GUMPALAN AWAN MEMBENTUK IMEJ RUMAH

Assalamualaikum...

Selamat tengahari semua..
sihat ka??dua hari aku tak berblog..
tak berkunjung
ke blog kawan2..asyik terkenang2 je sepanjang dua hari ni..
tapi sebab sibuk terpaksa lah abaikan blog ni..

Sebenarnya sabtu dan ahad kami balik kampung.
kampung aku la..kat Beruas.
panas sungguh kat sana.
tapi bila malam punye la sejuk.sampai ke tulang.

Malam tadi balik ke pulau pinang..
masa tu hujan sikit..masa tu dekat2 nak jam 8 malam la.
sampai kat lebuh raya yang dekat dengan bukit merah
aku tengok langit..
nampak awan...

yangmengejutkan bila awan tu membentuk rumah.
nampak macam deretan rumah
yang terapung kat kaki langit..memang cantik tau..
menakjubkan..

tak teringat pulak nak merakan gambar sebab
terlalu syik tengok pemandangan tu..
nampak keadaan rumah tu memang jelas sangt..
ada pokok2 belakangnya...nampak tingkap dan pintu nya..

subhanallah...

sekian..
Previous
Next Post »

31 komen disini

Click here for komen disini
Mama Ema
admin
13 February 2012 at 12:10 ×

Kebesaran Allah.. nanti akan ada yang buat entri bersama gambar sekali... tadi nak dtg kerja ema tgk awan cam pelik jer kat KL ni..nak ambil gambar tgh drive...jalan pulak jem..

Reply
avatar
niesa
admin
13 February 2012 at 12:13 ×

sayangnya kak nak tengok bentuk awan tu...tapi sy pun penah lihat awan membentuk kalimah allah subahanallah..tapi sayang tangkap gambar image gambar tak jelas ...

Reply
avatar
Anum
admin
13 February 2012 at 12:16 ×

SYOKNYA BALIK KG
sayang x de gmbr2

Reply
avatar
13 February 2012 at 12:22 ×

yeke kak?
kenapa la akk x snap pic tu..bleh share ngan kami

Reply
avatar
Ezad Skytech
admin
13 February 2012 at 12:23 ×

semuanya tu kebesaran Allah kak..kalau dapat snap gambar mesti boleh simpan buat kenangan kan..bukan senang nak tgk kan :D

Reply
avatar
Munnafendy
admin
13 February 2012 at 12:42 ×

ruginya tak snap gmbr...dulu masa sy kecik2 pernah nmpk awan bentuk peta dunia..tp masa tu mana la ada camera @ hp camera ni...hihi

Reply
avatar
Huda
admin
13 February 2012 at 12:46 ×

kuasa Tuhan kan..kalau ada gambar mesti lagi seronok, untung diana dpt nengok..

Reply
avatar
Niza Romli
admin
13 February 2012 at 12:50 ×

yang ajrang2 kita boleh nampak... kuasa Allah. Awan yang biasa kita nmpk pun dah nampak cantik inikan pulak awan yg berbentuk camtu. Menakjubkan.

Reply
avatar
YanaMIB
admin
13 February 2012 at 13:07 ×

tgh bygkan apa yg akak nmpk..klu sy pn mesti kagum tgk =)

Reply
avatar
sisdee
admin
13 February 2012 at 13:16 ×

subhanallah...mesti cantik..selalunya klu kita terpegun pada kejadian Allah mesti terlupa nak snap photo :)

anda adalah bruntung ;)

Reply
avatar
LadyBird
admin
13 February 2012 at 13:19 ×

teringin nak tengok.. kalau terserempak lagi,, snaplah gambar ek..

Reply
avatar
mas saari
admin
13 February 2012 at 13:35 ×

itulah kebesaran ciptaan Allah SWT! tapi ruginya tak sempat ambil gambar...huhuhuuu

Reply
avatar
LydSunshine
admin
13 February 2012 at 13:49 ×

saya cuma penah tgk awan berbentuk love je. Bentuk umah belum lagi.

Reply
avatar
Bui Junaidi
admin
13 February 2012 at 14:19 ×

KALAU ADER GMBR KAN LAGI SYOK..HEHE

Reply
avatar
Azlan Hasan
admin
13 February 2012 at 14:25 ×

wah..sayangnya akak tak dapat rakamkan kejadian tu..tapi dari ape yang akak tulis dapt sy bayangkan keajaibanya..hehehe

Regards,
-Strider-

Reply
avatar
13 February 2012 at 14:30 ×

alahai kak..ruginya tak sempat snap...aishh.

Reply
avatar
munna
admin
13 February 2012 at 14:59 ×

Subhanallah...kebesaran Allah....

Reply
avatar
Prettywrite
admin
13 February 2012 at 15:05 ×

Allah maha besar..
:)

Reply
avatar
Ujie
admin
13 February 2012 at 15:12 ×

wow..mesti sgt cantikkan!
Maha suci Allah yg menjadikannya..

Reply
avatar
13 February 2012 at 15:17 ×

kuasa Allah yang mencipta sekalian alam..kalau ada gambar boleh simpan kan.^_^

Reply
avatar
Izan Ishak
admin
13 February 2012 at 15:41 ×

dapat bayangkan macamana rupa awan tu diana... mesti cantik sangat kan.

Reply
avatar
Ati Masrif
admin
13 February 2012 at 16:11 ×

salam diana bucuk,

sihat ke...awal ngandung ni :)

kak ati pun suka tgk awan

anak kak ati pun pi utara hari ni
dan besok :)

Reply
avatar
ieda
admin
13 February 2012 at 16:46 ×

kebesaran allah D
kalau ada pic sure kagum dpt tgk kan ;)

Reply
avatar
Tina Othman
admin
13 February 2012 at 17:02 ×

insan terpilih je yg dapat tengok, subhanaallah

Reply
avatar
Myra Jay
admin
13 February 2012 at 17:02 ×

Kalau akak sempat tgkap gambar leh kongsi, nak gak tengok kebesaran Allah SWT

Reply
avatar
deno
admin
13 February 2012 at 18:05 ×

pernah juga ihat gumpalan awan terbentuk seperi penyu di pantai batu burok... cantik...:)

Reply
avatar
remyhazza
admin
13 February 2012 at 18:38 ×

peluang hanya dtg sekali.....
kebesaran Allah....

Reply
avatar
13 February 2012 at 19:27 ×

org beruas rupanya..

alangkah bagusnya kalau ada gambar utk kami kongsi..

Reply
avatar
13 February 2012 at 19:27 ×

untungnya awak dpt lihat awan berbentuk begitu.kadang2 bkn semua org dpt lihat tau diana. pernah saya nmpk awan berntuk naga.br nak tunjuk pd suami terus bentuknya berubah semula. padahal berminit2 bentuk tu sama je sebelum tu

Reply
avatar
ghost writer
admin
13 February 2012 at 21:01 ×

aiseh rugi tak rakam,kak diana.biasanya awan-awan yang terbentuk sebegitu tidak ambil masa lama utk bertahan.kalau dapat dirakam pasti jadi tatapan kat youtube.

Reply
avatar
NURULHANIF
admin
14 February 2012 at 09:40 ×

sama seperti mama ema.. sy pun tgk awan pelik semlm ms nak g keje.. takut rsnya..

Reply
avatar

sila tinggalkan komen anda...:) ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment