergantung kpd gender..pompuan dan lelaki sama saja, kalau dari kecik hanya dididik utk berajakan wang, bila besar wanglah yg akan menjadi Tuhan mereka...

    ReplyDelete
  6. kalo pompuan mata duitan yg kaki kikis tu mmg la buruk. Tapi lelaki yg kena kikis dan sedar plak tu dia kena kikis tapi still merelakan diri dia kena kikis tu mmg la kurang cerdik.

    ReplyDelete
  7. yang jenis berlenggang datang bila tunjuk duit tu sy pernah kenal kak..kesian tgk dia..yang untung lelaki tu laa..buat salah senang je nak pujuk, bwk gi shopping selesai semua masalah..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  8. Kalau mata duitan yg real, konfom kena jumpa pakar mata ni.. haha..

    Berjaga-jaga dan dijaga-jaga.. jangan kerana duit menguasai diri, hilang segala-galanya..

    ReplyDelete
  9. aduhh x suka lahh
    minta dijauhkan ..

    ps : D .. TQ sbb tlg jagakan blog ekeke ;)

    ReplyDelete
  10. shida pn xsuka yg jns cmtu sbb dri sndri pn bkn cmtu..minta la xde sifat2 mata duitan tu..

    ReplyDelete
  11. hope dijauhkan la dari mata duitan dan sikap pengikis nih. bahaya.

    ReplyDelete
  12. mata duitan pun hanya perabis duit sendiri.. hehehehe ..

    ReplyDelete
  13. Kadang2 sorang je buat perangai macam tu tapi kesannya kat semua wanita, isk3

    http://butikgebugebu.blogspot.com/2014/11/cara-hilangkan-sakit-badan-akibat-anak.html

    ReplyDelete
  14. saya mengaku saya mata duitan agagaga

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)