Skip to main content

KOLAM RENANG DALAM VAN

Assalamualaikum..

selamat malam...
kreatif betul orang dari negara China ni..kan??
agaknya tak mampu nak buat kolam renang kat luar rumah
jadi diaorang gunakan van je untuk buat kolam renang .


lepas ni sapa2 yang teringin nak buat  kolam renang tapi
ada masalah kewangan apa kata
tiru je macam dia ni buat..

beli la van2 buruk kat mana2 kan..
lepas tu beli alas nya tu..
senang je...siap ada bumbung lagi..
heheheh

sekian...

Comments

  1. Assalamualaikum Diana

    kalau enjin boleh hidup...siap pasang hawa dingin lagi..

    ReplyDelete
  2. hahaha..bagus juga..tak kena hujan mahupun panas

    ReplyDelete
  3. ahaha... terlebih kreatif nih!

    ReplyDelete
  4. apa khabar?lama tak datang sini...

    ReplyDelete
  5. Pelik tapi kreatif. Lagi hebat, siap ada bumbung tuk. Mesti kanak-kanak syiokkk main dalam kolam tu.

    ReplyDelete
  6. untung kak... tak kena panas.... apstu boleh pasang aircon lagi...... he3.....siap ada musik..... nak lagi best...letak tv sekali....he3...mcm2 ler org china nie.....

    ReplyDelete
  7. ahahahah macam2 mereka nie kan ..pelik2 .. ;)

    ReplyDelete
  8. haha.. mmg sgt kreatif! kalau la ada satu kat umah deno... best2!

    ReplyDelete
  9. Kalau van tu bergerak dan air berkocak lagi la best...rasa mcm berenang dlm laut...

    ReplyDelete
  10. Ish2. Kreatif sungguh dorang ni kan ? =)

    ReplyDelete
  11. hehehe kalu boleh bawak merata-rata lagi best tu kan? hehehe

    ReplyDelete
  12. hahaha cenggini pon jadik?pasni saya nak buat kolam kat bakul moto saya plak.kang akak jangan lupa buat entry utk saya tau hahaha

    ReplyDelete
  13. mmg la kreatif bebenor..hihi

    ReplyDelete
  14. salam singgah dan follow ye diana,

    terima kasih singgah di blog saya yg tak seberapa tu...

    kalau kat malaysia ni, sampai trafic light je abis semua di depan basah sekali.. hihihi..

    ReplyDelete
  15. Terbaik.tak yah pki sunblock.hahaha

    ReplyDelete
  16. Mak aihhh very gedebans betul la org China ni kan? Kite pun tak terpikir nak wat benda tragik camtu akaka...

    ReplyDelete
  17. wah... bagus gak idea ni kan... ;)

    ReplyDelete
  18. bestnye.

    tengok happy je anak die mandi...

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …