Skip to main content

BLOGLIST DAN RAHSIA MENJADI BLOGGER AKTIF

Assalamualaikum...

Selamat tengahari semua...
setiap kali aku  mulakan aktiviti berblog dengan
update post baru..kemudian aku akan buka bloglist
dan mula ke blog kawan2 lain..

Tapi sejak akhir2 ni aku perhatikan semakin ramai blogger
yang dah tak menulis lagi..
kalau menulis pun seminggu sekali..
ada yang sebulan sekali..
Jadi aku rasa tak banyak blog yang aku boleh jejak dalam sehari.
semalam aku dah tambah beberapa  blog dalam bloglist.
harap2 kekal lama la dalam bloglist tu..

kalau korang nak masuk kan url korang kat bloglist
klik je kat icon bloglist kat sidebar tu ye..
kalau dah ada tak payah la tinggalkan url kat situ..
keliru nanti aku..
lepas tu tak reti2 nak letak url aku kat bloglist korang??heheh

kalau tengok dari bloglist tu ada yang tak update sejak
beberapa bulan lepas,...
tapi aku sayang rasa nak buang.
takut terlupa nanti..
mana la tau kot2 masa akan datang depa nak menulis lagi..kan??

kalau nak menulis dan berblog balik,
jangan lupa..untuk jadi blogger yang aktif dan produktif
kita perlulah ..

*banyak membaca

*banyak blogwalking

*banyak beri komen

selamat berblog...:)

sekian..

Comments

  1. yer la...ramai yg x update tp i hari2 update

    ReplyDelete
  2. hujung tahun sibuk kerja, sy pun x sempat dah nak update hari2 cam selalu. tunggu masuk 2013 plak

    ReplyDelete
  3. Betul tu, saya belek2 bloglist saya, ada kawan2 blog yg dah lebih 6 bulan tak menulis....mungkin hibernate lama sikit ala ala beruang kutub kot...hahahaha

    ReplyDelete
  4. ramai yg takde mood nk update kot hujung2 tahun ni . hehe

    ReplyDelete
  5. g tgk jap..ooo ada abah khalisha.heheh

    ReplyDelete
  6. baru2 ni saya pun tambah bloglist, sbb yg sedia ada dah menyepi.

    yang dah tak update 5bln, terpaksa saya keluarkan. sbb takmo beratkan blog utk loading. walaupun terasa berat hati..

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum Diana

    Insyaallah
    sehari dua ni
    masih berblogging...

    ReplyDelete
  8. Myra yang mana lama tak berupdate 4-5 bulan ada gak simpan, tp ada gak yang buang dari list :D

    ReplyDelete
  9. hahaa saya da bape mgu tinggal blog...hehee bizi punya pasal.syg kot nak tinggal blog terus...

    ReplyDelete
  10. Baru nk aktiv balik neh..
    :)
    selamat berbloging..:)

    ReplyDelete
  11. ena pun suka blogwalking rather than update status.. hehehe..
    blog sis memey dah ada dlm bloglist ena..

    ReplyDelete
  12. betui..sayang nak buang sbb kdg2 depa updet jugak..maybe dia updet utk tatapan diri seniri sbb bila kite tanya kabo..tak teringin pun depa nak mai balik jenguk rumah cek..takpelah anggap depa busy-think positiv sensitiv, eh.. :)

    ReplyDelete
  13. hurmm..saya nak update entry sehari 2 kali pun payah..start pertengahan tahun memang performance drop skit..tapi igt 2012 nak start aktif menulis balik..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  14. mmg ramai yg dah xaktif blogging mcm dl sbb busy dgn kerja..ciktom pn dh xaktif sgt..biasa buat entry autopublish time weekend for the whole weekdays..kurang nikmat buat entri..sob3.

    ReplyDelete
  15. yup! sy setuju dgn nasihat anda itu. mmmm....

    sy kena cari passion fruit utk dptkan passion itu kembali.

    apekah??

    ReplyDelete
  16. Hehe.. sangat betul.. Cuba nak aktif balik.. :-)

    ReplyDelete
  17. hairan juga bila ada blog yg berbulan tak update tp dpt BE hehehe

    ReplyDelete
  18. sama step ngan remy......
    buat entru dulu..... balas komen pastu baru pi BW.....

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …