Skip to main content

GADIS CANTIK MAKAN PLASTIK

Assalamualaikum...

Selamat petang semua..
apa makanan kegemaran korang??
nasi?roti??mee..
ramai yang suka makan makanan ini..
tapi lain dengan sorang gadis yang berasal dari
Sacramento,California ,Kailyn (19) apabila dia lebih gemar makan plastik..


aksi kailyn ketika makan plastik

Kailyn mengaku yang dia mula makan plastik
sejak berumur 7 tahun seperti botol minuman,
dan tempat CD.
"saya sudah makan 12 alat kawalan jauh,
lebih dari 5000 manik,100 garpu,10 botol air,
penutup cawan plastik dan banyak lagi
,"
Dia juga mengatakan
mengambil plastik sebagai bahan makanan
sudah menjadi satu keperluan baginya.

walaupun begitu dia sedar yang
bahan plastik tersebut tidak baik
untuk kesihatan nya.namun kerana sudah terbiasa
rasa kuatir itu sudah lenyap sama sekali
dan mengakui plastik yang paling digemari ialah
alat kawalan jauh.

*boleh kenyang ka??untung sapa yang jadi suami dia..
kutip je botol2 tepi jalan untuk bagi dia makan..heheh..

sekian..

Comments

  1. memang senang nak jaga..kumpul palstik je..tapi sangat bahaya.alma lama jadi apa agaknya dalam badan tu..ishh

    ReplyDelete
  2. apa agaknya ye rasa plastik tu...

    ReplyDelete
  3. pelik.. harap2 dia tak dapat kesan dari plastik yg tak baik itu..

    ReplyDelete
  4. Semua alat kawalan jauh kena sorok. Jgn sampai dia jumpa

    ReplyDelete
  5. camana dia gigit hancur erkh..

    ReplyDelete
  6. rumah dia mesti tak de ASTRO kan. haha...

    ReplyDelete
  7. Banyaknya org pelik2 kat dunia ni...

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum Diana

    dalam rumah barang2, kena buat drp kayu dan besi ajer...he he

    ReplyDelete
  9. hoiii bahaya betul dia neh. macam mana dia kunyah tah. -__-

    ReplyDelete
  10. kenyang ke..plastik tu dah la liat..keras pulak tu. ish, mcm2.

    ReplyDelete
  11. makan kepsi lagi sedap kot dr makan plastik

    ReplyDelete
  12. badan penuh dengan chemical. sewel!

    ReplyDelete
  13. hmm tak ada medical result mengenai apa yg dia mkn ni? bahaya tul.. prnah tgk orng mkn besi?

    ReplyDelete
  14. wahh... untung betull.. kihkihkih

    ReplyDelete
  15. kalau ramai yg macam dia ni..kuranglah sampah kat muka bumi..

    ReplyDelete
  16. da takde benda lain ke nak dimakan..banyak lagi makanan yg sedap2..heeee

    ReplyDelete
  17. punya la banyak lg makanan kt dunia ni
    plastik jg yg dimakannya huhu

    ReplyDelete
  18. kalau dia dtg umah kena sorok remote astro...

    ReplyDelete
  19. baru tadi terbaca kat paper...pelik bonar selero pompuan nih...

    ReplyDelete
  20. nasib baik die giler makan plastic.... tak ler mahal sangat maintenance nyer....
    untung laki die.... beli mknanan... plastic beg kasi kat bini....

    ReplyDelete
  21. adoi! camni pun ada jugak, banyak lagi makanan berkhasiat..

    ReplyDelete
  22. dlm byk2 makanan yg lazat kat dunia nie, mende tujugak die nak makan... ish3

    ReplyDelete
  23. kegemaran yang nampak gila.. bahaya untuk kesihatan..

    ReplyDelete
  24. Haha... peliknya org tu ye k.diana

    ReplyDelete
  25. erk , pelik2 ragam manusia nih...

    ReplyDelete
  26. untung la sapa jadi somi dia ...hahaha!

    ReplyDelete
  27. mcm2 kepelikan y kadang2 luar dari minda kt pon... jadi..tiada apa y mustahil d dunia ni

    ReplyDelete
  28. ish ish ish.. macam dah takde benda nak makan..

    ReplyDelete
  29. salam kenal dari fifi..

    erk.. makan plastik? kenyang ke?

    ReplyDelete
  30. isk isk isk..
    mcm2 ado..
    cmner ler sistem pencernaan dia yerp :)

    ReplyDelete
  31. Long term effect kita tak tau kan..

    ReplyDelete
  32. xbuleh jemput dia dtg umah nih. kang abis plak remote astro kene tibai dgn dia. ha3.. hadoi!

    ReplyDelete
  33. aduhai,, punya bnyk makanan sedap2, plastik juga yang ditelan.. tapi pnjng umur pula kan..hehehe

    ReplyDelete
  34. Mesti berebut org nak kawen ngan dia.xde duit xyah beli beras

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …