Skip to main content

SURAT DARI SEORANG GADIS UNTUK AYAHNYA


Assalamualaikum...

Untuk ayah yang tersayang,
Saya menulis surat ini dengan perasaan sedih dan sangat menyesal.
Ketika ayah membaca surat ini, saya sudah pergi jauh dari rumah ini.
bersama dengan kekasih saya, dia lelaki yang baik,
ayah pasti akan menyukai nya walaupun badan nya bertatoo,
dan rambutnya yang panjang dan berwarna seperti pelangi.

Dia sudah cukup matang walaupun dia belum berusia..
(umur 42 belum tua..kan??).
Dia sangat baik terhadap saya, lebih2 lagi dia ayah dari
anak yang saya kandung sekarang ni..
Dia sendiri yang meminta untuk kami sama2
membesarkan anak ini..

Kami akan tinggal dimana2 saja, dia ada perniagaan
extacy yang sangatbesar,
dia juga telah meyakinkan saya bahwa marijuana itu tidak tidak la terlalu teruk.
Kami akan tinggal bersama sampai mati memisahkan kami.

satu hari nanti pati ada ubat untuk menyembuhkan penyakit AIDs.
jadi dia pasti akan sembuh.ayah jangan risau ye..

saya juga tahu dia sering keluar dengan wnita lain
tapi itu bukan masalah bagi saya kerana saya percaya dia
akan setia pada saya tapi dengan cara yang berbeda.

Ayah.. janganrisau tentang saya ye. saya sudah berusia 15 tahun sekarang,
saya boleh menjaga menjaga diri.
Salam sayang untuk semua. Oh ya, berikan teddy bear
kesayangan saya untuk adik.

lembaran kedua

Ayah... sebenarnya apa yang saya tulis tadi tak betul..,
saya hanya ingin menunjukkan pada ayah ada banyak lagi
perkara yang lebih teruk berbanding buku laporan saya..

Kalau ayah sudah menandatangani buku
laporan diatas meja
tolong panggil saya ye.. ..

saya tak kemana2 ..saya ada dirumah jiran sebelah..


sekian..

Comments

  1. hehe.. padahal cuma takut kalau ayh dia marah sebab laporan teruk ye. haha..

    ReplyDelete
  2. siap buat suruh lagi tu..mengaku je lah..kan senang..paling tidak kene bebel je result teruk..hhihi.tahan je telinga sebab salah sendiri kan.

    ReplyDelete
  3. hahaa..
    dia main psiko dgn ayahnya!
    mesti teruk benar result tu..

    ReplyDelete
  4. hoho...konon nak bagitau setakat tak lepas exam tu bukan salah besar la eh. kah kah kah. sah2 ayah dia tak bagi masuk umah nanti. padan muka.

    ReplyDelete
  5. dengan ayah sendiri pun boleh main2...huhu.

    ReplyDelete
  6. metafora yg melampau tu,nasib baik si ayah tak kena serangan jantung baca lembaran pertama tu...!

    apa2pun 'face to face' kan lebih baik:)

    ReplyDelete
  7. haha sumpah tegelak bila baca surat tadi tu. Rupa-rupanya surat nak selamatkan diri je

    ReplyDelete
  8. nice entry :)
    visit blog daya : http://nurulhidayahyaacob92.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. Salam kenal..ana follow sini kalau sudi follow la ana balik ye..

    p/s: ana baru dalam blog nie

    ReplyDelete
  10. adehh hampir x paham aku nie D huhuhu

    ReplyDelete
  11. klu itu anak belalang, mau lagi hangin belalang sebab dia sudah kasi belalang suspen dan penin...

    terus terang result teruk xde hal lagi dari bikin penin...

    hahaha

    ReplyDelete
  12. Loyar buruk betul. Budak mane nie? nak tarik tinge die..hehehehe!

    ReplyDelete
  13. kalau anak KC, meh mama 'Backhand'. Hihihi.

    ReplyDelete
  14. Hehee, antara buku laporan teruk dengan perkara atas tu, lg gerun dari berlaku yg atas tu.

    Mintak simpang lah aih..

    ReplyDelete
  15. Pandai budak ni. Heheh. Psikologi.

    ReplyDelete
  16. ekeke...si anak otak ligat..mengumpan pemikiran ayahnya dengan cara halus..hahahaah

    ReplyDelete
  17. hihi... ingat apa tadi... tergelak deno....

    ReplyDelete
  18. Mujur si bapak x kena heart attact..klu x, buku report pun tak sign la nampaknya

    ReplyDelete
  19. kesian kat bapak dia....
    kena tipu hidup2.. nasib baik takde heart attack...

    ReplyDelete
  20. sakit jantung baca... apsal la budak ni kretif sgt... hheee

    ReplyDelete
  21. Hampeh punya anak......meh sini den karate tengkuk ko...

    ReplyDelete
  22. aduh, boleh mati terkejut kalau ayah dia baca ni...huhuhuuu

    ReplyDelete
  23. gitu pulak sudahnya..
    pengajarannya.. sila baca hingga habis! hihihihi..

    ReplyDelete
  24. ada umah jiran rupanya..ehehe

    ReplyDelete
  25. Salam,
    Dia nak guna psikologi agaknya ... kepada ayah ... tapi ada tak cara lain untuk mencapai tujuan yang sama ? Wallahua'lam

    ReplyDelete
  26. jap g ayah p umah jiran, siap la kena libas....

    ReplyDelete
  27. Ada ke anak yg berani tulis macam tu kat ayahnya? Kebanyakan anak2 berpura2 baik pijak semut pun tak mati depan mak ayah, tapi di belakang mak ayah pijak ekor harimau pun harimau mati...

    ReplyDelete
  28. Hahaha! Sesungguhnya raisya tak berani tulis surat macam ni kat ayah raisya, gerun nah!

    ReplyDelete
  29. hahahaha...mesti fail semua tu...
    tu yang nak cover line..

    ReplyDelete
  30. saspens dan berani sungguh surat ni... trick bagus gak ni... haha...

    ReplyDelete
  31. hahahampeh punye anak. mau sakit jantung dulu bapak dia baca yg first. haha

    ReplyDelete
  32. ini kena bayak baca doa ni kalau jadi ayahnya....hehe

    ReplyDelete
  33. haha..asal benda2 camni tak kuar time saya sekolah dulu..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  34. setuju dgn teratai, takut bila balik rumah, ayahnya dah meninggal sebab sakit jantung. tak pun kena balun lebih teruk lagi ada la.. agak2lah nak gurau pun.. setakat report kad teruk, bersemuka je lah. bahaya kalau berlaku sebaliknya.

    ReplyDelete
  35. sabojerler kan.... kalau bapak akak ler dulu2 tak boleh nak fikir apa yang jadi....

    ReplyDelete
  36. hahaha..lawak..boleh naik hantu jugak ayah dia baca 2,2 surat tu..hehe

    ReplyDelete
  37. kalau anak ecah buat lawak macam neh memang kena sekeh kuasa dua laaa.

    ecah mashuri

    ReplyDelete
  38. Budak umur 15 tahun nie menulis cam dah ada pengalaman je melarikan diri dr rumah ikut lelaki......

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …