ZUL MUHAMMAD

SEMUA ACARA NAK PAKAI BAJU MANDI..PELIK BEBENO!!

Assalamualaikum...

Selamat pagi semua...
tengah tengok liputan olimpik malam tadi..
tetiba maisara tanya..

"ibu..kenapa orang bersukan pakai baju mandi...
kan baju mandi untuk mandi je.."

hahaha...
betul jugak kan??
pelik je tengok orang bersukan
pakai macam baju mandi..
walaupun bukan bikini tapi
baju depa pakai tu iras2 baju mandi je..kan??..

contohnya sukan gimnastik..
yang lelaki nya boleh je pakai seluar panjang.
tapi perempuan nya pakai sampai nak nampak semua benda..
padahal bukan bergimnastik dalam air pun..

lepas tu sukan gimrama..
pun sama jugak..
sebab tu atlit2 melayu yang join sukan gimrama
dan gimnastik ni bersara awal.
umur 14,15 dah bersara.
dah ada perasaan malu gamaknya...heheheh



jangan satu hari nanti
acara memanah dan bowling
pun atlit nak pakai baju mandi..
alasan:untuk keselesaaan dan memudahkan pergerakan..
hehehe

sekian

Post a comment

14 Comments

  1. senang kot nak melenting lenting tu.. kalau pakai yang bukan cam baju mandi sangkut pulak..

    ReplyDelete
  2. Tambahan buat kat negara asing lagi la pakaian ntah pape..

    ReplyDelete
  3. saje jer nk tunjuk apa yg ada..... padahal pakai jer dari atas ke bawah full cover..... nie tak..kejab2 tarik baju sebab takut masuk dlm celah punggung......
    kan memalukan jer....
    bijak maisara nie.....

    ReplyDelete
  4. ntah lah kak,maybe nk memudahkan pergerakan kot.faktor angin kan mempengaruhi.tapi x menang emas pon.hehee

    ReplyDelete
  5. ade je pakaian ttp aurat kat negara islam lain

    menang je

    xde alsan tuk memakai bju sebegitu

    ReplyDelete
  6. waaaa....clever child..hehe
    ntah pape kan..huhu

    http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/ending-deejavu-yang-tetiba-diubah.html

    ReplyDelete
  7. huwawawawa

    betul laaa, lagik satu ice skating lelaki lengkap tuxedo.. wanita??? hehehehe

    ReplyDelete
  8. Hehee fesyen katanya....fesyeeennn...
    fesyeeenn sukan masa kini ^_^

    ReplyDelete
  9. sebab tu tak suka layan sukan2 yg pakai baju tu...baik layan bola & tennis...

    ReplyDelete
  10. tu pasalnye. kenape kena pakai baju macam tu ntah... tak faham....

    ReplyDelete
  11. betul juga kata maisarah.. budak2 pun musykil yg tua2 tak rasa pelik ke semua acara pakai baju mandi.. kekekekeke

    ReplyDelete
  12. deno rasa sbb senang nak melompat dan melenting kot... ye la kalau pakai baju besar2 lain pulak kan...huhu

    ReplyDelete
  13. klau x silap atlit gimnastik bsara awal sbb pd peringkat umo cmtu berat bdan smkin meningkat.. diorg smkin meningkat remaja, dh sukar nk perform compare dgn zman diorg umo 8~10 tahun, huh...

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)