Skip to main content

SETIAP ORANG AKAN JATUH CINTA 4 KALI SEUMUR HIDUP.

Assalamualaikum..

Selamat pagi semua..
selamat berhujung minggu...
ada yang nak jumpa kekasih ke hari ni..
sedang mabuk2 cinta nampaknya..kan??



cerita pasal cinta...
berapa orang bekas kekasih korang??
3?6?10?20???

ada satu kajian mengatakan setiap orang akan jatuh cinta
purata 4kali dalam seumur hidup.
purata orang yang berkahwin adalah dalam usia 27 tahun..
33 peratus berkahwin dengan cinta pertama mereka.
4 dari sepuluh pasangan mengaku
berkahwin dengan kekasih kedua mereka.
dan 61 peratus menyesal kerana melepaskan
kekasih pertama.

ada juga fakta menyatakan 4 dari 10 orang
jatuh cinta pada seseorang tapi cintanya tidak berbalas.
1/3 pernah berniat untuk kembali pada bekas kekasih
namun hanya 1 dari 3 yang berhasil untuk bersama semula.



fakta lain...
41 peratus mengalami cinta terlarang.
aduhai..ternyata kita tak kan dapat semua
yang kita inginkan..kan???

(kajian ini dijalankan pada 77 orang yang di survey oleh opera north)

sekian...

Comments

  1. real love 2 kali, tapi crush tu adalah kot beberapa kali hihi

    ReplyDelete
  2. wahhh... kayna, real love kenal time study.. Alhamdulillah kahwin dengan si dia. Puppy love tu.. lain kot. Kanak2 ribena lagi, x kira eh?.. Ahaks. DIana plak?

    ReplyDelete
  3. tingginya peratus cinta terlarang... huhuhuhu sedey plak tetiba...
    ehhhhh

    ReplyDelete
  4. ye ke 4 x. klu de org yang ters kawen cinta pandang pertama tuh cm ne lk kan. mgkn die 1 dlm seribu.. :)

    ReplyDelete
  5. ye ke 4 x. klu de org yang ters kawen cinta pandang pertama tuh cm ne lk kan. mgkn die 1 dlm seribu.. :)

    ReplyDelete
  6. masing2 punyai pengalaman bercinta berbeza :)

    ReplyDelete
  7. pehhh cinta terlarang tuu.

    **ckp pasal cinta, nak kahwinn oihh :) haa

    ReplyDelete
  8. jgn cinta songsang sdah laa kn, huh...

    ReplyDelete
  9. ade faktanye kt situ. aku minat kt orang dua kali dan ketiganye adalah aku pggil steady. tp ni kategori kekasih pertama la. hehehe

    ReplyDelete
  10. putus tunang pun penah apatah lagi putus cinta..kui3

    ReplyDelete
  11. ohh begitu ke..hehehe..macam tau2 tengah dating ni..

    ReplyDelete
  12. 3 kali bercinta, kawin dengan kekasih yang pertam tu balik heheh ..

    ReplyDelete
  13. camtu lak ek faktanya..:-)

    ReplyDelete
  14. fakta yg menarik :)
    bape kali dah jatuh cinta eh???
    haha

    ReplyDelete
  15. Saya dulu bercinta dgn org lain tapi kawin dgn org lain. Istri pun begitu juga. Yg paling menggugat keimanan ialah terserempak dgn org yg pernah kita cintai dan dia meminta nombor telefon. Nak bagi atau tidak? Dilemma betul!!

    ReplyDelete
  16. cinta..cinta..cinta... grrrr..

    sebenarnya hati sy berbunga-bunga bila sbt sal cinta ni.. hehe

    ReplyDelete
  17. cinta terlarang?wah 41% teruk tuh..

    saya 0 kak..hahkahkahka

    ReplyDelete
  18. 41 peratus bagi cinta terlarang? Ramainya. Fakta yang menarik ;D

    ReplyDelete
  19. oo mcm tu ke... sy baru tahu psl kajian ni :-)

    ReplyDelete
  20. Saya kawin dgn cinta pertama...dan harap ia yg terakhir.

    ReplyDelete
  21. 77 orang cuma cukup untuk menggambarkan lingkungan kecil sesuatu organisasi.. ;)

    ReplyDelete
  22. pening cakap soal cinta..huhu..

    ReplyDelete
  23. 4 kali je? sy entah dh berapa ratus kali jatuh cinta.. ;-p

    ReplyDelete
  24. alamak! tak pernah bercinta.. mcm mana rasanya bila jatuh cinta akak?

    ReplyDelete
  25. patut ler lelaki kawen sampai 4.... 4 kali dia jatuh cinta ler tu...he3

    ReplyDelete
  26. selalu cinta pertama terbaik, dan cinta kedua sebab nak lupakan cinta pertama.. kesalahan cinta kedua ialah cari cepat2 sebab nak cepat lupakan cinta pertama....

    ades pening ayat, tapi paham2 kan lah

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …