MAISARA::adik baru...

Assalamualaikum...

wah,,,,lama tak menulis ni...
ada ke yg masih ingat aku ni.?
sebulan je tak update blog korang dah lupa aku ye?
haha...

sebenarnya tak de apa nak tulis..
hari2 buat benda yg sama je..
kadang2 suratkabo pun tak sempat nak baca..
tv pun tak dan tengok...

anak baru ok je..
sihat dan tak banyak ragam..
tapi sekali  meragam boleh pitam rasanya..
haha...

untuk tatapan semua...
ni la adik baru maisara..

eh!ni kaki dia..
korang nak kaki???muahhahh...
ni adik maisara...
gambar ni masa adik kat dalam wad lagi..
sedih betul tengok dia masa ni..
badan merah2 sebab dok bawah lampu biru tu..
ada mak baby yang menangis kat dalam bilik lampu biru tu..
aku tengok pun rasa nak nangis.
tapi ku tahan je jebat..hahahah

sekarang adik dah sihat..
dah bulat pipi nya..
gambar terbaru nanti la ye..
entry akan datang..:)

cuma ruam2 merah tu je ada sikit2 lagi tak hilang..
doktor cakap jangan sapu ubat apa2..
nanti akan hilang sendiri..

oh!!lupa nak bagitau ..
adik maisara nama nama Mikhail..
cuma Mikhail..
opah dia siap nak letak Mohd kat awal nama.
tapi kakak dia berguling2 membantah..
hahaha..jadi redha je la...heheheh

sebenarnya tak susah nak jaga adik ni..
kakak tu yang paling buat aku pening..
mintak macam2..
adik tak boleh mintak macam2..
jadi senang nak uruskan adik berbanding kakak..
kadang2 aku ugut kakak ni..
"ibu nak hantar hang pi duduk dengan india sebelah umah ni.."

hahahahah..
kejam!!

sekian...

Post a comment

52 Comments

  1. tahniah diana...
    selamat berpantang ye... dh sepasang, bestnya..
    byk bersabar ye, sy pun pglaman sama, yg abag byk bg masalah ms dlm pantang...

    ReplyDelete
  2. hai sis
    lama menyepi kan..
    ok x pe sis yg penting baby mesti sehat dan comel

    ReplyDelete
  3. comel.selamat berpantang diana. dah dpt sepasang pun,mesti maisara asik mengadap adik je kan

    ReplyDelete
  4. comel..lama tak dengar kbar diana...tp x lupa kan awak..

    ReplyDelete
  5. oh lama menyepi dah bersalin rupanya.tahniah atas kelahiran baby baru.seronoknya ada baby.paling suka tengok kaki baby dan bau mulutnya

    selamat berpantang ye

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah...timbul tenggelam timbul..sib baik x delete dari bloglist..wakakakakaka..selamat kembali..

    ReplyDelete
  7. Tahniah kak, mikail comel... selamat berpantang ye kak

    ReplyDelete
  8. Tu dia..kemunculan sulung adik Maisara di blog!

    Sedap & simple nama tu.
    Geram tengok kaki comel tu..:)

    ReplyDelete
  9. tahniah..yesyy Maisara dh ada adik !

    ReplyDelete
  10. Apapun tahniah diucapkan atas kelahiran Mikhail :)
    Lawak Maisara takmau nama Mohd kat depan :)
    Teruja kot dapat adik :D
    Rindu dengan gelagat Maisara :)
    Rindu dengan celoteh kak Diana :0
    Tak sabar nak menatap wajah Mikhail kini :)
    Muka Mikhail saling tak tumpah muka Maisara

    **Rasa panjang lak komen** hehee

    ReplyDelete
  11. hahaa kejam ugutan tu nak antar rumah india sebelah....
    tahniah kak diana...dah besar Mikhail jd ank yg soleh...amin...

    ReplyDelete
  12. tahniah kak...slmt kmbali ke dunia blog..hihi...cumil baby :)

    ReplyDelete
  13. tang kpala tu sama je ngan aqil...
    ha3...bla la dpt jmpa mikhael.raya aji ni ieja xblik kot...huhuhuhuuuhuh...

    ReplyDelete
  14. hahaha..gelak saya baca ugutan akak tu..

    mikhail..comel la nama tu kak..kesiannya merah2 badan dia.. tak sabar nak tunggu gambar gebu.. hihi..

    ReplyDelete
  15. Selamat datang Mikhail.

    Comelnya dia. :)

    ReplyDelete
  16. comelnye mikhail :)
    maisarah happy sangat tu

    ReplyDelete
  17. Alhamdulillah.. dah sepasang dah anak diana.. tahniah ya.. lepas ni bila maisarah bosan gaduh dengan diana dia gaduh dengan mikhail pulak.. he..he.. masa tu lagilah diana pening kepala..

    ReplyDelete
  18. Alhamdulillah....tahniah diana. Sepasang sudah....lepas ni mesti banyak baca citer Mikhail pulak, Maisara jeles tak?...hehe

    ReplyDelete
  19. perghh.. nama die.. akak cite skit reaksi maisara lepas dpt adik ni.. teringin plak nak tau.. :P

    ReplyDelete
  20. as salam,

    congrats diana n maisarah.alhamdulillah semuanya selamat :)

    ReplyDelete
  21. semoga maisara rajin tolong ibu...

    ReplyDelete
  22. Alhamdulillah Mikhail sihat. Diana sihat ke? Lama tertunggu2 update baru kat blog ni.

    nanti by time to time, bleh la ceritakan tentang kelahiran Mikhail kan?

    ReplyDelete
  23. Salam kenal..
    Tahniah..da sepasang anak..alhamdulillah....selamat berpantang ya.. :D

    ReplyDelete
  24. Mikhail jgn wrestling dgn kakak nnti tau..

    ReplyDelete
  25. syukur anak akak selamat dilahirkan

    yehuuu bolehla maisara ade geng pasni

    ReplyDelete
  26. Maisara da dpt adik baru... Tahniah2

    ReplyDelete
  27. tahniah kak... comel Mikhail... Tak sabar nak tengok gambar terbaru Mikhail... Maisara tak jeles dgn adik dia ke kak?

    ReplyDelete
  28. Muka mikhail sama mcm maisara. Dah besar nt mesti akal pun mcm maisara, cerdik. Tahniah kak ツ

    ReplyDelete
  29. Tahniah Diana, akhirnya dpt sepasang..Selamat datang Mikhail ke dunia realiti yg penuh cabaran ini...

    ReplyDelete
  30. tahniah buat akak sekeluarga :)

    ReplyDelete
  31. tahniah buat akak sekeluarga :)

    ReplyDelete
  32. alhamdulillah.... kak tahniah ye......
    best nyer dah dapat baby baru.......
    mesti maisara happy sangat......

    ReplyDelete
  33. tahniah diana... sepasang dah tu.....

    ReplyDelete
  34. salam D !!!
    winduuuu
    alhamdulillah dah selamat ..
    amboii ibu niee .. baru2 layiee dah kejamm ngan maisara yee .. mentang2 ada yg baru .. sabooor ekekke
    jgn pening2 ..
    biasa tuu maisara , baru terima org baru kann .. new environment ! .. nanti dia semakin paham ada adik nanti ..

    haaaa lempeng x leh makan layiee .. kena pantang betui2 .. berapa kg adik maisara nie ?? ;))

    ReplyDelete
  35. tahniah dan selamat berpantang...

    tang ugutan pd maisara yg x tahan tu.. hahaha...

    smoga diana n anak2 sihat selalu...

    ReplyDelete
  36. tahniah kak, hehe comel la, bertuah, alhamdulillah anak akak sihat kan, gembira utk akak :D

    ReplyDelete
  37. hi kak..yup, lama tak dengar citer akak..dont worry sy tak lupa ehh..hehehe..alhamdulillah akak dah selamat lahirkan baby baru..hehe..pesan kat maisrah lepas nie bukan nama dia sorang jer ade kat dalam nie..hehehe :D

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  38. tahniah diana..
    dapat boboi jugak akhirnya..
    mas ni nunggu masa je! he3

    ReplyDelete
  39. salam kak diana

    alhamdulillah.tahniah! moga anak sihat2 belaka =)

    ReplyDelete
  40. huuu...mikhail.hensemnya nama.macam nama2 drama gitu.dah habis berpantang ke kak?

    ReplyDelete
  41. wah.bb da kuar.thniah sis..rindu nk bace entry di sini.hihi..sehat x?

    ReplyDelete
  42. Mikhail. sedap! macam nama GB, satu perkataan tu je. senang. :D

    ReplyDelete
  43. tahniah..dah lama saya berehat berblog.. bila jenguk ke sini..dah ada org baru rupanya..maisara vs mikhail pulak pas ni.. hihihi..

    ReplyDelete
  44. tahniah ye.. selamat berpantang

    ReplyDelete
  45. congratz, kak diana ^^

    wahh, maisara dapat adik dh...

    ReplyDelete
  46. memang lama menyepi,,,tahniah diana..wah, hebat dah ada sepasang..hehehe

    ReplyDelete
  47. alhamdulillah... moga diana & baby sihat.

    ReplyDelete
  48. Dapat baby boy rupanya.. Dh sepsg dh.. Huhu.. Tahniah..Da

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)