Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2012

YANG TERAKHIR UNTUK 2012

Assalamualaikum..

Selamat malam semua...
semua orang sibuk buat entry terakhir 2012..
aku tengok je ke??
tidak..aku pun nak buat jugak la..
kalau tak buat mungkin aku nampak tak normal.muahahah..

jadi ini lah entry terakhir untuk tahun 2012.
lepas ni tak de dah 2012..
kot2 ada sape2 nak cipta mesin masa untuk kembali ke tahun ni
sekali lagi,silakan..
nanti aku boleh la buat entry terahir 2012 untuk ke dua kali..heheh

Untuk entry terakhir 2012 ni aku
cuma nak ucap terima kasih untuk semua pembaca blog ni
yang banyak menyokong blog aku
walaupun ada masa2 nya angin aku
untukberblog tu memang dah takde..

Dalam seminggu dua ni la aku
baru rajin balik mengupdate sehari 6,7 entry..
aku harap dengan kembalinya aku aktif berblog seperti dulu
akan terus dapat sokongan korang semua..

Selamat tahun Baru..
  sekian...


MUHAMMAD AL-ARIFI,ULAMAK BERMAZHAB WAHABI MENGHALALKAN ZINA

Assaklamualaikum..


Dalam sebuah rakaman video yang dimuat naik di laman Youtube, seorang ulama Saudi Arabia bermazhab Wahabi bukan Sunnah mengeluarkan fatwa yang mengizinkan bagi para “mujahidin” di Syria untuk berzina dan memperkosa para wanita Syria.

Ulama Wahabi dan bukan sunnah Arab Saudi itu bernama Muhammad al-Arifi, dan sangat berpengaruh di kalangan para pengganas. Yang menghairankan,dia mengeluarkan fatwa (perintah agama) yang memungkinkan bagi semua pengikutnya untuk terlibat dalam perkahwinan singkat dengan wanita-wanita Syria.

Dia menyatakan,ianya boleh dilakukan hanya beberapa jam untuk memenuhi hasrat seksual dan meningkatkan tekad mereka untuk melakukan pembunuhan warga Syria. Dan merupakan syarat wajib masuk surga setelah berzina dengan wanita Syria

Al-Arifi menyebut pernikahan tersebut sebagai “pernikahan hubungan seksual”, dan dibolehkan bagi wanita-wanita Syria minima berumur 14 tahun, janda kematian suami atau bercerai.

video di sini:

sumber:viva


sekian..

KANAK-KANAK INI MAKAN TARANTULA SETIAP HARI

Assalamualaikum...


Labah-labah Tarantula yang terkenal sangat ganas dan boleh membawa maut kini tidak ditakuti lagi oleh kanak-kanak di pedalaman kemboja Trov Pheang Ctas, malah ianya menjadi makanan kegemaran mereka seharian. Tanpa menggunakan sebarang pelindung kanak-kanak  menangkap tarantula. Kemudian haiwan itu dibersihkan dan disapu dengan mentega.

Goreng. Lalu ngap!!! Tarantula masuk ke mulut mereka,





Jurugambar British, George Nickles, yang mengambil gambar kehidupan di Kampung Trov Pheang Ctas, hanya terdiam melihat kejadian itu.



"Mereka begitu santai menangkap tarantula, seperti kanak-kanak memetik strawberi" kata Nickles.
Saya kagum." Tarantula, tikus, cicak, katak, dan kala jengking merupakan menu biasa yang kerap disantap warga Kemboja. Namun tidak ada kepastian sejak bila mereka memakan haiwan berbisa dan beracun.


"Beberapa sumber mengatakan memakan haiwan berbisa diamalkan  sejak pasukan Khmer Merah berkuasa di Kemboja," kata Nickles. "Rama…

SURATKHABAR LAMA...

Assalamualaikum...

Selamat petang semua...
kat rumah korang banyak tak surat khabar??
selain dari boleh dikitar semula
surat khabar ada banyak lagi kegunaan nya..
terutama untuk membersihkan sesuatu..



Piring atau cawan kaca yang kerap kita .
gunakan pasti permukaan nya
sedikit pudar dan tidak cantik.
kita boleh gunakan suratkabar yang di
celupkan dengan air panas yang telah dicampur sedikit cuka(1:1)
untuk menngilatkan permukaan cawan dan piring..

kasut yang basah pasti akan mengambil masa yang '
agak lama untuk kering.
masuk kan gumpalan suratkabar ke dalam kasut dan biarkan
di tempat panas.kasut cepat kering dan
kasut juga tetap sempurna bentuk nya..

semburkan cecair pencuci kearah  tingkap kaca atau cermin yang kotor.
kemudian lapkan cermin atau tingkap kaca
dengan surat khabar.hasilnya memang memuaskan

Bungkus buah-buahan yang belum
cukup masak dengan suratkhabar,
buah akan cepat masak dengan menggunakan cara ini.

Jika ada bekas makanan yang berbau walaupun
sudah dicuci,masuk…

DIA PUN GEMUK,NAK JUAL PRODUK KURUSKAN BADAN PULAK

Assalamualaikum...

Selamat pagi semua...
hari ni timbang berat ,badan dah naik sikit berat nya..
hahhha...kepala pun dah dekat 2 minggu tak pusing2..
kalau idak bangun pagi je dah melelong2 rasa..
aku tak de ambik apa2 ubat pun 'untuk
atasi tekanan darah rendah aku ni..cuma aku ikut pesan doktor je..
makan jangan skip dan makan makanan yang berkhasiat.
minum nestum,horlicks makan bayam,kerang,hati ayam..

Ada orang yang makan ubat bila sakit.
tapi aku ni bukan jenis orang yang percaya dengan ubat.
aku makan ubat pun sebab suami suruh.kalau doktor suruh pun aku tak makan,.
aku percaya kalau kita ubah cara makan kita,
iInsyaaAllah ,tahap kesihatan kita jugak boleh berubah

Biasanya bila kita makan ubat tu dan rasa berkesan
mesti lah kita nak syorkan pada kawan2..kan??
kita makan ubat tapi tak jadi apa,
nak syorkan kat kawan2 pun tak sanggup rasanya.
macam menipu pulak...kan??

macam sorang artis tu...
ala..citer yang tengah panas tu la..
ada ke patut dia ambik gambar entah sapa2 lepas …

ORANG SIBUK PASAL BOLA,DIA SIBUK PASAL KENCING BERBUNYI

Assalamualaikum...

Selamat pagi semua...
entry awal pagi...

Aku memang selalu tengok Keyword
yang masuk kat blog aku ni..
boleh kata tetiap hari tengok.

sekarang kan orang sibuk pasal bola.
Liga malaysia nak start dah ni..kan??
ramai la dok search pasal pemain2 yang berhijrah ke pasukan baru..

tengok keyword aku ni...
semua pasal bola...

eh!!eh!!orang sibuk pasal bola
dia pulak sibuk pasal kencing berbunyi..
yang nak tau cerita pasal kencing berbunyi tu
boleh la kliksini..

sekian...

SIJIL KELAHIRAN OBAMA DAN GAMBAR OBAMA KETIKA MUDA

Assalamualaikum...

jom tengok gambar2 Obama masa
dia masih muda dulu..








sekian...

sumber:marimaju.net

JADUAL PERLAWANAN BOLASEPAK LIGA PERDANA KEDAH MUSIM 2013

Assalamualaikum...



Jadual Terbaru perlawanan Liga Perdana Kedah selepas Rombakan Jadual oleh FAM berkuatkuasa 27 Disember 2012.

Pusingan Pertama
1. Uitm FC vs Kedah - Stadium Hang Jebat - 08/01/2013
2. Kedah vs Pos Malaysia - Stadium Darulaman - 11/01/2013
3. PDRM vs Kedah - Stadium Hang Jebat - 14/01/2013
4. Kedah vs Johor - Stadium Darulaman - 18/01/2013
5. Sabah vs Kedah - Stadium Likas - 21/01/2013
6. Kedah vs Perlis - Stadium Darulaman - 15/02/2013
7. KL SPA vs Kedah - Stadium Uitm - 18/02/2013
8. Kedah vs Sime Darby - Stadium Darulaman - 22/02/2013
9. NS Betaria vs Kedah - Stadium Hang Tuah - 01/03/2013
10. Kedah vs Kuala Lumpur - Stadium Darulaman - 08/03/2013
11. Sarawak vs Kedah - Stadium Negeri - 29/03/2013

Pusingan Kedua
1. Kedah vs Sarawak - Stadium Darulaman - 12/04/2013
2. Kedah vs Uitm FC - Stadium Darulaman - 19/04/2013
3. Pos Malaysia vs Kedah - Stadium Selayang - 26/04/2013
4. Kedah vs PDRM - Stadium Darulaman - 03/05/2013
5. Johor vs Kedah - Stadium Pasir Gudang - 0…

MAISARA::baju

Assalamualaikum...

Kemarin aku ada buka kotak yang ada baju2 lama maisara.
saja nak tengok kot2 ada
baju2 yang adik boleh pakai..
musim hujan ni kena sediakan baju2 lengan panjang banyak sikit.
takut adik sejuk..

Bila buka kotak tu dia pun sibuk sama la..
ada satu baju tu aku tengok dah layak buat kain buruk je..

"baju ni buruk dah ni..
tak boleh pakai dah...'

Maisara: eh!!tak boleh2..maisara nak pakai lagi tu..

Ibu: mana muat dah..baju ni kan kecik.

Maisara: muat..biar maisara tunjuk kat ibu..

Dia pun pakai la baju kecik tu..
"ha..nampak??muat lagi ni...



######################
Pagi tadi ...
lepas mandi..

Maisara: ibu..maisara nak pakai baju kokodot hari ni..
Ibu: kokodot?????



suka hati hang la maisara oi....


sekian..

SENARAI PENUH PEMAIN BOLASEPAK SELANGOR MUSIM 2013

Assalamualaikum...


Musim 2013 menyaksikan ramai pemain musim lepas yang
digugurkan dan berhijrah..berikut merupakan senarai penuh
pemain bolasepak selangor bagi musim 2013;_



GK-Mohd Fairul Azwan Shahrullail
MF-V. Kavi Chelvan

DF-Fairuz Abdul Aziz
DF- Mohd Asraruddin Putra Omar
DF- Ramez Dayoub
DF- Mohd Nasriq Baharom
DF- Adib Aizuddin Abdul Latif
MF- Abdul Shukor Jusoh
MF- Solehin Kanasian Abdullah
FW- Francis Forkey Doe
FW- Afiq Azmi
DF- Mohd Bunyamin Omar
MF- K. Gurusamy
MF- Mohd Raimi Mohd Nor
MF- S. Kunanlan
FW- Mohd Amri Yahyah (Kapten)
DF- Mahali Jasuli
FW- Wan Mohd Hoesne Wan Hussain
GK- Norazlan Razali
FW- Muhammad Ramzul Zahini Adenan
MF- S Veenod
MF- Mohd Fitri Shazwan Raduwan
GK- Mohd Sharbinee Allawee Ramli

sekian..

SENARAI PENUH PEMAIN BOLASEPAK TERENGGANNU MUSIM 2013

Assalamualaikum...

Berikut merupakan senarai penuh pemain Terengganu FA musim 2013.

Syed Adney - GK
Wan Muhammad Firdaus Wan Demi- DF
Mohd Muhaimin Omar- DF
Qhairul Anwar Roslani- DF
Nik Zul Aziz Nawawi- DF
Ismail Faruqi Asha'ri (Vice-captain)- MF
G. Puaneswaran- MF
Farderin Kadir- FW
Jean-Emmanuel Effa Owona -FW
Nasril Izzat Jalil- MF
Khairan Ezuan Razali- MF
Hasmizan Kamaruddin- DF
Mohd Fakrulrazi Musa- MF
Vincent Bikana- DF
Mohd Zubir Azmi- DF
Khairul Rahmadhan Zauwawi- MF
Ahmad Nordin Alias- M
Rosdi Talib- DF
Shamsul Kamal Mohammad- MF
Abdul Manaf Mamat- FW
Mohd Ashaari Shamsuddin- MF
Mohd Faizal Muhammad (captain)- DF
Mohd Sharmiza Yusoff- GK
Wan Azraei Wan Teh- GK

sekian...

SENARAI PEMAIN BOLASEPAK PASUKAN DARUL TAKZIM FC (JOHOR) MUSIM 2013

Assalamualaikum...


Liga Malaysia musim depan menyaksikan rombakan setriap pasukan yang begitu ketara sekali.ini termasuk lah pasukan Johor yang cuba untuk memikat semula hati penyokong rakyat Johor.Menurut Presiden PBNJ, Tunku Mahkota Johor Tunku Ismail Sultan Ibrahim  rombakan ini bagi menaikkan martabat negeri Johor dalam arena Bolasepak Johor itu sendiri.

Berikut merupakan barisan pemain Johor bagi musim 2013

Mohd Zamir Selamat -GK
Mohd Rofi-DF
Mohd Tuah Iskandar-DF
Ahmad Tarmini Saiban-DF
Mohd Muslim Ahmad-DF
Mohd Aidil Zafuan-DF
Mohd Azmi muslim-DF
Mohd Safiq Rahim-MF
Simone Del nero-MF
Norshahrul Idlan Talaha-FW
Daniel Guiza-FW
Mohd Nurul Azwan Rora-MF
MOhd Zaquan Adha-FW
Mohd Safee Sali-FW
Muhammad Al-Hafiz Hamzah-GK
Zulfadhli Mohamed-GK
Mohd Yusri Abas-MF
Ezaidy Kadar-MF
Mohd Shahrul Azrin-MF
Muhd fazly mazlan-MF
Mohd Faizal Mansor-M
Mohd Redzuan nawi-MF
Ahmad Syamim Yahya-FW

sekian...

TIPS MEMILIH JEANS

Assalamualaikum...

Selamat petang semua...
suka pakai jeans tak??
Perempuan  memang bermasalah dalam mencari jeans yang sesuai
dan sepadan dengan mereka.,aku pun macam tu la..
kalau beli jeans memang lama sangt pilih..'
kadang2 sampai Abg lan dah sampai ngantuk2
aku tak habis pilih lagi..hahaha

Hari ni aku nak kongsikan dengan korang tips2
macam mana nakpilih jeans yang sesuai...
yang penting sekali sebelum beli mesti di cuba dulu.
jangan tengok saiz je terus ambik.
kena cuba ok..

1-masuk kan tapak tangan dalam poket jeans untuk
memeriksa kedalaman poket.poket depan dan pelang perlu
muat dengan tapak tangan.tak sempit.pastikan juga poket tak terlalu dalam.
sebab kalau terlalu dalam nanti poket yang dalam tu mudah terlipat.
bila pakai takcantik la ada lekut2 lak kat peha.
tambah2 bila masuk kan duit kertas tambah bergumpal
la kat situ.dengan syiling nya lagi..kan??

2-kalau korang jenis yang pakai tali pinggang jangan lupa
masa cuba tu test sekali dengan tali pinggang yang
korang su…

8 TIPS CARA MENERAN KETIKA BERSALIN

Assalamualaikum....

Selamat pagi semua...
pagi ni aku nak bagi tips untuk besalin..
aku tengok ramai jugak kawan2 yang bakal
menimang cahaya mata tak lama lagi.
mungkin tips ini sedikit sebanyak dapat membantu..
Meneran memerlukan teknik yang tepat ketika bersalin normal
pahami teknik nya supaya proses bersalin menjadi mudah dan tepat:-


1-menunggu waktu yang tepat-
jangan sesekali meneran ketika belum masa nya.
tunggu sehingga diarahkan oleh bidan kerana ia akan menyebabkan laluan
menjadi bengkak

2-simpan tenaga -
jangan buang tenaga dengan menjerit
atau meronta.

3-jangan cemas berlebihan
sebab ini akan membuatkan
otot2 menjadi tegang

4-jika rasa terdorong untuk mneran tarik
 nafas dalam2 melalui hidung
dan hembus melalui mulut supaya dapat meneran dengan lebih lama

5-ketika meneran fikiran perlu lah tenang
supaya bila kita meneran nafas tak habis.

6-Teran seperti buang air besar.

7-Jangn pejam mata ketika meneran supaya
pembuluh darah sekitar mata tidak pecah.
usahakan untuk melihat …

HOTEL YANG MENGGUNAKAN SMARTPHONE SEBAGI KUNCI

Assalamualaikum..

Sebuah hotel  di Seoul, Korea Selatan, mula mengunakan smartphone sebagai kunci hotel.

Dengan kunci ini,tetamu boleh mengakses intenet serta mengawal pencahayaan di bilik,televisyen dan suhu bilik.. Hotel Skypark Central yang berada di pusat perniagaan Seoul melancarkan  layanan smart-key (kunci pintar) pada Rabu (26/12/2012) yang lalu.

Pihak hotel pun menganti sistem kunci danpengawalan bilik di  16 bilik milih hotel ini. tetamu menerima smartphone ketika mereka check in di kaunter

"Ini yang terbaik untuk tetamu. Mereka juga boleh mengawal sushu bilik dari luar hotel. contohnya ketika musim sejuk, mereka boleh mengubah suhu bilik agar lebih panas sebelum mereka sampai di hotel," kata Dong-hui Lim, wakil bahagian hubungan masyarakat untuk LG CNS, selaku penyedia teknologi layanan smart-key tersebut.

Walaupun beberapa hotel di seluruh dunia telah menempatkan tablet di bilik hotel dengan ciri pengatur bilik yang serupa, LG CNS dan Hotel Skypark Central menga…

MENGAPA NABI SAYANGKAN KUCING?

Assalamualaikum....


DALAM perkembangan peradaban Islam, kucing hadir sebagai teman sejati dalam setiap nafas dan perkembangan Islam.

Diceritakan dalam suatu kisah, Nabi Muhammad SAW memiliki seekor kucing yang diberi nama Mueeza. Suatu ketika dikala Nabi hendak mengambil jubahnya, di temuinya Mueeza sedang terlelap tidur dengan santai diatas jubahnya. Tak ingin mengganggu hewan kesayangannya itu, Nabi pun memotong belahan lengan yang ditiduri Mueeza dari jubahnya.

Ketika Nabi kembali ke rumah, Muezza terbangun dan menunduk sujud kepada majikannya. Sebagai balasan, Nabi menyatakan kasih sayangnya dengan membelai lembut ke badan mungil kucing itu sebanyak 3 kali.

Dalam waktu lain, setiap kali Nabi menerima tamu di rumahnya, nabi selalu menggendong mueeza dan diletak di ribanya. Salah satu sifat Mueeza yang Nabi sukai ialah ia selalu mengiau ketika mendengar azan, dan seolah-olah suaranya terdengar seperti mengikuti lantunan suara azan.

Kepada para sahabatnya, Nabi berpesan untuk menya…

CARA UNTUK PRANK KENGKAWAN

Assalamualaikum...
Jom nak ajar korang kenakan kengkawan.. Boleh kenakan kawan seumah  atau pun sebilik..









kompem menjerit2 dia bila masuk tandas..
hahaha...


sekian...

CARA MEMOHON REBAT RM200 UNTUK TELEFON PINTAR

CARA MEMOHON REBAT RM200 TELEFON PINTAR | Ketahui syarat-syarat kelayakan dan cara permohonan rebat RM200 Smartphone yang ditawarkan kerajaan.
Sebelum ini, kerajaan telah mengumumkan pemberian rebat sebanyak RM200 bagi pembelian telefon pintar 3G untuk golongan belia di Malaysia.
Dan hari ini Suruhanjaya Komunikasi & Multimedia Malaysia (SKMM) telah mengeluarkan iklan khas berkenaan syarat-syarat serta cara memohon rebat RM 200 ini.
Syarat-Syarat
Anda mesti warganegera Malaysia yang berumur antara 21 tahun sehingga 30 tahunAnda mesti mempunyai pendapatan bulanan RM3000 ke bawahAnda hanya layak menerima rebat RM200 jika model telefon pintar 3G yang diluluskan itu tidak melebihi harga RM500Setiap belia yang terpilih hanya layak menerima sekali sahaja rebat RM200 untuk setiap telefon pintar 3G merekaPelanggan jalur lebar mudah alih sedia ada atau pakej internet baru. Penyedia talian seperti Maxis, Umobile, YES YTL, Celcom, Digi & Tune Talk sedia menunggu anda sebagai “pelanggan ba…

GAMBAR-GAMBAR SEKSI NEELOFA

Assalamualaikum....
Selamat malam...
sebenarnya bukan nak tunjuk gambar  seksi Neelofa tuu.. cuma nak tunjuk yang ni...  Komen seorang lelaki yang
baru lepas melihat gambar Neelofa..



Mesti Neelofa bangga dengan kecantikan
dia..kan???
mungkin dia lebih bangga bila tengok komen yang macam kat atas tu..
kenapa dia bergambar macam ni kalau
bukan sebab nak orang komen2 macam lelaki tu bagi..kan??kan??


sekian..

APA PERLU BUAT KALAU LELAKI MENANGIS DI DEPAN ANDA

Assalamualaikum...

pernah tengok lelaki is menangis???
kalau tak pernah tengok bukan bermakna lelaki tu tak pernah menangis.
cuma tak menangis kat depan kita je..
tapi ada jugak lelaki yang menangis di depan orang.
sama ada memangis depan kawan,isteri,kekasih atau ibu bapa.
kalau kita sebagai kawan apa perlu kita buat
kalau lelaki menangis depan kita:-


LELAKI MENANGIS KERANA AHLI KELUARGA MENINGGAL
-pujukdia..tapi bukan macam pujuk anak kecik..
katakan pada dia korang juga turut bersimpati.
kalau anda seorang lelaki mungkin pelukan boleh membuat dia tenang.

MENANGIS KESAKITAN
terdekit jugakdalam hati "sakit sikit pun nak nagis"
cakap dalam hati sudah.jangan cakap depan2 dia gitu.
yang rasa sakit nya dia.bukan kita,..sebaik nya tolong dia..
bawak pi hospital ke..,sapu ubat ke..


MENANGIS KERANA PUTUS CINTA
ucapkan kata2 yang oleh buat dia tenang.jangan diejek2 pulak..
"ei..hati tisu la ko ni.."jangan cakap gitu ye..
ayat paling ringkas "tak pela..ada yang lebih …

BLOGLIST DAN RAHSIA MENJADI BLOGGER AKTIF

Assalamualaikum...

Selamat tengahari semua...
setiap kali aku  mulakan aktiviti berblog dengan
update post baru..kemudian aku akan buka bloglist
dan mula ke blog kawan2 lain..

Tapi sejak akhir2 ni aku perhatikan semakin ramai blogger
yang dah tak menulis lagi..
kalau menulis pun seminggu sekali..
ada yang sebulan sekali..
Jadi aku rasa tak banyak blog yang aku boleh jejak dalam sehari.
semalam aku dah tambah beberapa  blog dalam bloglist.
harap2 kekal lama la dalam bloglist tu..

kalau korang nak masuk kan url korang kat bloglist
klik je kat icon bloglist kat sidebar tu ye..
kalau dah ada tak payah la tinggalkan url kat situ..
keliru nanti aku..
lepas tu tak reti2 nak letak url aku kat bloglist korang??heheh

kalau tengok dari bloglist tu ada yang tak update sejak
beberapa bulan lepas,...
tapi aku sayang rasa nak buang.
takut terlupa nanti..
mana la tau kot2 masa akan datang depa nak menulis lagi..kan??

kalau nak menulis dan berblog balik,
jangan lupa..untuk jadi blogger yang aktif dan …