Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2012

SEBELUM BERCUTI PANJANG....

Assalamualaikum..

Selamat pagi semua...
dah lama tak update blog..
minggu ni ada satu entry je kan???
tak pe la..nak buat cemana kan??
kesihatan lebih penting..

ni entry sebelum bercuti panjang..
aih..kena cuti panjang nampak nya.
dengan keadaan kesihatan yang semakin merosot ni
rasanya tak mampu la aku nak menulis blog buat masa ni.

mengandung kali ni tak sama dengan waktu mengandungkan maisara dulu.
kali ni macam2 penyakit yang datang.
harap2nya sakit2 yang datang ni
akan mengurangkan sakit bersalin nanti..hahahah..
masa mengandung maisara tak de sakit apa pun..
aku siap pi kait mempelam lagi..
korek ubi kayu kat belakang umah mak..
hari raya pulak aku bejalan satu kampung..
hebat..hahahah

Tapi kali ni tak de la nak buat semua tu..
Bukan blog je yang terabai sekarang ni..
aku rasa perhatian pada maisara pun dah kurang
sebab aku asyik sakit2 je..
kesian jugak kat maisara..
kadang2 dia datang bawak buku
dan suruh sediakan soalan tambah tolak tapi aku...

Ibu:esok la...ibu tak sihat la...esok kita buat tambah t…

GEMOK ATAU COMEL??

Assalamualaikum...

tak sihat..
sebab tu dok diam2 je...

cuma nak tanya...
kenapa??

bila tengok kanak2 yang gemok kita
akan kata.."comel nya..."

tapi kalau tengok orang dewasa yang gemok...
"ya ampun...gemuk nye dia..."
"hang ni gemuk la.."

awat tak kata 'comel" jugak??

kan??kan???


sekian..

ISTERI KITA BERPELUH..JADI BAIK CARI BIDADARI SYURGA JE!

Assalamualaikaum...

Selamat tengahari semua..
semalam ada terbaca status dari sorang rakan
lebih kurang gini la..

"isteri kita,kentut busuk,
muka berjerawat,ketiak bau,badan berpeluh..

tapi bidadari syurga tak dak semua tu..
bidadari syurga cantik sempurna..
jadi,kejar la bidadari syurga.."

tak tau apa yang sebenarnya dia nak sampaikan
dalam kata2 dia ni..

adakah dia nak kata
"jangan pedulikan bini korang..
lebih baik buat amal ibadat puas2 je.."

"alah..setakat bini je...
bukan apa sangat pun..
baik kita kejar bidadari dari jaga
hati perasan bini sendiri."

"buat la amal ibadat puas2 supaya nanti kat syurga
kita ditemani bidadari syurga.
tak mau la ditemani isteri yang beranak 2 tahun sekali
dan sentiasa ada di sisi time kita sakit pening..isteri kat dunia busuk"

hahah...
sebab tu kalau nak buat quotes apa2
jangan sampai apa yang orang baca dia salah ertikan..
buat la quotes yang lengkap
dan tak peningkan kepala pembaca.

takut nanti lepas ni bila isteri2 baca dia akan kata

BUFFERED EARNING

Assalamualaikum..

Selamat pagi semua...

habis dah...
dah tak de...
jadi tak payah la aku dok
pulun nak tambah amaun nya lagi..


apasai gambar jadi kelabu asap nih!!
dah jadi metered earning..
dan ini je la hasilnya untuk bulan 5.

bulan 5 aku ada satu be tu je..
makin slow je blog aku ni..
satu bulan satu be,..
masa zaman rajin,tekun dan berwibawa dulu
kemain rancak mengumpul duit..heheh
blog lain aku tengok dah masuk bulan 6 ni
depa dah kumpul 12-13 be..
hebat..

apa pun..
berblog memang sesuatu yang menyeronok kan...


sekian..

MAISARA:kata kat orang ....

Assalamualaikum...

Selamat malam semua...
maisara ni kan kalau tengok
orang menangis bukan main lagi dia tau..
macam la dia tu bagus sangat..

tadi petang dia intai2 Faiz (sepupu ayah dia)
menangis kat dalam bilik..
menangis nak balik la..
tak habis lagi ..
nak tau cerita sebenar klik sini.

bila dia dengar je Faiz menangis bagai nak rak..

maisara:apa la..itu pun nak nangis kuat2..
mesti dulu kat sekolah suka menangis ni..

Ibu:alah..kata kat orang..
yang awak tu susu tak panas
pun nak menangis apa cerita???

Maisara:ibu..cakap pelahan2 sikit.abang kat sebelah tu dengar nanti.

ha..tau malu!

*abang kat sebelah =budak2 bujang kat umah sebelah.


sekian..

ADUHAI HATI..SABAR JE LA!

Assalamualaikum..

Selamat petang semua...
ni entry luahan perasaan ni..
jadi kalau rela baca la..
kalau tak rela tak pa...heheh

petang semalam suami aku ada bawak dua orang sepupu dia
datang ke rumah aku ni..
sepupu nya tu budak2 lagi..
yang kakak nya umur 12 tahun..
dah pandai bergossip dan cerita2 pasal lelaki.

adiknya pulak umur 10 tahun.
saja bawak datang sini sebab hari khamis nanti pun
kami nak balik kampung lagi.
sebab adik ipar aku nak kawen.
jadi saja la suami aku ajak depa tu mai untuk merasa la
duduk dalam 3 hari ni.

depa sampai dari kedah dalam pukul 1 petang,
tapi baru jam 4 petang dah meraung2 nak balik.
bosan agaknya dok sini..
dok kat sini bukan nya macam dok kat kampung.
kat kampung boleh la main panjat pokok,
tengah bendang boleh main tangkap belalang..
tengah2 hari kayuh basikal,sambil usha2 burung kat pokok pelam.

dok kat sini tengah2 hari mana ada orang keluar rumah.
nak main pun kena la pi taman permainan.
budak2 sini pun main nya bola sepak,badminton
buaian,lepak cyber cafe.

sudahnya sema…

KONSERT UNTUK MEMPERINGATI ORANG YANG DAH MENINGGAL??

Assalamualaikum...

Selamat pagi semua..
semalamkan..aku tengok tv..

ada dengar artis2 cakap..
ayat nya lebih kurang gini la..
ingt2 lupa dah aku...

Artis A:konsert ni untuk memperingati seniman "tutttt"!

Artis B:ni je cara paling dekat yang kita boleh buat untuk memperingati seniman "tutttt"..

artis c:ramai2 datang ke konsert malam ni dan sama2 kita memperingati seniman 'tutttt"

Artis D:seniman "tuttt" akan merasa bangga dengan konsert ni.

agak pelik kan cara depa..
macam omputih la..
setahu aku seniman tu orang islam..
artis2 yang nak menyanyi kat
konsert tu pun islam..

adakah ini je cara paling dekat yang depa boleh buat??
terpengaruh sungguh dengan budaya barat..

sekian...

REVIEW BY RILEK SEBENTAR

Assalamualaikum...

Selamat petang..
nak join review blog la..
dah lama tak baca pendapat2 blogger tentang blog usang aku ni..

harap2 dia pilih blog aku untuk direview..
katanya nak entry yang kreatif je untuk dia pilih..
aku ni bukan kreatif pun..
tapi kalau dia tak pilih
untuk review blog aku tau la dia nanti..

aku tulis entry pedas2
baru padan muka dia.
biar dia tak berani nak update blog dia lagi..

korang nak join ke??
pi blog dia ni cepat.
dia nak 20 je..
sikit kan??
tu la..apa barang review sikit2..
KLIK GAMBAR UNTUK KE BLOG DIA..

muaahahahaha


sekian..

MAJLIS KENDURI ATAU KONSERT??

Assalamualaikum...

Selamat pagi semua...
kembali menulis selepas lama bercuti...
tapi minggu ni masih ada lagi jemputan kenduri yang
perlu dihadiri..
rezeki tu..alhamdulillah..

dalam minggu cuti sekolah ni memang banyak la kenduri kendara.
seronok kenduri ni sebab kita boleh jumpa kawan2 lama..
yang tak pernah jumpa pun kita boleh jumpa.
lepas tu bila keluarga pihak satu lagi datang
bertambah la pulak kenalan dan saudara mara kita.

bila dah berjumpa tu nak la berbual2..
nak kenal lebih dekat lagi..
saudara mara yang kita jarang2 jumpa tu nak la kita
bertanya kabar dan bertukar2 cerita..

tapi kan yang tak best nya zaman sekarang ni kalau
kenduri lebih kuat bunyi lagu2 sampai
mengganggu orang nak berbual.
jadi sapa yang datang tu kalau rasa dah tak larat
nak bercakapsambil menjerit2 terpaksa la
"kau tengok muka aku,aku tengok muka kau.."



GAMBAR SEKADAR HIASAN

lagunya pulak tak putus2..
habis dj bercakap pasang cd lagu2,..
lepas habis lagu ada pulak penyanyi jemputan nak menyanyi..
aduhai..bengkak teli…