Monday, 13 February 2012

SURAT DARI SEORANG GADIS UNTUK AYAHNYA


Assalamualaikum...

Untuk ayah yang tersayang,
Saya menulis surat ini dengan perasaan sedih dan sangat menyesal.
Ketika ayah membaca surat ini, saya sudah pergi jauh dari rumah ini.
bersama dengan kekasih saya, dia lelaki yang baik,
ayah pasti akan menyukai nya walaupun badan nya bertatoo,
dan rambutnya yang panjang dan berwarna seperti pelangi.

Dia sudah cukup matang walaupun dia belum berusia..
(umur 42 belum tua..kan??).
Dia sangat baik terhadap saya, lebih2 lagi dia ayah dari
anak yang saya kandung sekarang ni..
Dia sendiri yang meminta untuk kami sama2
membesarkan anak ini..

Kami akan tinggal dimana2 saja, dia ada perniagaan
extacy yang sangatbesar,
dia juga telah meyakinkan saya bahwa marijuana itu tidak tidak la terlalu teruk.
Kami akan tinggal bersama sampai mati memisahkan kami.

satu hari nanti pati ada ubat untuk menyembuhkan penyakit AIDs.
jadi dia pasti akan sembuh.ayah jangan risau ye..

saya juga tahu dia sering keluar dengan wnita lain
tapi itu bukan masalah bagi saya kerana saya percaya dia
akan setia pada saya tapi dengan cara yang berbeda.

Ayah.. janganrisau tentang saya ye. saya sudah berusia 15 tahun sekarang,
saya boleh menjaga menjaga diri.
Salam sayang untuk semua. Oh ya, berikan teddy bear
kesayangan saya untuk adik.

lembaran kedua

Ayah... sebenarnya apa yang saya tulis tadi tak betul..,
saya hanya ingin menunjukkan pada ayah ada banyak lagi
perkara yang lebih teruk berbanding buku laporan saya..

Kalau ayah sudah menandatangani buku
laporan diatas meja
tolong panggil saya ye.. ..

saya tak kemana2 ..saya ada dirumah jiran sebelah..


sekian..

45 comments:

  1. hehe.. padahal cuma takut kalau ayh dia marah sebab laporan teruk ye. haha..

    ReplyDelete
  2. siap buat suruh lagi tu..mengaku je lah..kan senang..paling tidak kene bebel je result teruk..hhihi.tahan je telinga sebab salah sendiri kan.

    ReplyDelete
  3. hahaa..
    dia main psiko dgn ayahnya!
    mesti teruk benar result tu..

    ReplyDelete
  4. Nak kena pelangkung budak ni!

    ReplyDelete
  5. hoho...konon nak bagitau setakat tak lepas exam tu bukan salah besar la eh. kah kah kah. sah2 ayah dia tak bagi masuk umah nanti. padan muka.

    ReplyDelete
  6. dengan ayah sendiri pun boleh main2...huhu.

    ReplyDelete
  7. metafora yg melampau tu,nasib baik si ayah tak kena serangan jantung baca lembaran pertama tu...!

    apa2pun 'face to face' kan lebih baik:)

    ReplyDelete
  8. haha sumpah tegelak bila baca surat tadi tu. Rupa-rupanya surat nak selamatkan diri je

    ReplyDelete
  9. nice entry :)
    visit blog daya : http://nurulhidayahyaacob92.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. Salam kenal..ana follow sini kalau sudi follow la ana balik ye..

    p/s: ana baru dalam blog nie

    ReplyDelete
  11. adehh hampir x paham aku nie D huhuhu

    ReplyDelete
  12. klu itu anak belalang, mau lagi hangin belalang sebab dia sudah kasi belalang suspen dan penin...

    terus terang result teruk xde hal lagi dari bikin penin...

    hahaha

    ReplyDelete
  13. Loyar buruk betul. Budak mane nie? nak tarik tinge die..hehehehe!

    ReplyDelete
  14. kalau anak KC, meh mama 'Backhand'. Hihihi.

    ReplyDelete
  15. Hehee, antara buku laporan teruk dengan perkara atas tu, lg gerun dari berlaku yg atas tu.

    Mintak simpang lah aih..

    ReplyDelete
  16. Pandai budak ni. Heheh. Psikologi.

    ReplyDelete
  17. ekeke...si anak otak ligat..mengumpan pemikiran ayahnya dengan cara halus..hahahaah

    ReplyDelete
  18. hihi... ingat apa tadi... tergelak deno....

    ReplyDelete
  19. Mujur si bapak x kena heart attact..klu x, buku report pun tak sign la nampaknya

    ReplyDelete
  20. kesian kat bapak dia....
    kena tipu hidup2.. nasib baik takde heart attack...

    ReplyDelete
  21. sakit jantung baca... apsal la budak ni kretif sgt... hheee

    ReplyDelete
  22. Hampeh punya anak......meh sini den karate tengkuk ko...

    ReplyDelete
  23. aduh, boleh mati terkejut kalau ayah dia baca ni...huhuhuuu

    ReplyDelete
  24. gitu pulak sudahnya..
    pengajarannya.. sila baca hingga habis! hihihihi..

    ReplyDelete
  25. Salam,
    Dia nak guna psikologi agaknya ... kepada ayah ... tapi ada tak cara lain untuk mencapai tujuan yang sama ? Wallahua'lam

    ReplyDelete
  26. jap g ayah p umah jiran, siap la kena libas....

    ReplyDelete
  27. Ada ke anak yg berani tulis macam tu kat ayahnya? Kebanyakan anak2 berpura2 baik pijak semut pun tak mati depan mak ayah, tapi di belakang mak ayah pijak ekor harimau pun harimau mati...

    ReplyDelete
  28. Hahaha! Sesungguhnya raisya tak berani tulis surat macam ni kat ayah raisya, gerun nah!

    ReplyDelete
  29. hahahaha...mesti fail semua tu...
    tu yang nak cover line..

    ReplyDelete
  30. saspens dan berani sungguh surat ni... trick bagus gak ni... haha...

    ReplyDelete
  31. hahahampeh punye anak. mau sakit jantung dulu bapak dia baca yg first. haha

    ReplyDelete
  32. ini kena bayak baca doa ni kalau jadi ayahnya....hehe

    ReplyDelete
  33. haha..asal benda2 camni tak kuar time saya sekolah dulu..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  34. setuju dgn teratai, takut bila balik rumah, ayahnya dah meninggal sebab sakit jantung. tak pun kena balun lebih teruk lagi ada la.. agak2lah nak gurau pun.. setakat report kad teruk, bersemuka je lah. bahaya kalau berlaku sebaliknya.

    ReplyDelete
  35. sabojerler kan.... kalau bapak akak ler dulu2 tak boleh nak fikir apa yang jadi....

    ReplyDelete
  36. hahaha..lawak..boleh naik hantu jugak ayah dia baca 2,2 surat tu..hehe

    ReplyDelete
  37. kalau anak ecah buat lawak macam neh memang kena sekeh kuasa dua laaa.

    ecah mashuri

    ReplyDelete
  38. Budak umur 15 tahun nie menulis cam dah ada pengalaman je melarikan diri dr rumah ikut lelaki......

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();