FACEBOOK KENAKAN BAYARAN 1$ 1 MESEJ

Assalamualaikum...

Selamat petang semua....
Esok cuti kan???
kalau tak kemana2 pergi la ke Sunway Lagoon..
kalau nak pi klik kat sini ye..

Berita yang baru aku dengar ..
ada kabar angin yang mengatakan akan datang
kalau hantar masaj ke inbox kena bayar satu dolar.
peghh!!buat duit oi..
dah kaya nak kaya lagi..

Menurut Associated Press,laman sosial terbesar di dunia itu
akan mengenakan bayaran 1 dolar untuk jaminan bahawa
mesej yang mereka kirimkan kepada orang yang tidak mereka kenal
terus masuk ke folder inbox.

perlu diketahui mesej-mesej dari orang lain(orang yang tidak dikenali)
atau yang bukan rakan kita sebenarnya diklasifikasikan sebagai spam.
Tapi facebook tidak memasuk kan nya dalam spam pada mesej kita,
melainkan dalam folder "other" yang selalu diabaikan oleh pengguna.

.Pada bulan Oktober, Facebook melancarkan satu lagi ciri
yang membolehkan pengguna membayar jika mereka mahu lebih ramai
orang untuk membaca update mereka. Untuk $ 7, pengguna boleh
menggalakkan pos kepada rakan-rakan mereka,
seperti yang dilakukan pengiklan.


sekian..

SUMBER

Post a comment

6 Comments

  1. ade dengar gak pasal berita nie tapi tatau laa nak percaya ke tak sebab secara logiknya fb memang buat duit sekarang nie..bila dia dah charge customer 1 dollar( RM3.++)memang benda itu akan effect perniagaan mereka..unless apa yang dia buat tu is optional..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  2. kalaulah betul...mmg buat duit lah..

    ReplyDelete
  3. hurmmmmmmmmmmm

    sib baikkk ieda dah lama tinggalkan FB ';)

    ReplyDelete
  4. ooo yg butang pomote tu kan..duet 2 :)

    ReplyDelete
  5. dah kaya nak kaya lagi.......manusia2..... greedy kan !

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)