Skip to main content

SAYA SEORANG IDOLA??BIAR BETUL....

Assalamualaikum...

Selamat petang...
tersipu2 aku baca blog hijau ni...
taksangka ada jugak nak jadikan aku ni idola..
malu pulak rasa..hehehe..

apa pun terima kasih Fa..
terima kasih jugak pada yang sudi
jadi pembaca setia blog ni..

suami aku pun agak suka baca entry2 lama aku.
dulu kan aku ni aktif berblog..
sehari sampai 1o entry.
jadi banyak la jugak entry2 yang dia terlepas..
tapi sekarang ni memang slow sangt
aku berblog..
sehari paling banyak 2 entry je..
kadang2 langsung tak de.
kalau ada pun banyak entry yang aku rujuk dari sumber2 tertentu je.

insyaallah..
lepas bersalin nanti aku aktif balik macam dulu2.
sayang weh blog ni..
tetiap tahun bayar kat netkl kalau nak biar terabai
rasa rugi je..kan??

korang pun jangan lupa tau
selak2 la entry lama kalau tak buat apa2 tu..
heheheh..


Sekian..

Comments

  1. kita still dok guna blog free lagi.. blm berhijrah ke blog berbayo. Wah dh jd idol.. bagus2

    ReplyDelete
  2. Mmg ptt jdk idola sbb entry seme yg jenis cool. Tak menunjuk. Org kate, ada isi. Yg penting, selamba.

    ReplyDelete
  3. wah..idola tu.COngrate kak..^__^

    ReplyDelete
  4. saya pun still guna yang free je ni..

    wahh..mesti best, sebab tu jadi idola..:)

    ReplyDelete
  5. tetibe nyesal pakai y berbayar haha

    ReplyDelete
  6. kena bukukn entry2 lama tu kak

    ReplyDelete
  7. kite pung kdg2 baca entry lama-lama kite . then mesti gelak sorang - sorang . awat geli gileeeee ayat aku duluuu . HAHA

    ReplyDelete
  8. yus pun suka baca entri lama sendiri dan senyum sorang2. Diana pun antara idola yus dalam berblog. Mula2 kenal blog diana, setiap kali baca entri diana mesti yus senyum....:)

    ReplyDelete
  9. hehe.. sy pun suka bc blog kak diana...:-)

    ReplyDelete
  10. Saya pun jdkan diana idola..sbb masa mula blog tu tak tau nk tulis apa & mcmana. Diana blogger pertama jd kwn masa tu. mana boleh lupa!

    *bukukanlah entri lama diana..saya pun plan gitu. tp blm terbuat lg.

    ReplyDelete
  11. lya just mmpu buat sehari 1 entri... kalo dulu-dulu.. sehari blh la 2-3 entri.. skarang dh x smpat..

    ReplyDelete
  12. dah lama tak buka blog... mesti baca entri kak diana dulu...

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. suka gak selak2 entry lama kak diana :)

    ReplyDelete
  15. blog kamu superb la kak senyum :)

    ReplyDelete
  16. baguslah jadik idola..cool..kita pun suka baca blog diana..

    ReplyDelete
  17. hehee .. ni bulan Julai nak renew ..

    ReplyDelete
  18. akak diana pun idola remy jugak......
    busy mengandung pun masih sempat update blog......

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …