ZUL MUHAMMAD

ADIK DAN MAISARA

Assalamualaikum...

Selamat tengahari semua...
entry semalam..tak sangka masih ramai yang nak
komen2 entry busuk aku tu..hahahah..
terima kasih..ingatkan tak dak sapa nak baca dah...

aku sekarang dalam keadaan tertekan dan susah hati.
cemana tak risau,baru je 30w..
tapi perut aku ni asyik mengeras je.
lagi2 bila duduk atau berdiri.
takut besalin awal je..
baby pulak menendang bukan sejam sekali dah..
tapi sejam entah nak dekat 6,7 kali.
dekat buku pink tu pun aku tanda bila dia tendang
yang betul2 kuat je.setakat gerakan ombak rindu tu aku tak tanda..
kalau tanda memang jam 10 dah dapat 10 tick.

isnin ni baru nak pi klinik.
memang tak sabar2 nak tunggu isnin.

semalam Rara tanya anak lelaki ke perempuan..kan??
dengan yakin nya aku jawab perempuan..mak kat kampung pun
yakin sangt kali ni perempuan..:p
hahah..tapi tak tau la bila keluar2 nanti tengok2 lelaki...
apa pun,dalam keadaan aku sekarang tak de harap lain.
cuma nak baby keluar tepat pada masanya..
tak nak la keluar time ni..belum masanya.
kesian dia nanti..

Barang2 baby semua dah siap..
eh.tinggal nak beli stroller,drypers dan sarung tangan/kaki je..
yang tu malam nanti kot..
cuma stroller tu je yang melemas kan sikit..
sebab bukan senang nak cari..kena cari betul2..malas!
aku suka tangguh2 nak keluar beli barang baby ni
sebab tak larat nak bejalan..
risau nak jalan2 pun ada.sebab orang kata banyak bejalan
cepat sikit laluan tu buka..kan??
jadi aku tak nak jalan2..ahahahah..
dah la tulang pelvik ni makin rasa sengal2 nya..risau tak habis2 ni..
sampaikan kerap sangat aku mimpi aku dah besalin..

sekarang memang malas la nak keluar2 ni.
start minggu depan suami tak bagi dah aku pi ambik maisara kat sekolah.
dia suruh dok umah je..
tapi kan..maisara ada cakap..



Maisara:ibu,maisara tak mau la naik motor dengan ayah tu..

Ibu:kenapa??

Maisara:malu la...

Ibu:nak malu apa nya..kawan2 lain pun ibu tengok ayah depa hantar naik motor kan??

Maisara:maisara malu la..nampak macam orang dah kawen je..

hahahhahah...
ke situ pulak budak gemuk nih!!

sekian..

Post a comment

47 Comments

  1. la..apsal pulak nampak mcm dh kawen? perasan dah besar le tu..lawak3!

    ReplyDelete
  2. Byknya anak patung maisara tu.
    Hahaha lawaklah si Maisara nie.

    ReplyDelete
  3. hahaha.....lucu btol maisara nih

    ReplyDelete
  4. Amboi Maisara - jauhnya fikir! :)

    ReplyDelete
  5. hehe.. pandai maisara buat lawak.. huhu.. nak kongsi ngan adik la tu anak patung.. byk kot kan.. hihi..

    ReplyDelete
  6. hehe... pandai ler maisara... hope ibu n baby sihat... jgn pk2 sgt bersalin awal k...

    ReplyDelete
  7. hahaha...budak2 skg pintar...mengeras maksudnye bby aktif lah 2

    ReplyDelete
  8. hahaha..alwak betul maisara ni..sampai kesitu die pikir.ape ape pun akak rehat ye..

    ReplyDelete
  9. *lawak[silap eja komen tadi]^_^

    ReplyDelete
  10. hihi, jauh benor imaginasi maisara ni....

    ReplyDelete
  11. Hahaa, aduhai la Maisara, dengan ayah sendiri pun malu ;D

    ReplyDelete
  12. kalau dah tak larat memang tak sabar nak bersalin kan?

    ReplyDelete
  13. hahaha..lawak lawak....naik moto mcm org dh kawen..kah kah kah

    ReplyDelete
  14. statement last by maisara tu kelako la...kim salam kat dia..moga selamat yea diana..take care :)

    ReplyDelete
  15. maisarah punya stroller dulu takde ker kak diana?? Amboi Maisarah.. kemain dia demand. kekekekee

    ReplyDelete
  16. semoga semuanya selamay kak.....
    remy doakan kesejahteraan.....
    maisara teringin nak kawen ker tu......
    pandai sungguh andaiaan nya.....

    ReplyDelete
  17. alahai maisara, malu plak dia naik motor dgn ayah sendiri

    ReplyDelete
  18. lekit..

    pasal maisara dan stroller ni panjang ceritanya..hahahah..nanti2 kalau sempat akak buat entry pelik pasal maisara dan stroller ni..hahah

    ReplyDelete
  19. Ehem...sy baru menyinggah sini. Tapi sempat gak baca entri pink tu. Baru je tertanya-tanya, mana cik diana tu eh? Dah bersalin ke? Heee~

    Sy tak sbr nak merase mcm awak rs skg ni. Doakan rezeki tuk sy ye?

    =D

    ReplyDelete
  20. akak kalau mengandung memang satu saat yang menduga betoiler..mencabar minda dan fizikal...
    semoga semuanya berjalan lancar...

    ReplyDelete
  21. yeke kak,pompuan eh.heee xpelah,ada lah kawan maisara main.hehehe.

    alahai malu pulak eh nk naik moto.hehehe.sabo jelah maisara ooiiii.

    ReplyDelete
  22. dah tak lama nak bersalin yer diana..lama sgt akak tak singgah ke sini

    ReplyDelete
  23. haha..mesti comel perut org mngndung kn kak..haha...

    maisara sgt mementingkan sahamnya.,..

    ReplyDelete
  24. kak diana!!! lama akaak update.. skrg baru tahu perkembangan akak, baby dan maisara... akak take care ya :)

    ReplyDelete
  25. maknanya dia berpandangan jauh.. haha. amalkan doa ibu mengandung :)

    ReplyDelete
  26. Lelaki pompuan tu kan rezeki Allah..yg penting baby dan ibunya selamat dilahirkan dlm keadaan sempurna...

    ReplyDelete
  27. pndai tol maisara ye.hihi..

    ReplyDelete
  28. haha...boleh tahan jugak si maisara ni..sampai ke situ dia fikir...haha~

    ReplyDelete
  29. haha..aduhai maisara.....ke situ pulak fikirnya..

    ReplyDelete
  30. sy pegnen ke 3 pun perut mengeras awal, ingat nak bersalin awal tapi tak... tepat masanya.... jgn risau sgt, tak elok tuk kesihatan...

    cumelss maisarah...hheee

    ReplyDelete
  31. aduhai maisarah ni.. ada2 aje idea ni yg menghiburkan.. akak doakan semoga diana selamat melahirkan tepat pada masanya.. semoga segalanya dipermudahkan.. take care yer..

    ReplyDelete
  32. hahaha...lawak lah maisara ni.... bila dah siap semua brg babay baru rasa aman dan tenang kan diana....

    ReplyDelete
  33. nak sangat baby pompuan ye kak..? nt ada lagi si maisarah junior sorng lagik.. ^^p

    ReplyDelete
  34. saya ingat kan akk dah bersalin dahhh...

    ReplyDelete
  35. Amboi sampai ke situ plk c maisara ni yer pikir.. Kemain hahaha

    ReplyDelete
  36. sy ingtkn akk da besalin...hihi..sbb mcm lme x nmpk entry br...

    semoge sume slmt ye kak..;)

    ReplyDelete
  37. maisara nak dapat adik dah , bestnyaaa.. Tahniah diana ...

    semoga selamat dan mudah beranak nanti , lg kuat berjalan lagi senang , org kata .. dan bee pun rasa gitu jugak ..

    ReplyDelete
  38. ekkekek maisara yg cerdik !

    mengeras tuu memang dah x lama D .. jgn2 nak bersalin awal tak ..
    biasanya begitulah
    pelik nie sbb kekerapan dia banyak .. 10x tuu dah kira banyak D ..

    apa2 punn ieda doakan sehingga ke kelahiran nanti .. insyaallahh ;)

    ReplyDelete
  39. InsyaAllah ..harap2 semua nya selamat nanti ..nanti boleh la bwk wife p rumah :)

    ReplyDelete
  40. Akakkkk...masa tngok bloglist tadi ingtkan akak dah bersalin. Ish kasi bdebar je tau.ingtkan dah nak dapat anak sedara baru dah ecah.heeeee :D

    ecah zin

    ReplyDelete
  41. hahaha.. kelakar la maisarah ni..

    ReplyDelete
  42. bersabar je kak.. bila dah keluar lepas la semua masalah tu..hehe..

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)