MAISARA::baju merah jambu

Assalamualaikum...

Selamat petang semua...lama tak update..
rasa malu2 pulak nak menaip..ekekek..
tengah sakit tangan ni..
sakit lagi...kan??tak habis2 sakit..
meluat dah orang dengar..muahaha..

mula2 sakit belakang lepas tu sakit
tu melarat-larat sampai ke tangan pulak..
sabar je la...:p
sekarang ni nak keluar jalan2 pun malas..
sebab asyik tak sihat je..kan??

malam tadi maisara ajak jugak keluar..

Maisara:Ibu..jom la kita pergi beli barang baby lagi..

Ibu:lain kali la..ibu sakit tangan ni..

Maisara:jom la..baby belum ada sarung tangan dan sarung kaki lagi..

Ibu:sabtu nanti la..lagi pun sejuk la kalau keluar malam2.

balik je dari sekolah tetiba je dapat bungkusan.
aku dah buka dah awal2..
saja bungkus semula bagi dia buka sendiri..

maisara:wah..baju untuk maisara ke ni ibu??

Ibu:ye..

Maisara:siapa bagi?


dapat2 terus pakai..

Ibu:kawan ibu..nama dia Amy..

maisara:terima kasih.."kakak" Amy tu memang pandai jahit baju la..mcm mana dia tahu maisara suka merah jambu?

Ibu:semua orang tahu..

Maisara:malam ni kita beli barang baby jangan belikan dia barang warna merah jambu.merah jambu tu untuk maisara saja.nasib baik "kakak" Amy tu tahu ni warna maisara.kalau tidak,maisara menangis sampai esok..

ada aku kesah hang nak menangis sampai minggu depan pun?????

*terima kasih Amy..untuk hadiah comel ni..!


sekian...

Post a comment

35 Comments

  1. Assalamualaikum Diana

    tak takut kena kaler ke baju baru tu...

    ReplyDelete
  2. alhamdullilah...

    rezeki maisara..

    Diana, kita tercari2 awak hampir 3 minggu... awak mmg tak update blog kan?

    moga semuanya sihat dan ceria, walau tangan awak kesakitan

    ReplyDelete
  3. hihi..dah cop siap-siap kaler feberet dia ye..

    ReplyDelete
  4. hehe.. biasalah prempuan suka pink.. sy dulu yg xsuka skrg dh ada anak perempuan tetiba suka.. huhu.. lama xbersua kan.. sy pun bz.. xupdate pun blog.. moga cepat sembuh yea kak.. :)

    ReplyDelete
  5. comel je maisarah ni..keke..

    kak diana, garangnya dgn maisara..haha

    ReplyDelete
  6. ehehe..girls ni mmg xleh lari drp warna pink kan..hhehe

    ReplyDelete
  7. heheh nangis sampai esok tak tahan tu..

    ReplyDelete
  8. try la maisara nanges smpi esok heheheh

    ReplyDelete
  9. asal gegirl je mesti suka pink, kan.

    ReplyDelete
  10. amboi maisarah.. book pink kat dia je. comel baju maisarah.

    ReplyDelete
  11. tapi betullah perempuan dengan pink memang sinonim..saya ada anak girl pun sibuk nak pink bagai, hehe..tapi sesekali tukar kaler lain pun jugak kan..

    ReplyDelete
  12. lama x nmpk akak... suka maisara dpt hadiah ye... :)

    ReplyDelete
  13. klu baby girl..kena didik hijau atau kuning la nih.klu x maisarah sentap tak agaknye ek?

    ReplyDelete
  14. Hehehe... Comel je maisara ni...

    ReplyDelete
  15. budak perempuan memang suka warna pink kan?

    samalah kita dah lama tak update, skrg baru muncul semula..

    ReplyDelete
  16. Wah..maisara dpt hadiah!
    Pink3..

    ReplyDelete
  17. rindu nya kat maisara.......
    akak pun dah lama menghilang.....he3...
    pi shopping mlm nie ajak ler uncle sekali maisara.....

    ReplyDelete
  18. comel je layan ragam maisarah ni...hheee

    ReplyDelete
  19. wah memang sukelah maisara tuuu sampai terus pakai ..

    wehh mu dah bersalin ke D ????

    ReplyDelete
  20. khusyuk maisara mewarna dengan baju pinknya...

    anak perempuan ni mmg tak boleh lari dari pink kot

    ReplyDelete
  21. akhirnyaaaaaa kakak ku update jugakkk.ahhh rindu cite maisara taw!

    oh akk dh mula bli baju baby eh.hee.akk baby apa?

    ReplyDelete
  22. cantik baju maisara.... Meya skrg ni suka warna biru je...semuanya nak kaler biru

    ReplyDelete
  23. lama tak bertandang, maisara pun dah berkembang.

    ReplyDelete
  24. Lama tak update...ingat kan mak labu dah selamat...rupanya belum..

    Mengenai pink tu anak pompuan saya pun suka pink dari kecil hingga UPSR semua hak miliknya mesti berwarna pink. Tapi bila dah masuk Tingkatan Satu tiba-tiba dia dah benci pulak dgn pink, bila tengok org pakai pink dia kata: "macam budak2..." Pulakkkk...

    ReplyDelete
  25. comelnya baju maisarah..pink...

    ReplyDelete
  26. aihh...maisara..maisara...da chop nak kaler pink khas utk dia je ye..hee~

    ReplyDelete
  27. polka dot memang chomel kan? ermmm dah kembali ek kak?

    ReplyDelete
  28. Hheeee, kiranya Maisara chop kaler Merah jambu jela ye :)


    Kak, moga cepat sihat na.. aminn
    Ingatkan dah bersalin ;)

    ReplyDelete
  29. kite geng pink lah maisara..^__^ jage diri ye kak..harap semua baik baik je.

    ReplyDelete
  30. budak2 perempuan ni kalau dapat warna pink mesti hepi :)

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)