Skip to main content

MAISARA::baju merah jambu

Assalamualaikum...

Selamat petang semua...lama tak update..
rasa malu2 pulak nak menaip..ekekek..
tengah sakit tangan ni..
sakit lagi...kan??tak habis2 sakit..
meluat dah orang dengar..muahaha..

mula2 sakit belakang lepas tu sakit
tu melarat-larat sampai ke tangan pulak..
sabar je la...:p
sekarang ni nak keluar jalan2 pun malas..
sebab asyik tak sihat je..kan??

malam tadi maisara ajak jugak keluar..

Maisara:Ibu..jom la kita pergi beli barang baby lagi..

Ibu:lain kali la..ibu sakit tangan ni..

Maisara:jom la..baby belum ada sarung tangan dan sarung kaki lagi..

Ibu:sabtu nanti la..lagi pun sejuk la kalau keluar malam2.

balik je dari sekolah tetiba je dapat bungkusan.
aku dah buka dah awal2..
saja bungkus semula bagi dia buka sendiri..

maisara:wah..baju untuk maisara ke ni ibu??

Ibu:ye..

Maisara:siapa bagi?


dapat2 terus pakai..

Ibu:kawan ibu..nama dia Amy..

maisara:terima kasih.."kakak" Amy tu memang pandai jahit baju la..mcm mana dia tahu maisara suka merah jambu?

Ibu:semua orang tahu..

Maisara:malam ni kita beli barang baby jangan belikan dia barang warna merah jambu.merah jambu tu untuk maisara saja.nasib baik "kakak" Amy tu tahu ni warna maisara.kalau tidak,maisara menangis sampai esok..

ada aku kesah hang nak menangis sampai minggu depan pun?????

*terima kasih Amy..untuk hadiah comel ni..!


sekian...

Comments

  1. Assalamualaikum Diana

    tak takut kena kaler ke baju baru tu...

    ReplyDelete
  2. alhamdullilah...

    rezeki maisara..

    Diana, kita tercari2 awak hampir 3 minggu... awak mmg tak update blog kan?

    moga semuanya sihat dan ceria, walau tangan awak kesakitan

    ReplyDelete
  3. hihi..dah cop siap-siap kaler feberet dia ye..

    ReplyDelete
  4. hehe.. biasalah prempuan suka pink.. sy dulu yg xsuka skrg dh ada anak perempuan tetiba suka.. huhu.. lama xbersua kan.. sy pun bz.. xupdate pun blog.. moga cepat sembuh yea kak.. :)

    ReplyDelete
  5. comel je maisarah ni..keke..

    kak diana, garangnya dgn maisara..haha

    ReplyDelete
  6. ehehe..girls ni mmg xleh lari drp warna pink kan..hhehe

    ReplyDelete
  7. heheh nangis sampai esok tak tahan tu..

    ReplyDelete
  8. try la maisara nanges smpi esok heheheh

    ReplyDelete
  9. asal gegirl je mesti suka pink, kan.

    ReplyDelete
  10. amboi maisarah.. book pink kat dia je. comel baju maisarah.

    ReplyDelete
  11. tapi betullah perempuan dengan pink memang sinonim..saya ada anak girl pun sibuk nak pink bagai, hehe..tapi sesekali tukar kaler lain pun jugak kan..

    ReplyDelete
  12. lama x nmpk akak... suka maisara dpt hadiah ye... :)

    ReplyDelete
  13. klu baby girl..kena didik hijau atau kuning la nih.klu x maisarah sentap tak agaknye ek?

    ReplyDelete
  14. Hehehe... Comel je maisara ni...

    ReplyDelete
  15. budak perempuan memang suka warna pink kan?

    samalah kita dah lama tak update, skrg baru muncul semula..

    ReplyDelete
  16. Wah..maisara dpt hadiah!
    Pink3..

    ReplyDelete
  17. rindu nya kat maisara.......
    akak pun dah lama menghilang.....he3...
    pi shopping mlm nie ajak ler uncle sekali maisara.....

    ReplyDelete
  18. comel je layan ragam maisarah ni...hheee

    ReplyDelete
  19. wah memang sukelah maisara tuuu sampai terus pakai ..

    wehh mu dah bersalin ke D ????

    ReplyDelete
  20. khusyuk maisara mewarna dengan baju pinknya...

    anak perempuan ni mmg tak boleh lari dari pink kot

    ReplyDelete
  21. akhirnyaaaaaa kakak ku update jugakkk.ahhh rindu cite maisara taw!

    oh akk dh mula bli baju baby eh.hee.akk baby apa?

    ReplyDelete
  22. cantik baju maisara.... Meya skrg ni suka warna biru je...semuanya nak kaler biru

    ReplyDelete
  23. lama tak bertandang, maisara pun dah berkembang.

    ReplyDelete
  24. Lama tak update...ingat kan mak labu dah selamat...rupanya belum..

    Mengenai pink tu anak pompuan saya pun suka pink dari kecil hingga UPSR semua hak miliknya mesti berwarna pink. Tapi bila dah masuk Tingkatan Satu tiba-tiba dia dah benci pulak dgn pink, bila tengok org pakai pink dia kata: "macam budak2..." Pulakkkk...

    ReplyDelete
  25. comelnya baju maisarah..pink...

    ReplyDelete
  26. aihh...maisara..maisara...da chop nak kaler pink khas utk dia je ye..hee~

    ReplyDelete
  27. polka dot memang chomel kan? ermmm dah kembali ek kak?

    ReplyDelete
  28. Hheeee, kiranya Maisara chop kaler Merah jambu jela ye :)


    Kak, moga cepat sihat na.. aminn
    Ingatkan dah bersalin ;)

    ReplyDelete
  29. kite geng pink lah maisara..^__^ jage diri ye kak..harap semua baik baik je.

    ReplyDelete
  30. budak2 perempuan ni kalau dapat warna pink mesti hepi :)

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …