Skip to main content

CHARLIE MORGAN:ANAK ORANG KAYA RUPANYA...

Assalamualaikum...

Ada baca tak berita sukan yang hangt 2,3 hari ni??
ala citer yang penyerang Chelsea,Eden Hazard tendang ballboy
masa perlawanan  League cup semi final kat Swansea City..

tertendang..bukan saja nak tendang..tapi tu la..ada je orang nak ambik kesempatan bila kita buat kesilapan..


Budak yang dia tendang tu,Charlie Morgan rupanya anak jutawan...kau...!!
Bapak dia orang no 23 paling kaya kat Wales..
siap ada hotel..

bapak dia..
hotel BAPAK dia

kalau tengok kat twitter dia..
wah..dia tunjuk semua barang berjenama nih..
sampaikan tuala dia pun dia tayang jenama apa..

budak sekolah dah pakai iphone 5..
Audi A1..kereta dia la..kau ade?

Jadi korang yang sibuk nak tayang kat Fb,twitter,instagram
apa barang yang berjenama2 hak milik korang tu,
jangan perasan hebat la..
budak ni lagi hebat ok..heheheh
bila aku tengok apa barang yang dia tayang kat twitter dia
aku rasa korang punye barang2,bagi dia macam barang pasar malam je.muahahahah

dalam pesawat virgin Atlantic,upper clas..

geperen dia...untung la gepren dia..heheh


Banyak lagi sebenarmya gambar aku nak letak ni..
tapi kang kita semua cemburu lak...
Bila cemburu mula la naik menyampah..kan??

Dah la aku memang tengah menyampah kat dia nih..
hahahahah..



sekian..

Comments

  1. oh camtu ceritanya.... memang kaya dia nie....

    ReplyDelete
  2. walaupun aku tak berapa tahu kenapa die popular.

    tapi aku kagum dengan die. hihi

    ReplyDelete
  3. pasal tak minat sukan... mmg tak tahu langsung pasal ni semua...

    ReplyDelete
  4. Semuanya dia nak tunjuk..riaknya dia. Seluar dalamnya dia tunjuk tak..tapi bukan jenama crocodile kan???

    ReplyDelete
  5. silap orang lah Hazard sepak kan...haha

    ReplyDelete
  6. Patutlah Hazard kelam kabut minta maaf lepas tu..

    ReplyDelete
  7. tak kenal dia nih tapi hotel ayah dia cantik..

    ReplyDelete
  8. untunglew kaye... semua boleh beli..hee

    ReplyDelete
  9. dia kaya kat dunia,
    mudah mudahan diberi hidayah

    ReplyDelete
  10. untung laaa gelpren budak tuuu..hahaha!!!

    ReplyDelete
  11. Dah jeles dah ni.. Hahaha

    ReplyDelete
  12. mak aihh..mesti dia jadi ball picker sebab nak tgk player dari dekat..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  13. as salam... cik azue datang vertandang...by the way..dtg ni nak menjemput tuan umah join my GA..meh la..semoga ukhwah berpanjangan..
    http://kuazue.blogspot.com/2013/01/kome-nak-tak-my-2013-1-give-away.html?m=1

    ReplyDelete
  14. Huu..kaye sgt le...x tekjar..

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …