GUMPALAN AWAN MEMBENTUK IMEJ RUMAH

Assalamualaikum...

Selamat tengahari semua..
sihat ka??dua hari aku tak berblog..
tak berkunjung
ke blog kawan2..asyik terkenang2 je sepanjang dua hari ni..
tapi sebab sibuk terpaksa lah abaikan blog ni..

Sebenarnya sabtu dan ahad kami balik kampung.
kampung aku la..kat Beruas.
panas sungguh kat sana.
tapi bila malam punye la sejuk.sampai ke tulang.

Malam tadi balik ke pulau pinang..
masa tu hujan sikit..masa tu dekat2 nak jam 8 malam la.
sampai kat lebuh raya yang dekat dengan bukit merah
aku tengok langit..
nampak awan...

yangmengejutkan bila awan tu membentuk rumah.
nampak macam deretan rumah
yang terapung kat kaki langit..memang cantik tau..
menakjubkan..

tak teringat pulak nak merakan gambar sebab
terlalu syik tengok pemandangan tu..
nampak keadaan rumah tu memang jelas sangt..
ada pokok2 belakangnya...nampak tingkap dan pintu nya..

subhanallah...

sekian..
GUMPALAN AWAN MEMBENTUK IMEJ RUMAH GUMPALAN AWAN MEMBENTUK IMEJ RUMAH Reviewed by Diana Rashid on 12:07:00 Rating: 5

31 comments:

  1. Kebesaran Allah.. nanti akan ada yang buat entri bersama gambar sekali... tadi nak dtg kerja ema tgk awan cam pelik jer kat KL ni..nak ambil gambar tgh drive...jalan pulak jem..

    ReplyDelete
  2. sayangnya kak nak tengok bentuk awan tu...tapi sy pun penah lihat awan membentuk kalimah allah subahanallah..tapi sayang tangkap gambar image gambar tak jelas ...

    ReplyDelete
  3. SYOKNYA BALIK KG
    sayang x de gmbr2

    ReplyDelete
  4. yeke kak?
    kenapa la akk x snap pic tu..bleh share ngan kami

    ReplyDelete
  5. semuanya tu kebesaran Allah kak..kalau dapat snap gambar mesti boleh simpan buat kenangan kan..bukan senang nak tgk kan :D

    ReplyDelete
  6. ruginya tak snap gmbr...dulu masa sy kecik2 pernah nmpk awan bentuk peta dunia..tp masa tu mana la ada camera @ hp camera ni...hihi

    ReplyDelete
  7. kuasa Tuhan kan..kalau ada gambar mesti lagi seronok, untung diana dpt nengok..

    ReplyDelete
  8. yang ajrang2 kita boleh nampak... kuasa Allah. Awan yang biasa kita nmpk pun dah nampak cantik inikan pulak awan yg berbentuk camtu. Menakjubkan.

    ReplyDelete
  9. tgh bygkan apa yg akak nmpk..klu sy pn mesti kagum tgk =)

    ReplyDelete
  10. subhanallah...mesti cantik..selalunya klu kita terpegun pada kejadian Allah mesti terlupa nak snap photo :)

    anda adalah bruntung ;)

    ReplyDelete
  11. teringin nak tengok.. kalau terserempak lagi,, snaplah gambar ek..

    ReplyDelete
  12. itulah kebesaran ciptaan Allah SWT! tapi ruginya tak sempat ambil gambar...huhuhuuu

    ReplyDelete
  13. saya cuma penah tgk awan berbentuk love je. Bentuk umah belum lagi.

    ReplyDelete
  14. KALAU ADER GMBR KAN LAGI SYOK..HEHE

    ReplyDelete
  15. wah..sayangnya akak tak dapat rakamkan kejadian tu..tapi dari ape yang akak tulis dapt sy bayangkan keajaibanya..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  16. alahai kak..ruginya tak sempat snap...aishh.

    ReplyDelete
  17. Subhanallah...kebesaran Allah....

    ReplyDelete
  18. wow..mesti sgt cantikkan!
    Maha suci Allah yg menjadikannya..

    ReplyDelete
  19. kuasa Allah yang mencipta sekalian alam..kalau ada gambar boleh simpan kan.^_^

    ReplyDelete
  20. dapat bayangkan macamana rupa awan tu diana... mesti cantik sangat kan.

    ReplyDelete
  21. salam diana bucuk,

    sihat ke...awal ngandung ni :)

    kak ati pun suka tgk awan

    anak kak ati pun pi utara hari ni
    dan besok :)

    ReplyDelete
  22. kebesaran allah D
    kalau ada pic sure kagum dpt tgk kan ;)

    ReplyDelete
  23. insan terpilih je yg dapat tengok, subhanaallah

    ReplyDelete
  24. Kalau akak sempat tgkap gambar leh kongsi, nak gak tengok kebesaran Allah SWT

    ReplyDelete
  25. pernah juga ihat gumpalan awan terbentuk seperi penyu di pantai batu burok... cantik...:)

    ReplyDelete
  26. peluang hanya dtg sekali.....
    kebesaran Allah....

    ReplyDelete
  27. org beruas rupanya..

    alangkah bagusnya kalau ada gambar utk kami kongsi..

    ReplyDelete
  28. untungnya awak dpt lihat awan berbentuk begitu.kadang2 bkn semua org dpt lihat tau diana. pernah saya nmpk awan berntuk naga.br nak tunjuk pd suami terus bentuknya berubah semula. padahal berminit2 bentuk tu sama je sebelum tu

    ReplyDelete
  29. aiseh rugi tak rakam,kak diana.biasanya awan-awan yang terbentuk sebegitu tidak ambil masa lama utk bertahan.kalau dapat dirakam pasti jadi tatapan kat youtube.

    ReplyDelete
  30. sama seperti mama ema.. sy pun tgk awan pelik semlm ms nak g keje.. takut rsnya..

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

About Me

Powered by Blogger.