5 KOLAM RENANG HOTEL PALING CANTIK DIDUNIA

Assalamualaikum...

Selamat petang semua..
setiap kali bercuti dan menyewa hotel
yang paling kita tumpukan selain keselesaan bilik pastinya
adalah kolam renang..betul tak??

kolam renang yang cantik dan menarik akan memberi
satu kenangan manis sepanjang percutian kita.
petang ni aku nak kongsikan dengan korang
5 kolam renang paling cantik di dunia..


Marina Bays Sand Hotel, Singapura
kolam renang The SkyPark yang berbentuk perahu ini terdapat di Marina Bay Sands Hotel . salah sebuah hotel paling mewah didunia. kolam renang yang dimiliki Marina Bays Sand Hotel merupakan kolam renang terbesar di dunia. Keindahan yang ditawarkan oleh kolam renang ini adalah birunya langit Singapura dan pemandangan indah ke pusat bandaraya.


Hotel Caruso Belvedere by Orient-Express, Ravello, Italia
kolam renang yang berada di tepian pantai Amalfi ,Itali terletak didalam Hotel Caruso Belvedere yang pada asalnya adalah istana pada abad ke 11.


The Joule Hotel, Dallas, Texas, USA
The Joule Hotel, Dallas, USA menempatkan bangunan bekas bank nasional Dallas. Hotel ini merupakan perpaduan antara sejarah dan kontemporeri.kolam renang dibahagian atas hotel ini juga dilengkapi dengan kafeteria di sekeliling kolam.

Ubud Hanging Gardens by Orient-Express, Bali, Indonesia
hotel yang agak tersembunyi,Hotel Ubud Hanging Gardens by Orient Express, Bali, Indonesia.Kolam renangnya dibuat bertingkat, dengan bentuk seperti daun padi. Dari kolam renang ini dapat dinikmati pemandangan yang indah,dari gunung, hutan, hingga matahari yang bersinar.

Qasr Al Sarab Desert Resort by Anantara, Abu Dhabi, UAE
Qasr Al Sarab Desert Resort yang berada di Abu Dhabi ini berdiri di antara bukit-bukit pasir di Gurun Liwa.kolam renang Qasr Al Sarab Desert Resort bagaikan danau semulajadi di gurun pasir. Di sekitarnya juga terdapat pulau-pulau buatan lengkap dengan air pancur.


cantik kan??tapi yang paling menakutkan
kolam renang kat bali tu..heheh


sekian..
Previous
Next Post »

26 komen disini

Click here for komen disini
Niza Romli
admin
11 January 2012 at 14:15 ×

cantik! tapi tak mampunya saya.... :D

Reply
avatar
Tihara
admin
11 January 2012 at 14:23 ×

best nye bekubang dalam tuu :)

Reply
avatar
Huda
admin
11 January 2012 at 14:32 ×

betullah yang kat bali tu agak scary..tetiba kalau gempa bumi ke tsunami ke camana? huhu

Reply
avatar
11 January 2012 at 14:35 ×

cantik semua...yg kat bali tu bertingkat lak..tgk mcm dlm hutan je.kalau terjatuh ke bwh naya...

Reply
avatar
11 January 2012 at 14:39 ×

paling suka yg di bali tu!

Reply
avatar
ieda
admin
11 January 2012 at 14:42 ×

seyesss seram ..
macam x caya tu kolam renang ! ;)

Reply
avatar
11 January 2012 at 14:43 ×

kat abu dhabi tu mmg cantik

Reply
avatar
11 January 2012 at 14:47 ×

rasa macam teringin giler nak berenang kat sana eh!sejak bila capa pandai berenang plak ni

Reply
avatar
11 January 2012 at 14:48 ×

musim sejuk2 camni tak bole pergi kolam. Beku nt.

Reply
avatar
11 January 2012 at 14:48 ×

yang dekat Bali tu cantikk !
bestnye kalau dpt mndi kt ats sekali =D

mne scary la.. best apee

Reply
avatar
adan
admin
11 January 2012 at 14:49 ×

perghhh.. cantiknya kolam2 buatan manusia ni..

Reply
avatar
11 January 2012 at 15:02 ×

wow! terlihat sangat hebat...i could imagine if i being there and i would like to go there jika diberi peluang hehehehe

Reply
avatar
munna
admin
11 January 2012 at 15:12 ×

bestnya...terbayang dah ni

Reply
avatar
wahida
admin
11 January 2012 at 15:55 ×

eh, yg dekat Bali tu la yg best...
teringin nak pegi sana tgk pool dia tu...

Reply
avatar
11 January 2012 at 16:03 ×

indahnya tengok..agak2 kalau terover swimming boleh jatuh ke bawah tak tu?seram lak tgk.hihi

Reply
avatar
Azlan Hasan
admin
11 January 2012 at 16:17 ×

saya lagi takut yang marina bay punya..hehehe..tinggi giler..hehehe

Regards,
-Strider-

Reply
avatar
Ieja
admin
11 January 2012 at 16:22 ×

boleh la g honeymoon nanti..haha
tapi takut la tgk yang Bali tu..

Reply
avatar
deno
admin
11 January 2012 at 16:33 ×

wah.... nice! rindu nak berenang balik, sejak sakit nie kena kurangkan aktiviti berenang sbb tkt kena jangkitan... sedih....

Reply
avatar
Prettywrite
admin
11 January 2012 at 17:04 ×

huhu..gayat tengok kolam kat bali tu..

Reply
avatar
11 January 2012 at 19:00 ×

fulamak..cantiknya...kan best kalau dapat pegi..

Reply
avatar
11 January 2012 at 19:01 ×

Ubud Hanging Gardens nampak cam best!

Reply
avatar
11 January 2012 at 19:13 ×

mmm smpi mati la mmg x merasa..

Reply
avatar
ShErA
admin
11 January 2012 at 19:15 ×

memang cantik sungguh kolam renang ni... marina bays tu tengok dari jauh bangunan dia pun dh tertarik..

Reply
avatar
ezzu
admin
11 January 2012 at 19:55 ×

memg lawa giler...hehe

Reply
avatar
remyhazza
admin
11 January 2012 at 23:51 ×

kolam kat ubud tu best giler......

Reply
avatar
melati putri
admin
6 November 2014 at 11:14 ×

Awesome infinity pool and you'll never feel love unless enjoy this like I did few months ago http://hanginggardensubud.com/romance/

Reply
avatar

sila tinggalkan komen anda...:) ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment