Skip to main content

TAK DE PUN TAK PE.

Assalamualaikum...

Selamat pagi semua..
sejuk tidur malam tadi..
best je rasa sebab hujan...kan???
yang kerja tu sah2 la ada yang malas je nak bangun..heheh..

pagi ni bangun2 je maisara kata
"ibu..tv percuma tu dah habis la.."
memang dia bila bangun je terus buka tv,.

Tv percuma tu makna nya siaran percuma yang Astro bagi tu la..
walaupun percuma boleh tengok semua siaran
tapi bagi aku tak best pun siaran2 yang kami tak
laggan tu.
bukan tak de rancangan menarik..
ada..cuma tak banyak je..

filem2 yang kat 411-413 tu pun banyak yang tak best.
betul tak??
lagipun langgan banyak sangt pun bukan sempat nak tengok.
heheh..
Ok la..sarapan dulu jom..

sekian..

Comments

  1. mmg x best kak... stakat nk tengok sspongebob pagi ptg siang mlm baek x payah.

    ReplyDelete
  2. memang pun..dah abis dah semuanya, tapi rumah mak abah saya semua pun ada, hehe, cuma memang tak sempat nak nengok pun..

    ReplyDelete
  3. mmg btl xsmpat pun nk tgk.

    bekfast ape je hari ni wahai ibu peknen.hehehee.

    ReplyDelete
  4. Betul tu kak, tak langgan pun takpe @ adakah sebab free makanya yang ditayangkan mmg yang tak best ke? :)

    ReplyDelete
  5. ptt la mlm td tiba2 HBO hilang..kih kih kih

    ReplyDelete
  6. betullah diana... siaran2 byk2 pun mmg tak sempat nak tgk pun. alih2 anak2 izan suka tgk rancangan kartun2 tu aje sbb kami mmg langgan yg ceria tu aje sblm ni.

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum kak diana..

    ada ya siaran percuma? ct lgsg x tgk tv...heee

    ReplyDelete
  8. betul2 setuju memang x best

    ReplyDelete
  9. saya takde astro, tapi mmg dgr2 org ckp takde yg menarik pun bila dia bg 10 hari free tu. Cerita ulang2..

    ReplyDelete
  10. Tak sempat nak tengok tu mmg betul. Bukan 24 jam dok depan tv. Pastu kita yg tak biasa tgk channel mcm2 ni, mesti akan tgk channel yg kita biasa tgk jugak kan?

    ReplyDelete
  11. Sekarang tgk tv9 pun macam tgk astro dah.. Banyak siaran ulangan..hahaha..


    Rumah kami takde astro pun...

    ReplyDelete
  12. rumah sy tak ada astro.. hehe

    ReplyDelete
  13. Rumah saya takdak astro tapi kalo tengok bumbung rumah, piring astro..masyaallah dah macam rumah flat..haha..

    ReplyDelete
  14. a'ah kan...langgan byk2 xdan nk tgk

    ReplyDelete
  15. betul pun kalau langgan banyak2 pun tak sempat nak tengok...

    lagi satu asyik ulang cerita yg sama.. time kita tengok time tu la ada ulangan.. sungguh tak best

    ReplyDelete
  16. betul tu..bukan sempat pun nak tgk semua...

    aku ni langgan mustika je sbb suka layan astro warna...program lawak2...

    ReplyDelete
  17. hehe frust la maisara tu..yana takdok astro pun kat umah..tak sempat2 pun nak tengok tv..hehe

    ReplyDelete
  18. budak2 layan la kita ...mana ada masa sangat...:)

    ReplyDelete
  19. movie pun dok ulang2 je..tak best pulak tu...haha~

    ReplyDelete
  20. skrg kat rumah TV Mifz yg kongker...huhu

    ReplyDelete
  21. biler astro kasi free kita tgk ler..... dah takde...layan jer siaran yg lama...... lagipun bkn 24 nk hadap tv tu.... sehari 2 jam jer lebih kurang....kekadang rasa rugi jer...he3

    ReplyDelete
  22. deno tak tengok pun yg free tu..

    ReplyDelete
  23. sy pasang astro kat rumah untuk tgk bola je.. tak layan sgt astro skrng ni.. bz dgn kerja..

    ReplyDelete
  24. tak sempat nak lebam mata tengok muvee tu..HBO dgn animax mmg byk yang xok untuk budak budak..^_^

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …