Skip to main content

ADA SORANG TU.......

Assalamualaikum......

Ada la sorang tu kan....
Sebenarnya bukan sorang,
Tapi ramai..
Semalam dah cuti...
Hari ni dia cuti lagi..sambung sampai isnin nanti tau...

Untung la....
Dapat cuti lama..kan????

Aku yang tak kerja ni tak dapat cuti pun...

Ekeke...
Melampau la tu..

Ada yang cuti sampai isnin nanti ke?
*************************

Teringin sebenarnya nak buat entry macam ni hari ni..

Ramai yang suka buat entry macam ni,kan?
Dalam entry nya kosong..
Dia buat macam update status kat facebook.
Blog korang,kan?sukahati la nak update apa pun...

Tapi lagi elok kalau ada la sikit info untuk pembaca bila
Diaorang singgah blog korang..
Tak banyak sikit pun jadi la...

Sekurang2 nya orang tak la rasa..
"eh,dia update blog la..
Kejap lagi la pi blog dia,
Lagipun blog dia bukan ada apa pun...."

Ok..tu je untuk pagi ni...

Sekian...

Comments

  1. tak sambung cuti kena siapkan pameran utk majlis isnin ni

    ReplyDelete
  2. hehee aku cuti panjang juga sampai Isnin tapi tak balik kg pon, ade hal sikit perlu beres...

    ReplyDelete
  3. akhrnya trjadi entry..takleh nak cuti ada yg cuti dlu..hihi

    ReplyDelete
  4. aku salu buat luahan perasaan kat blog.

    kadang-kadang melampau-lampau.


    haha.

    ReplyDelete
  5. Haha.. hari ni kena keja la. xbest2

    ReplyDelete
  6. haha ramai yg cuti hari ni.. kat opis kita tinggai 9 orang ja... hehehe

    ReplyDelete
  7. Waka...waka...den cuti hari ni...tapi ada info menarik perihal sellotape di blog....dari sudut automotif....ahakz

    ReplyDelete
  8. kalau takde apa nak tulis, koi tak tulis pun. buang masa je

    ReplyDelete
  9. Ada..ada. Baru baca tadi. Tapi yang buat mcm ni biasanya follower riban2. Kalo dia buat entyr kosong pun berpuluh ratus komen masuk then tak jawab then tak balas blogwalking pun. Heheh.

    ReplyDelete
  10. ramai yang cuti panjang especially yang duk KL dan Selangor sebab monday memang dah cuti...hehehe..sib baik sy tak pernah lg buat entry cam akak cakap tu..kalau tak mesti orang bosan nak baca..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  11. Bila lagi nak amik cuti panjang. Ini suatu kebetulan yang cantik.

    Tulis blog macam update status? Terpulang. Tapi kalu dah suka menulis, kurang-kurang 2,3 paragraph baru best.

    ReplyDelete
  12. saya tak cuti. saya kerja. sebab semalam dah cuti. Owh, sekrang fenomena mcm tu kat blog ek... mcm taip status kt fb ek.. saya ni baru jejak blog saya yg hampir sebulan terperap... tapi ADA SORANG TU, nampaknya bukan saya. ehheheh =)

    happy blogging!

    ReplyDelete
  13. best nyer cuti......
    remy kerja kak...tu yg bw pun lambat jer sampai sini.....

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …