APA PERLU BUAT KALAU LELAKI MENANGIS DI DEPAN ANDA

Assalamualaikum...

pernah tengok lelaki is menangis???
kalau tak pernah tengok bukan bermakna lelaki tu tak pernah menangis.
cuma tak menangis kat depan kita je..
tapi ada jugak lelaki yang menangis di depan orang.
sama ada memangis depan kawan,isteri,kekasih atau ibu bapa.
kalau kita sebagai kawan apa perlu kita buat
kalau lelaki menangis depan kita:-


LELAKI MENANGIS KERANA AHLI KELUARGA MENINGGAL
-pujukdia..tapi bukan macam pujuk anak kecik..
katakan pada dia korang juga turut bersimpati.
kalau anda seorang lelaki mungkin pelukan boleh membuat dia tenang.

MENANGIS KESAKITAN
terdekit jugakdalam hati "sakit sikit pun nak nagis"
cakap dalam hati sudah.jangan cakap depan2 dia gitu.
yang rasa sakit nya dia.bukan kita,..sebaik nya tolong dia..
bawak pi hospital ke..,sapu ubat ke..


MENANGIS KERANA PUTUS CINTA
ucapkan kata2 yang oleh buat dia tenang.jangan diejek2 pulak..
"ei..hati tisu la ko ni.."jangan cakap gitu ye..
ayat paling ringkas "tak pela..ada yang lebih baik lagi..InsayaAllah"


MENANGIS DISEBABKAN FILEM/DRAMA
ingat tak de ke??ada..ramai..
yang nikorang boleh tanya dia gini..
"eh!ko nangis ke?drama /filemni memang sedih.."
mungkin ada sejarah hidupdia yang kebetulan
sama dengan jalan cerita yang ditonton.
siapa tau lepas tu dia akan cerita kisah hidup dia pada korang.
boleh gak buat idea update blog..hahhaha


MENANGIS TIBA2 TAK KETAHUAN HALA
sebaiknya jangan dekati orang macam ni..
sah2 ada masalah mental..
silap2,sambil nangis dia ambik pisau
kerat telinga korang...hahhhaha


sekian...


Post a comment

19 Comments

  1. usaplah guna tangan mu yg lembut itu.hehehe

    ReplyDelete
  2. hahahahahaha! petang sy yg kendur ni tiba2 terus jdk tegang!

    ReplyDelete
  3. menangis sebab filem saya pernah buat..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  4. saya nangis sebab tengok cerita kartun one piece. hahaha

    ReplyDelete
  5. menangis sebab dia bersalah dan kesal =__=

    P/s: stkt ni yui pakai ini ok kak.. hihi, tu ramai komen pakai dan kata ok.. kat kedai biasa mmg takde ni ..

    ReplyDelete
  6. pernah alami situasi ni..mmg blur tak tahu nak buat apa

    ReplyDelete
  7. sangat membantu.
    bila lelaki menangis siyesli saya buntu. bagi coki2 pun xjalan. -..-"

    ReplyDelete
  8. susah rasanya nak tengok lelaki menangis depan saya .. tapi teringin jugak nak tengok .. hehe

    ReplyDelete
  9. hahahaha
    sangat setuju yang ayat untuk gambar last tu
    hehehehe

    ReplyDelete
  10. belalang ada sorg kawan yg dia klu ada prob, dia akan nangis dulu sepuas-puas dia... pastu bila dia dah ok, baru dia pikir mcm mana nak settle prob tu... mcm tu pun ada kan? huhuhu

    ReplyDelete
  11. alahai kak diana xde yg lg sweet ke gambo laki ngis hahaaa.. :P

    ReplyDelete
  12. salam..
    ermm..tak macho la kalo
    nangis depan pumpuan kan?
    he he..

    ReplyDelete
  13. buruk sangat diana, tapi kalau situasi yg betul2 sentap jiwa raga memng akn berasa sedih....

    ReplyDelete
  14. secara jujur nya, memang tak pernah lagi tengok lelaki menangis sebab filem/drama

    ReplyDelete
  15. tak der lagi lelaki menangis depan saya..hehe

    ReplyDelete
  16. JR selalu menangis di sebelah isteri bila bantu dia hiris bawang di dapur....hehehehe..

    ReplyDelete
  17. tak salah nak nangis......
    tapi biar bertempat....

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)