Skip to main content

ELEH!!ENTRY DIA MEMANG BEST.TAPI ENTRY KAT BLOG AKU PUN BEST JUGAK LA...

Assalamualaikum...



Selamat malam semua..
"bersempena ulang tahun ke 2 blog ciktom[dot]com, cik tom ingin berkongsi rezeki hasil income blog cik tom dengan menganjurkan satu giveaways buat semua pelawat blog cik tom. Harap dapat penyertaan yang mengalakkan dari blogger. Jomlah join ramai-ramai meriahkan giveaway cik tom."

bila baca je post ni kat blog cik tom kemarin memang teruja sangat nak join..tapi selalunya bila teruja mesti tak menang..hahaha..menang ke tidak itu tak penting.yang penting aku join.kalau menang itu satu bonus.kalau tak menang,tak pe.sebab bulan lain cik tom akan buat GA lain lak.dengar2 hadiah nya cash RM500..muahahahah..tersedak kalau cik tom baca ni..:)

Seingat aku la..blog cik tom ni antara blog terawal yang aku follow masa mula2 berblog dulu.dulu kan kami rajin bw..kan cik tom??jadi wajib la saling menerjah.jumpa blog cik tom ni pun sebab blogwalking.bila singgah blog cik tom makin ramai la kenal blogger2 lain sebab masa tu cik tom ni pun boleh kata blogger yang tengah meningkat naik.penulisan nya menarik dan ada identiti walaupun masa tu dia masih baru.jadi senang sanagt nak ingat.jadi kalau tersinggah kat blog2 yang pernah copy entry cik tom ni jangan nak ngaku tu entry korang ye.sebab aku tau tu korang copy kat blog cik tom.ehem...siapa makan cili dia berak2..heheh

tapi kan...walaupun entry cik tom best,entry aku pun banyak yang best..tiba2 sahaja..kan???perasan best??boleh jugak kalau nak anggap gitu...best tak best meh baca dulu la...klik sini..http://www.dianarashid.com/2011/05/kenapa-perlu-buat-entry-bila-nak-masuk.html.tak tahu la best ke tak best.aku pilih entry ni sebab entry ni banyak komen..hahahah

meleret2 dah entry aku ni.cik tom kata buat ringkas2 je...cemana la aku nak menang kalau gini kan??hahahah.ok la..sapa2 yang nak join GA cik tom ni jangan lambat2 sebab tarikh tutup nya 31 ogos 2012.

Artikel ini penyertaan bagi giveaway Cik Tom ditaja oleh JebengOtai, Papa Mifz, Amna, Kak Mahh, Dania Eryati, Onlajer, Nazri, Hatiputera, Eiela, Rina Avail, Akhiyy, Hafizul, Puanbee dan KeretaHitam.”

klik gambar atas untuk join.


sekian...

Comments

  1. lama aku tak singgah blog cik tom.. heheh.. eh blog ni pun sama gak. huhu..

    ReplyDelete
  2. gd luck diana!

    saya pun naik join, tapi dok pikir..entry apa la yg best kat blog aku ni.

    ReplyDelete
  3. selamat bersegmen.....
    semoga berjaya nanti......

    ReplyDelete
  4. ai.. patut la pun.. haha..

    eh cepat betul tambah penaja.. kite tak sempat nak up entri lain dah de penaja baru.. cis..

    ReplyDelete
  5. slmt bersegmen....
    semoga berjaya utk hadiah utama...;)

    ReplyDelete
  6. slmt bersegmen....
    semoga berjaya utk hadiah utama...;)

    ReplyDelete
  7. gud luck

    http://kamiboolat.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. eh..bila plak ciktom buat contest ni..tak tau pun...
    .kena join ni..

    ReplyDelete
  9. gud luckkkkkkkkkk...sy pon join

    ReplyDelete
  10. entry Diana.com mmg BEST ! good luck..

    ReplyDelete
  11. gudluck.. ada something yg sama dengan blog kita ni. bentuk post body :)

    ReplyDelete
  12. salam perkenalan kak diana...hihi...

    dr contest yg same gak gudluck ye =))

    ReplyDelete
  13. akak.. ciktom semua entry blog akak..heheee...

    thanks join GA cik tom ye... akak tlg update link penaja yg dh last finalise di blog cik tom ye.. tq.. goodluck akk!

    ReplyDelete
  14. hi kak diana!hihi

    good luck ye.

    adik maisara sihat kak? hope sentiasa sihat..ngeh3~

    Giveaway Kedua dari Blog ciktom[dot]com

    ReplyDelete
  15. dari segmen yg sama..good luck ye...

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …