Isnin, 13 Februari 2012

GUMPALAN AWAN MEMBENTUK IMEJ RUMAH

Assalamualaikum...

Selamat tengahari semua..
sihat ka??dua hari aku tak berblog..
tak berkunjung
ke blog kawan2..asyik terkenang2 je sepanjang dua hari ni..
tapi sebab sibuk terpaksa lah abaikan blog ni..

Sebenarnya sabtu dan ahad kami balik kampung.
kampung aku la..kat Beruas.
panas sungguh kat sana.
tapi bila malam punye la sejuk.sampai ke tulang.

Malam tadi balik ke pulau pinang..
masa tu hujan sikit..masa tu dekat2 nak jam 8 malam la.
sampai kat lebuh raya yang dekat dengan bukit merah
aku tengok langit..
nampak awan...

yangmengejutkan bila awan tu membentuk rumah.
nampak macam deretan rumah
yang terapung kat kaki langit..memang cantik tau..
menakjubkan..

tak teringat pulak nak merakan gambar sebab
terlalu syik tengok pemandangan tu..
nampak keadaan rumah tu memang jelas sangt..
ada pokok2 belakangnya...nampak tingkap dan pintu nya..

subhanallah...

sekian..

31 ulasan:

Mama Ema berkata...

Kebesaran Allah.. nanti akan ada yang buat entri bersama gambar sekali... tadi nak dtg kerja ema tgk awan cam pelik jer kat KL ni..nak ambil gambar tgh drive...jalan pulak jem..

niesa berkata...

sayangnya kak nak tengok bentuk awan tu...tapi sy pun penah lihat awan membentuk kalimah allah subahanallah..tapi sayang tangkap gambar image gambar tak jelas ...

Anum berkata...

SYOKNYA BALIK KG
sayang x de gmbr2

KhaiRin : anies berkata...

yeke kak?
kenapa la akk x snap pic tu..bleh share ngan kami

Ezad Skytech berkata...

semuanya tu kebesaran Allah kak..kalau dapat snap gambar mesti boleh simpan buat kenangan kan..bukan senang nak tgk kan :D

Munnafendy berkata...

ruginya tak snap gmbr...dulu masa sy kecik2 pernah nmpk awan bentuk peta dunia..tp masa tu mana la ada camera @ hp camera ni...hihi

Huda berkata...

kuasa Tuhan kan..kalau ada gambar mesti lagi seronok, untung diana dpt nengok..

Niza Romli berkata...

yang ajrang2 kita boleh nampak... kuasa Allah. Awan yang biasa kita nmpk pun dah nampak cantik inikan pulak awan yg berbentuk camtu. Menakjubkan.

YanaMIB berkata...

tgh bygkan apa yg akak nmpk..klu sy pn mesti kagum tgk =)

sisdee berkata...

subhanallah...mesti cantik..selalunya klu kita terpegun pada kejadian Allah mesti terlupa nak snap photo :)

anda adalah bruntung ;)

LadyBird berkata...

teringin nak tengok.. kalau terserempak lagi,, snaplah gambar ek..

mas saari berkata...

itulah kebesaran ciptaan Allah SWT! tapi ruginya tak sempat ambil gambar...huhuhuuu

LydSunshine berkata...

saya cuma penah tgk awan berbentuk love je. Bentuk umah belum lagi.

Bui Junaidi berkata...

KALAU ADER GMBR KAN LAGI SYOK..HEHE

Azlan Hasan berkata...

wah..sayangnya akak tak dapat rakamkan kejadian tu..tapi dari ape yang akak tulis dapt sy bayangkan keajaibanya..hehehe

Regards,
-Strider-

najihah sahami berkata...

alahai kak..ruginya tak sempat snap...aishh.

munna berkata...

Subhanallah...kebesaran Allah....

Prettywrite berkata...

Allah maha besar..
:)

Ujie berkata...

wow..mesti sgt cantikkan!
Maha suci Allah yg menjadikannya..

Azhafizah[フィザ] berkata...

kuasa Allah yang mencipta sekalian alam..kalau ada gambar boleh simpan kan.^_^

Izan Ishak berkata...

dapat bayangkan macamana rupa awan tu diana... mesti cantik sangat kan.

Ati Masrif berkata...

salam diana bucuk,

sihat ke...awal ngandung ni :)

kak ati pun suka tgk awan

anak kak ati pun pi utara hari ni
dan besok :)

ieda berkata...

kebesaran allah D
kalau ada pic sure kagum dpt tgk kan ;)

Tina Othman berkata...

insan terpilih je yg dapat tengok, subhanaallah

Myra Jay berkata...

Kalau akak sempat tgkap gambar leh kongsi, nak gak tengok kebesaran Allah SWT

deno berkata...

pernah juga ihat gumpalan awan terbentuk seperi penyu di pantai batu burok... cantik...:)

remyhazza berkata...

peluang hanya dtg sekali.....
kebesaran Allah....

a.samad jaafar berkata...

org beruas rupanya..

alangkah bagusnya kalau ada gambar utk kami kongsi..

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

untungnya awak dpt lihat awan berbentuk begitu.kadang2 bkn semua org dpt lihat tau diana. pernah saya nmpk awan berntuk naga.br nak tunjuk pd suami terus bentuknya berubah semula. padahal berminit2 bentuk tu sama je sebelum tu

ghost writer berkata...

aiseh rugi tak rakam,kak diana.biasanya awan-awan yang terbentuk sebegitu tidak ambil masa lama utk bertahan.kalau dapat dirakam pasti jadi tatapan kat youtube.

NURULHANIF berkata...

sama seperti mama ema.. sy pun tgk awan pelik semlm ms nak g keje.. takut rsnya..

Related Posts with Thumbnails