ZUL MUHAMMAD

WALAUPUN SEDIH TAPI DIA ADA CINCIN BESAQ BERKILAT

Assalamualaikum...

Selamat pagi semua...
hari ni dah isnin..
hari ke 17 berpuasa..
walaupun hati sedih sebab
Dato Lee chong wei kalah malam tadi
tapi kena la kita semua
terima kenyataan tu...
dia dah buat yang terbaik dah semalam..kan??

sedih betul semalam..
tambah2 bila tengok dia menangis


lagi la rasa sebak..
yang pasti kita semua tetap bangga
dengan pencapaian dia selama ni menjulang nama negara..
betul tak??

tapi kan...
korang tengok tak
cincin kat jari dia semalam..uih..
mahal tu tau dak??
tengok macam berlian je..
besaq pulak tu..
lip lap lip lap mata ni dok perati semalam..hehe
dah macam mami jarum la pulak..hahah

Tu kalau dia menang emas semlam
masuk poket lagi RM4 juta.
wah!!nampak tak betapa untung nya kalau
kita jadi kan minat sebagai mata pencarian..
tapi sebab dah kalah kita
anggap je la RM4 juta tu bukan rezeki dia..
anggap je la RM4 juta tu untuk rakyat2 malaysia yang
kurang bernasib baik dan hidup susah nih..kan??
susah ke???
susah2 pun,baju raya 4 pasang...hehehhe


sekian,.,

Post a comment

27 Comments

  1. baju raya 4 pasang? haha banyak!

    ReplyDelete
  2. 4 juta buat asrama atau sekolah utk budak2 tahfiz lagi baik..

    ReplyDelete
  3. lucu akak..sempat lagi tengok cincin..hehe

    http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/olimpik-keputusan-akhir-badminton.html

    ReplyDelete
  4. ahahha ieda suke ayat last koo tuu
    anggap aje 4 juta tuu utk rakyat malaysia yg memang banyak susah nie ..
    adehhhh terbaik kannn
    bukan rejeki dia

    apa2 punn memang kita patut bangga sbb dia dah pergi sejauh ini ;)

    ReplyDelete
  5. dia memang hero kita, sapa yang dok mengata dia cuba lah pergi main badminton lawan dengan lin dan tu..LCW tetap terbaik!

    ReplyDelete
  6. sempat ag akak tengok cincin di jarinya eh.. ewah ewahhhhh

    ReplyDelete
  7. rm4 juta tu rezeki duit raya kami hehehehe

    ReplyDelete
  8. hehehehe sempat tu tgk cincin dia...
    tapi memang sedih tgk dia sedih gitu kan...
    but he should be proud...
    coz we are proud of him...
    bukan senang nak dpt pingat olimpik tu....

    ReplyDelete
  9. dah takde rezeki.....

    terasa pulak time baju raya tu kak...... remy lebih satu dari akak...... huhuhu...pokai nie.....
    lelaki shopping setahun sekali.....
    ye ker?

    ReplyDelete
  10. baju raya saye sepasang je. kihkih

    ReplyDelete
  11. yg penting kita ttap dpt jgk silver medal dr takde ape kan :P

    ReplyDelete
  12. dtg lagi..hehe

    http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/cantiknya-kurma-puasaku-kali-ini.html

    ReplyDelete
  13. sebab tgk lcw....
    anyway dia buat yang terbaik

    ReplyDelete
  14. kalau berkilau memancar, berlian pastinya kan.

    mau tak sedih..olimpik tu 4thn sekali je. umur pulak makin bertambah..peluang makin tipis.

    ReplyDelete
  15. takder rezeki Diana..4 juta byk tu..agih2kan kat akak yg belum beli baju raya ok gak..hehehe

    ReplyDelete
  16. sempat dok perati cincin LCW yea

    ReplyDelete
  17. Cincin hasil titik peluh mengharumkan nama negara tu..:)

    4 pasang? huh...

    ReplyDelete
  18. Hye kak..

    lama tak bukak blog..hehe..btw bukan sy yg bercinta.. :)anyway sbb LCW kalah smalam nmpaknya kita pun terlepas nak makan ice cream percuma..hahahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  19. takde plak orang nak cakap atau akhbar nak tulis yang chong wei menangis sebab tak dapat duit 4 juta..

    ReplyDelete
  20. xpe... deno rasa dia dah juara.. dah byk dia korbankan utk naikkan nama negara.. korbankan waktu dgn keluarga.. kdg2 jejas kesihatan pun utk negara.. no2 pun dia hebat!

    ReplyDelete
  21. x shopping baju raya tahun ni, erkk...

    ReplyDelete
  22. ok la perak pun tuk LCW dan rakyat mlysia..jom mkn ais krim hehee :)

    ReplyDelete
  23. ramai sungguh penyokong dia..

    ReplyDelete
  24. sedih tgk dye nanges,yeke ada cincin kak? xpasan lak.hehe

    ReplyDelete
  25. DLCW memang dah buat yang terbaik..
    Lawan seabis mungkin, tapi yela sapa tak sedih kan... :)

    ReplyDelete
  26. tak dapat nak tgk full match haritu sbb kena dan2 malam tu ada perjumpaan.. haish..

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)